Доколкото и аз разбирам ситуацията нямаш основание за обжалване, гледане и преценка му е майката.
Това, което azrod казва е точно така, а най-много да пишат актове и двамата, на единия за отнето предимство, на другия за минаване на червено (ако се докаже).
Акт за отнемане на предимство
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Re: Акт за отнемане на предимство
stefan4o написа:azrod написа:Просто полицаите му казаха : не знаем той дали е минал на червено ама ти си длъжен да го чакаш след като завиваш наляво!
Случаят действително е фрапиращ, но съгласи се, че всеки един средностатистически шофер трябва да може да прецени дали тоя отсреща ще спре или ще мине като хала на червен светофар. Случвало ми се е няколко пъти някой в последния момент да мине на червено, когато правя ляв завой. Просто гледане му е майката и преценка. Смятам всеки трябва да може да различи спиращ от ускоряващ (обикновено като светне жълто и тоя отсреща мачка газта с надеждата да мине на "бледо оранжев" светофар, че да не чака после 20 секунди на червеното) автомобил на далечина 15-20 метра
Като видиш на ГоУфО, че му изпушва отзад кюнеца и се изправя предницата, трябва да си наясно, че тоя насреща нЕма спРЕеееееее
Съгласен съм

LILO&STICH написа:Абе страно е,що е имало преди това удър отзад отляво.Всеки се шашка
Два пъти изчетох темата и не видях удар отляво!
Aimbotfan написа:Колежке, аз така си представям ситуацията ти.
Ти си розовата кола. Този дето те е ударил е жълтата кола.
Посоките ви на движение са със зелените стрелки.
Навлизайки в кръстовището, жълтия автомобил ти се пада от дясно. т.е. той е "дясностоящ", и той е с предимство. В случая си му отнела предимството на "дясностоящ" и затова ти е написан акта. Според мен може и да отпадне, ако имаш силен адвокат и т.н. В България могат всякакви актове и фишове да отпадат, стига да се ползват вратички и други хватки.
Дали ще обжалваш си е твоя работа. Но в ситуацията наистина си нарушила ЗДвП.
Колега, само за протокола имаш ли книжка ? А различаваш ли кога две превозни средства са насрещно движещи се и кога едното се намира или приближава отдясно на другото?
П.П.: Колежке, припомни си този раздел и в частност чл. 37 - последната картинка:
http://www.listovki-kat.com/zdp-chapter_2_7
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колежке, правилно са ти казали, че си отнела предимството. При разрешаващ сигнал на светофара, завиващите наляво пропускат насрещно движещите се направо и надясно автомобили. Може другия водач да се паникьосал като е видял, че му пресичаш пътя, но това е само предположение. Един съвет от мен за левия завой на светофар - когато си убедена, че няма насрещно движещи се автомобили или вече са спрени от светофара тогава наускай кръстовището възможно най-бързо.
П.П. Ако някой желае да се опита да реши 1-2 листовки, има различни сайтове.
П.П. Ако някой желае да се опита да реши 1-2 листовки, има различни сайтове.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Aimbotfan, схемата която си дал не отговаря на кръстовището.По Дондуков след левия завой са две платна с по две ленти за движение с прекъсната линия и едва тогава има непрекъсната линия за трамвая ( чичко Гугъл всичко показва).Така че според мен ако колежката понеже казва "Аз почти се бях изнесла от кръстовището" ако е била в дясната лента както си я дал е сериозно загазила ( половината инструктори така учат курсистите си) аз мисля че полицаите са били съвсем прави и явно добронамерени защото колежката не казва акта да е по Чл.171 т1 (в).
Докато си пиша поста колегите са ме изпреварили .
Докато си пиша поста колегите са ме изпреварили .
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
По описанието, дадено от колегата/колежката тя е отнела предимство на автомобил, който не е видяла, влизайки в кръстовището...
Кръстовището там е много коварно, защото пропуска идващите от паметника Левски само направи и надясно, а лявата лента е с червен сигнал. Същевременно от Ваисл Левски, посока към Паметника пуска направо; надясно и наляво. Тези, които правят ляв завой нямат почти никаква видимост, до момента в който не навлязат в кръстовището (заслон от лявата секция на спускащите се отгоре).
Много пъти съм ставал свидетел на "засечки" там и по закон center е отнел/а предимство, но това не оправдава неправилната реакция на другия водач (вероятно заради прекомерно високата скорост). Колко по-лесно щеше да е, ако той е карал със съобразена скорости едно на ум, че оттам може да се подаде някой...
Случилото се - случило, важното е че сте здрави. Другият път или по-силно на педала на газта, или изчакване на добра видимост...
Кръстовището там е много коварно, защото пропуска идващите от паметника Левски само направи и надясно, а лявата лента е с червен сигнал. Същевременно от Ваисл Левски, посока към Паметника пуска направо; надясно и наляво. Тези, които правят ляв завой нямат почти никаква видимост, до момента в който не навлязат в кръстовището (заслон от лявата секция на спускащите се отгоре).
Много пъти съм ставал свидетел на "засечки" там и по закон center е отнел/а предимство, но това не оправдава неправилната реакция на другия водач (вероятно заради прекомерно високата скорост). Колко по-лесно щеше да е, ако той е карал със съобразена скорости едно на ум, че оттам може да се подаде някой...
Случилото се - случило, важното е че сте здрави. Другият път или по-силно на педала на газта, или изчакване на добра видимост...
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чл.171 ал. 1 т. в го копирах за илюстрация на заплахата на полицаите да пратят авторката на темата на проверовъчен изпит. Предполагам казала е нещо от сорта "...ми на мен ми беше зелено, защо аз да съм виновна..." 
Камери на това кръстовище дал господ...

Камери на това кръстовище дал господ...
-
- Контакти:
Минавал съм доста пъти оттам въпреки че идвам в София през няколко месеца. Просто имам познат на ул. Тимок.
Не е чак толкова ограничена видимостта, а и дори и да е никой не те гони - като не виждаш си чакаш момент да видиш :)
А тези камери виждат същото, което и водачката, която е пуснала темата, но едва ли без съд ще се добере до записите им.
Не е чак толкова ограничена видимостта, а и дори и да е никой не те гони - като не виждаш си чакаш момент да видиш :)
А тези камери виждат същото, което и водачката, която е пуснала темата, но едва ли без съд ще се добере до записите им.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм запознат със самото кръстовище. Схемата ми е принципна.
Колежката е споменала "той ме удари отзад и ВДЯСНО".
Значи и е бил дясностоящ. Сфетофара (кой пуска първи) и самите ленти на кръстовището (коя за каква посока е) въобще не ги коментирам, защото не ги знам.
Значи и е бил дясностоящ. Сфетофара (кой пуска първи) и самите ленти на кръстовището (коя за каква посока е) въобще не ги коментирам, защото не ги знам.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Но в ситуацията наистина си нарушила ЗДвП.
Ако е станало според тази схема,ти си виновна...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моля те, престани да ръсиш глупости!Aimbotfan написа:Не съм запознат със самото кръстовище. Схемата ми е принципна.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Другия автомобил не е ли трябвало да завие надясно (отдавна не съм се заглеждал там, но по спомен дясната лента е само за завиващите надясно)? Дори да не е бил в нарушение той пак може да отнесе акт, ако е било възможно да избегне ПТП-то, а не го е направил. Всичко това обаче е от значение само за другия водач дали ще му платят от гражданската и дали ще отнесе акт.
Колежката е виновна при всички случаи освен, ако другия е спрял заради червен светофар и после внезапно е решил да потегли на чисто червено. Колкото и малка да е тази вероятност си струва да се прегледат записите. И такива изпълнения съм виждал.
Колежката е виновна при всички случаи освен, ако другия е спрял заради червен светофар и после внезапно е решил да потегли на чисто червено. Колкото и малка да е тази вероятност си струва да се прегледат записите. И такива изпълнения съм виждал.
-
- Контакти:
ktamen написа:Другия автомобил не е ли трябвало да завие надясно (отдавна не съм се заглеждал там, но по спомен дясната лента е само за завиващите надясно)? Дори да не е бил в нарушение той пак може да отнесе акт, ако е било възможно да избегне ПТП-то, а не го е направил. Всичко това обаче е от значение само за другия водач дали ще му платят от гражданската и дали ще отнесе акт.
Дори и да е трябвало да завие надясно пак щеше да я блъсне, не виждам защо го изкарваме човека, че едва ли не е престъпник, че не е спрял при положение, че е имал предимство.
А иначе червеното е само предположение, което е НЕпотвърдено докато не се видят записите (ако изобщо някой без съд се излъже да ги даде).
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
По описанието на потърпевшия участник,който идва по Левски,на Дондуков иска да направи ляв завой към моста Чавдар!
Светофарната уредба,както и маркировката на пътя е : Ляво,направо и дясно!
За да ударят колата в лявата лента в задният десен калник,при положение,че е в лявата секция,сещайте се
Аз лично,бих минал на съд да обжалвам,защото при удъра отзад в десният калник,този ме мести в насрещно идващите с предимство,където се нанизва някъв си !
Светофарната уредба,както и маркировката на пътя е : Ляво,направо и дясно!
За да ударят колата в лявата лента в задният десен калник,при положение,че е в лявата секция,сещайте се

Аз лично,бих минал на съд да обжалвам,защото при удъра отзад в десният калник,този ме мести в насрещно идващите с предимство,където се нанизва някъв си !

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Колежке виновна си си... какво да се прави, трябвало е да не бързаш, а да си изчакаш най-удачния момент когато няма изобщо коли, които завиват на дясно и тогава да преминеш. Шанс, другия път ще имаш 1 на ум за такива ситуации в които ти завиваш на ляво. Няма как да изкараш виновен другия шофер, който в случая си е в правото и е с предимство да мине преди теб, а това дали те е ударил на рочно или е можел да те изчака е съвсеееем друг въпрос. Закона е категоричен в този случай, че с предимство е колата която завива на дясно. Няма смисъл да задълбаваш, плати си акта, който не е кой знае колко пари, така че вземи си поука и си джиткай .
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Предимството по никакъв начин не те освобождава от задължението да пазиш останалите участници в движението без значение какви нарушения извършват. Ако ще завива се предполага по-ниска скорост и следователно колежката щеше да има повече време да напусне кръстовището без проблеми.
Все пак си струва да се видят и записите. LILO&STICH не разбрах за какво говори
Доколкото разбрах са я ударили на излизане от кръстовището 
Все пак си струва да се видят и записите. LILO&STICH не разбрах за какво говори

Върни се в “ОФФ-Топик - други”