Застрахователна Компания Олимпик- никога повече
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Застрахователна Компания Олимпик- никога повече
Сезирай комисията по финансов надзор,комисия за защита на потребителя и господари на ефира. Повярвай ми ТЕ "застрахователите" ще те потърсят да изплатят щетата а не да те правят на маймуна. Казвал съм го и във други теми че всички които се занимават със автомобилно застраховане трябва да бъдат линчувани. Защото като вземат парите си номер 1 а наложи ли се да плащат става съвсем друго отношението.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
бул инс-олимпик-г-н Божков
едно лице няколко компании
просто за информация
олимпик му е бекъп варианта
евтиното /ГО/ излиза скъпо /при плащане на евентуална щета/
не се научихте кои са нормалните компании в тая държава
едно лице няколко компании
просто за информация
олимпик му е бекъп варианта
евтиното /ГО/ излиза скъпо /при плащане на евентуална щета/
не се научихте кои са нормалните компании в тая държава

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Застрахователне на Компания Олимпик- никога повече
то нормални няма, всички са един дол дренки. Казвам го от опит, не само щото съм чул нещо от някого. Единствено като че ли Алианц се държат общо взето коректно - може би немската жилка си оказва влияние.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бе и аз съм на олимпик ама ежедневния голф съм го приел като канче и не ми пука толкова много ...въпреки че не са го удряли досега да не чуе господ :)
- onion
- R.I.P
- Автомобил: Passat B3 1800 mono
- Двигател: ABS 92
Един ще избяга от тия в други , втори ще избяга от другите в тия и така ... :)
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Явно са имали за какво да се "хванат" и са се заяли...нормално!Аз съм сигурен,че и в другите компании сценария ще се повтори!"Бели" З.К няма,ако искат и в Библията да ми се кълнят!
Сега се сещам,че и аз съм към въпросната
Ама нали е най-евтино и има стикерО пред КАТ

Сега се сещам,че и аз съм към въпросната

С риск да си навлеча гнева на колегите ще изложа моята гледна точка по казуса:
Първо колегата е напълно прав с гнева си за неадекватното и грубо отношение на служителя на ЗК Олимпик към него.Няма да е лошо да опише случая и сезира КЗК.
Напълно прави са и колегите, които твърдят, че всички застрахователи се държат с клиентите по един начин преди сключване на застраховката /която и да е тя/ и по коренно различен когато трябва да изплащат обезщетение.
Не са прави колегите които твърдят, че в конкретния случай застрахователят трябва да изплати обезщетение [b]защото има правила в случаите[/b], когато се подписва двустранния протокол, а именно, че той важи само в случаите, когато мпс-тата са в движение, щетите са малки,няма пострадали и т.н. В случая те са нарушени, по точно едно от тях, след птп-то едното не може да се движи на собствен ход и има щета, неописана в протокола.Има разминаване м/у написаното в протокола и претенциите на пострадалия след него. Служителят дори и да иска в този случай не може да изплати обезщетение за допълнителната щета, ако не иска разбира се да бъде наказан.
Нека всеки от нас /който си прави каско/ си признае честно, че поне един път сме имали претенции за изплащане на обезщетение за малки щети като сме твърдяли, че събитието се е случило обикновено на паркинг.Тук важи поговорката,че покрай сухото гори и мокрото.
Накрая декларирам, че не работя в ЗК Олимпик и нямам никаква пряка или коствена връзка с тази компания,доскоро дори не бях чувал за нея, просто казуса има две страни.Колегите са имали малшанса след птп да се появи скрита повреда.Разбира се това може да се докаже, но щетата е малка и на дали ще им се занимава със съда.
Първо колегата е напълно прав с гнева си за неадекватното и грубо отношение на служителя на ЗК Олимпик към него.Няма да е лошо да опише случая и сезира КЗК.
Напълно прави са и колегите, които твърдят, че всички застрахователи се държат с клиентите по един начин преди сключване на застраховката /която и да е тя/ и по коренно различен когато трябва да изплащат обезщетение.
Не са прави колегите които твърдят, че в конкретния случай застрахователят трябва да изплати обезщетение [b]защото има правила в случаите[/b], когато се подписва двустранния протокол, а именно, че той важи само в случаите, когато мпс-тата са в движение, щетите са малки,няма пострадали и т.н. В случая те са нарушени, по точно едно от тях, след птп-то едното не може да се движи на собствен ход и има щета, неописана в протокола.Има разминаване м/у написаното в протокола и претенциите на пострадалия след него. Служителят дори и да иска в този случай не може да изплати обезщетение за допълнителната щета, ако не иска разбира се да бъде наказан.
Нека всеки от нас /който си прави каско/ си признае честно, че поне един път сме имали претенции за изплащане на обезщетение за малки щети като сме твърдяли, че събитието се е случило обикновено на паркинг.Тук важи поговорката,че покрай сухото гори и мокрото.
Накрая декларирам, че не работя в ЗК Олимпик и нямам никаква пряка или коствена връзка с тази компания,доскоро дори не бях чувал за нея, просто казуса има две страни.Колегите са имали малшанса след птп да се появи скрита повреда.Разбира се това може да се докаже, но щетата е малка и на дали ще им се занимава със съда.
Никога не съм чувала за ОЛИМПИК.Неразбирам много ,застраховам там където мъжът ме насочва .Дългогодишно исползвам Евроинс и веднъж имахме честь да купим Ситроен с5 застрахован в Левинс. Но аз исползвам пълно каско и представа нямах че и за гражданска задолжителна изплащат щети.В Левинс за дребни,по мнение на мъжи ми ,драскотинки ми возтановиха 850 лв.,при положении че каско беше 940 л.Преведуха пари на сметка за 5 работни дни.Имаше два протокола ,че по нераздбиране я описах само от една страна ,а на другият ден описах и втора.От сервиза ми казаха че имам право 5 пъти да опиша за месец. А на мойто POLO всяка година намирам да опиша по нещо,за пари платени от Евроинс успявам да боядисвам брони и ми остават пари.И там ми вкарваха нари до 10 или 15 деня .И посрещаха и описваха любезно . Не съм руса ,не съм първа младость и не съм връзкар,за да има значение.Само май неразбирам защо плащам задолжителна и дали мога да очаквам нещо от нея.
Светнете МОЛЯ!!!
Светнете МОЛЯ!!!
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
my heart iS iCe написа:.................. Викаш си КАТ, дори и да ти пишат АКТ, ако си виновен си носиш последствията, и дори и те да допуснат такава грешка, ти си чист пред момчето. Нека не забравяме, че няма не наказано добро, евала, че не се е стигнало до бой и до разправии. Но не жалете КАТ, викайте ги, ще си спестите доста разправии! Макър, че и те грешът доста!
В случай че няма пострадали, ПС са в движение и няма резногласия относно вината КАТ няма да дойде. Имат си достатъчно работа. Акт не се пише на никой от 2-та. При положение, че протокола е с издаден номер от телефон 112 трябва да го признаят застрахователите. Това че капака на картера бил спукан няма как да се установи на мястовероятно, но може и да е бил спукан от преди година и човека да е решил да си го оправи под предлог, че е станало при инцидента. Замислете се.

Stif написа:С риск да си навлеча гнева на колегите ще изложа моята гледна точка по казуса:
с други думи изводът е ако сте подписали протокол, в който сте заявили, че колата е в движение, дори и да стане нещо после, не го обявявайте пред застрахователя, защото автоматично ще анулира протоколите, и няма да видите и 1 лев. А за да сте сигурни, че всичко ще е ок - дори и видимо колата да е в движение, всеки път викайте който трябва там, за да няма подобни неприятни ситуации.
- Pokerstars
- Автомобил: Audi A4 B7
- Двигател: 2006
Така е, но в случая тези от Олимпик искат мотора да се закара при тях на оглед, но същия вече не е в движение. Като цяло ситуацията е сложна. В това те виждат вратичка да откажат да признаят протокола и това правят. Като звъннах на телефон даден ми от "SDI" на тези от Олимпик ми вдигна жена и ми каза, че тя не знае и ми даде телефона на тези, които се занимават със щетите. Лично аз исках да обясня на този, който ми вдигна каква е ситуацията, а той ми се развика все едно съм му син, каруцарската. Сега като се сетя същия този индивид е давал съвети на Момчето с мотора да си извадел медицинско и да ме съдел!!! И това го казва служител на компания, на която аз плащам-небивала история. А в същото време на човека му нямаше нищо, освен ожулен лакът на лява ръка. Тъпото е, че двамата с него се разбрахме без проблем, всичко идва от това, че на тези не им се дават пари. Ако ми бяха обяснили като хората сигурно нямаше изобщо да я има тази тема, но такова отношение не мога да търпя. И пак като се замисля, че става въпрос за около 150 лв. ми става смешно.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pokerstars написа:...В това те виждат вратичка да откажат да признаят протокола и това правят...
Това не е вратичка, а цял портал. Изобщо тоя с мотора е подходил странно: Първо- как така се е прибрал с теч на масло до паркинга, без да забележи, да няма проблеми със зрението? И второ- какво е очаквал да стане, като отиде да заявява щета без мотора, може би да му я признаят по описание или как?
П.С. А това, че в отделите по ликвидация на щети работят най- киселите бурсуци изобщо не подлежи на оспорване

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Ясна е работата
Тоя с мотора е рекъл да избие чивия по стар българси обичай
Ама с протоколите не става
Да си е сключил каско на моторетката и да ги "клати" тогава по каско 

- Pokerstars
- Автомобил: Audi A4 B7
- Двигател: 2006
Ти какво разбираш под теч? За да се е прибрал не помисли ли за миг, че явно е нямало теч? Ама веднага го разбрахте бе, при положение, че и двете превозни средства са в движение, какво бихте направили вие? Птп-то става на 2.05.2013г. първия работен ден е на 7.05.2013г. тогава момчето отива до там, ако "теча" е бил малък проблем ли е за 5 дни маслото да изтече. Не знаете фактите обаче вече някои хора сигурни, че има измама. Или ние трябваше да стоим там поне 48 часа за да видим дали няма да има други скрити проблеми. Глупаво е. Нещата са такива каквито аз ги казвам, не задължавам никой да ми вярва, това което е написано тук е описано и в протокола. Който ме познава, знае, че за 150 лева няма да се правя на циганин. Кофти късмет е това с изтичането на маслото. За моя сметка ще е няма проблем. Но и по рано писах тук става въпрос за отношението на служителя на въпросната фирма. Разбра се вече, че те са в правото си да откажат да признаят двустранния протокол. Ако някой ми го беше обяснил това-щях да го разбера.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Не, че защитавам Олимпик(сефте ги чувам честно казано), но в случая са си прави. При подобна ситуация аз не бих се занимавал с моториста. Да е гледал по-обстойно. Пали ли мотора - пали. Върви ли - върви. Толкова. Каква е гаранцията, че не е пукнат нарочно след ПТП-то например? На място е трябвало да се пише всичко. Моториста си е виновен и няма право да се сърди на колегата, а колегата пък няма право на ЗК да се сърди.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”