Н`ема такава държава.мп3

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Re: Н`ема такава държава.мп3

Мнениеот bobo7 » Чет 23 май 2013 16:17

ИСУЛ имат спешно... поремонтираха го малко, а за УНГ аз не бих отишъл на друго място

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 23 май 2013 16:24

за спешното - не знаех, но това за УНГ е стара слава, точно по такъв въпрос бях там преди година, щото и аз така си мислех и бях чувал ... нямам думи, мизерията и отношението надминават казармените спомени от най-бедните години през 90-те.

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 23 май 2013 16:29

докторите са същите от преди 15 години....

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Чет 23 май 2013 16:38

Тоя номер 112 е голям ташак работа.... При нас "централата" на така наречения спешен номер се намира на 100км от населеното ни място... При позвъняване е имало какви ли не глупави въпроси от диспечерката от сорта да и обесним ,как да стигнат до центъра на "огромния" ни град... Наскоро едно момче си беше сцепило главата и добре ,че хората са реагирали и са го закарали до бърза помощ ,защото се е започнало с глупавите въпроси и тн и чак когато хората се върнали от БП на местопроизшествието видяли една блуждаеща линейка да идва от съседния град... нищо ,че това място е на 400м от нашата Болница.... E НЕМА ТАКАВА :no

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Чет 23 май 2013 17:00

Имат спешно, най-близко е до нас и затова отидох там, но безуспешно - ПЪРВИ ОПИТ
Както си бях спокойна не вълни ме обляха, а не знам какво - тръгнахме си! То не по-лошо да ти стане, а не знам какво!
Отношението - ужасно!
Чакането - ужасяващо, както казах по-нагоре защо..
Все пак реших, че е по-добре да си отидем, двучасовото чакане не би било полезно за никой, лежането по столовете още повече!
Без коментар съм, ако сте болни или ви има нещо - лекувайте се сами, ако можете!

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 23 май 2013 17:06

спешна помощ е циганското джи пи.
нямат осигуровки и викат линейка за какво ли не.
ако линейката не дойде и не дай Боже някой пукне става страшно.
налазват репортери, полиция, социални, депутати и всякакви организации...

та има приоритети при изпращането на екип :c020

има, има такава държава :cry

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 23 май 2013 17:21

От темата ми за свинския грип преди години...

Barboukov написа:Ден четвърти: Станах по обяд след около 4-5 часа сън. Нищо ново - болки при опит да говоря, температура около 38. Жената замина на работа в 14.30 и останах сам. Тая температура ме уби - нагоре, надолу... Не се спря... Тъпках се с парацетамоли. Стана 20.00 вечерта и не можах да издържа. 39.7 темп. Опит да кажа нещо - адкса болка. Изкашлях се веднъж - как съм жив не знам... Пих течен аналгин. Дойдоха, взеха ме и ме заведоха в спешното... 2 часа чакане, щото лекарките си пият кафетата... Стоя на пейката пред входа, почвам да умалявам. Няма кой да ми обърне внимание, а аз с последните си сили само храня дежурните. Колегата, който ме доведе не издържа и започна да звъни и им вика - момчето е с 40 градуса, никой ли няма да го прегледа? Излезе една маскирана като Дарк Вейдар, само че в бяло и ме извика. Слуша ми дробовете, прати ме на рентген и в клинична лаборатория за кръвна картина. Излязоха резултатите, девойката ме вкара при нея пак и каза: "Положението ти не е добро. Влизаш в инфекциозно отделение. Резултатите са като на двамата, починали от свински грип тук през последните 4 дни. Абсолютно съвпадение на симптомите и оплакванията. 99% е това, утре сутринта ще се потвърди и останалия 1%." Казах, че няма да лежа при тях. След 10 мин спорове видяха, че няма да ме натикат и ми извадиха документ да се разпиша, че отказвам хоспитализация. Изписа ми Тамифлу таблетки и сподели: по принцип тамифлуто има най-добър ефект ако се започне от първите ден два. Ти си от 4 дни с тези симптоми. Замълчах си, овесих нос, пожелах приятно дежурство, и лекарката ми каза, че ако реша веднага ще ме приемат и да започвам по най-бързия начин с лекарството.
Намерих го, купих го... Тази нощ е пак като предишната - над 40 температура. Смъкнах я, не ме гони сън и сега пиша тази тема, хапвайки препечени филийки, свинско филе от бут, банани и течен шоколад. Поне апетит не ми липсва...

На скоро пак се случи нещо подобно, но с приятел. Разликата беше, че при него чакахме час и половин за да му кажат, че не е спешен случай. Вече спешни случаи били приети от 112 обаждания, пострадали при ПТП хора и трудови злополуки със счупвания. Това 40.4 градуса не е спешно и ако не искаш да си платиш изчакваш да идеш на личен лекар следващия ден... Няма проблем...

Кво стаа в тая шибана държава бе? На къде ни отива здравеопазването?

Мадъ Факъ донкеле... :banghead

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Чет 23 май 2013 18:52

аз лично съм викал линейки в София и единствено ако става дума за бременна си дават зор и идват веднага.
За баща ми с бъбречни кризи преди 2 часа не са идвали никога! Обяснявам че не може да говори и само вие и пълзи и "ако може по бързо" и пригответе се да почакате!!!

Другия та_ак е че решаваш че ще се доосигуряваш и че като плащаш поне ще осребряваш нещо.
-<< ТА_АК !!!>>-
верно осребряват само нещо, само болничния престой :36 :dummy :scare3
това са едни измислени герой с европейско в името
писали списък с болници, питаш ги щом е в списъка няма проблеми и после :banghead
"то с тях имаме проблеми и не можем да ви платим " :scare3 :scare3 :scare3 :scare3 :scare3 :scare3 :scare3
и те така

Терминал 2 на летище София

Потребителски аватар
Emo19888
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH TDI

Мнениеот Emo19888 » Чет 23 май 2013 18:54

Майка ми беше служител на ЦСМП София-град (Бърза помощ) до преди 2 години и въпреки, че им вдигнаха заплатите се случва следното - имат 30-35 линейки и под 20 екипа. А всичките линейки са оборудвани, просто никой току-що завършил медик не иска да се занимава със спешна медицина в България. Това е една от най-гадните части на медицината, защото не знаеш къде ще попаднеш на адрес и какви хора ще излезнат бесни, защото са чакали повече... Проблем голям се явява и телефон 112 - там са назначени хора нямащи нищо общо с медицината. Докато преди години на тел.150 вдигаха медицински специалисти и можеха да ти дадат адекватни отговори, съвети и помощ, то сега дали да ти пратят линейка се изказват разни личности които с връзки работят на тази длъжност и казват - ми ние сме само кол-център... Случвало ми се е да звъня за линейка на 150 и на 112 и разликата е коренна...

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Чет 23 май 2013 19:02

Борец почина по време на тренировка, линейката се бави 20 минути

така и така стана приказка и цък кво пише в нета ...

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 23 май 2013 19:19

onazi написа:Имат спешно, най-близко е до нас и затова отидох там, но безуспешно - ПЪРВИ ОПИТ
Както си бях спокойна не вълни ме обляха, а не знам какво - тръгнахме си! То не по-лошо да ти стане, а не знам какво!
Отношението - ужасно!
Чакането - ужасяващо, както казах по-нагоре защо..
Все пак реших, че е по-добре да си отидем, двучасовото чакане не би било полезно за никой, лежането по столовете още повече!
Без коментар съм, ако сте болни или ви има нещо - лекувайте се сами, ако можете!

В такива моменти и на такива места трябва да се правиш на мега нахален и да вдигаш скандали за да ти обърнат внимание.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Чет 23 май 2013 19:30

И аз имам такъв абсурд с лекарите. Братовчед ми на 10год си играе на криеница с приятелчета на село и да се "заплюе" си прерязва китката - вена артерии сухожилие както и да е вуйчо ми по най-бързия начин го превързва и тръгват към болницата в Козлодуй обаждат ми се да ги чакам там, в болницата го превързват по-хубаво и понеже нашата болница не е кой знае какво ни казват да тръгваме към гр.Лом там да го оперират (всичко това се случва към 11ч вечерта) газ към Лом, влизаме в Лом питаме който намерим никой не знае къде е болницата след 30 минути обикаляне я намираме най-сетне, а през това време братовчед ми почти е припаднал и страшно много уплашен (цитирам го: "Бати не искам в гробищата" :neutral ) Влизаме ние в болницата и започват да ни обясняват как не трябва да сме тук, а във Враца, защото Козлодуй е Врачанска област и болниците работили по области и някакви такива щуротии, аз им казвам, че от Козлодуй ни изпратиха в Лом те ми казват, че не могат да ни поемат, защото не сме в техния район и нямало лекари и трябва да тръгваме към Враца и аз вече нервен (а братовчеда беше седнал на плочките на земята):
-Вие чувате ли се какво говорите бе, как ще тръгна за Враца бе това са 2 часа път ПРЕЗ НОЩТА той няма кръв всеки момент ще припадне ВИЕ ЧУВАТЕ ЛИ СЕ КАКВО ГОВОРИТЕ БЕ?
-Еми съжаляваме ама не можем да направим нищо по въпроса.
-КАК ЩЕ НЕ МОЖЕТЕ БЕ ВИЕ СТЕ БОЛНИЦА БЕ ВИЕ ПОДИГРАВАТЕ ЛИ СЕ С МЕНЕ БЕ ИЗВИКАЙТЕ ЛЕКАР И ГО ОПЕРИРАЙТЕ ВЪЗМОЖНО НАЙ–БЪРЗО БЕ
-Ама то не става така..
-А КАК СТАВА БЕ, ВИЕ СТЕ БОЛНИЦА БЕ, ВМЕСТО ДА СЕДИТЕ И ДА ЧОПЛИТЕ СЕМКИ ПО ЦЯЛА НОЩ И ДА ГЛЕДАТЕ САПУНКИ ИЗВИКАЙТЕ ЛЕКАРЯ И ГО ОПЕРИРАЙТЕ БЕ
-Ма не ми викайте
-МИ ВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА БЕ
-Добре ще видим какво можем да направим.
-Ми много добре ще направите.
След около 5 минути:
-Шофъора отива да вземе лекар и ще бъде опериран сега трябва да дойде с нас за да го подготвим.
-Благодаря ви.

И в крайна сметка всичко е наред.

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Чет 23 май 2013 19:33

На кой да вдигам скандал? То нямаше никой!Все пак празници идват, едно друго а у..
Явно трябва да влезна с голфа вътре за да ме видят най-малкото!
Или да ударя 35-те линейки на 1 път, е така със да искам, в бързината.
Най-потресаващото беше, младата майка седяща до мен, с плачещо мъниче с висока температура!Два часа седях там, два часа детенце не спря да плаче, е влудявах се! Разбира се, че щях да изчакам майката с детето да влезне преди нас, ама уви! При кой да влезне? При доставчика на медикаменти може би? Или при портиера?
Да пази господ да се родиш в България и да разчиташ на разпадащото се здравеопазване!
Амин!

Потребителски аватар
Scotty
Автомобил: Volkswagen Golf 4 GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Scotty » Чет 23 май 2013 19:44

Emo19888 написа:Майка ми беше служител на ЦСМП София-град (Бърза помощ) до преди 2 години и въпреки, че им вдигнаха заплатите се случва следното - имат 30-35 линейки и под 20 екипа. А всичките линейки са оборудвани, просто никой току-що завършил медик не иска да се занимава със спешна медицина в България. Това е една от най-гадните части на медицината, защото не знаеш къде ще попаднеш на адрес и какви хора ще излезнат бесни, защото са чакали повече... Проблем голям се явява и телефон 112 - там са назначени хора нямащи нищо общо с медицината. Докато преди години на тел.150 вдигаха медицински специалисти и можеха да ти дадат адекватни отговори, съвети и помощ, то сега дали да ти пратят линейка се изказват разни личности които с връзки работят на тази длъжност и казват - ми ние сме само кол-център... Случвало ми се е да звъня за линейка на 150 и на 112 и разликата е коренна...

Специално за колегата,не знам колко си запознат и явно за линейка си звънял(дано не се и налага де ) на 150 преди около 2г.

http://www.mediapool.bg/%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-150-160-%D0%B8-166-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD-112-news184427.html

И другото което е,че от няколко дни в сила е следното нещо http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5775691

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 23 май 2013 23:27

Мога да пиша много, ама едва ли има смисъл. Според майка ми, която е в системата над 30 години, в момента за лекари учат два вида- непоправими оптимисти, които са под 10% от всички, които работят въпреки системата, заплащането и т.н. и желаещи да си въвзвърнат час по- скоро инвестираното в обучение и стаж, за които само парите имат значение.
Добавете фалиралото към момента здравеопазване и ще разберете защо сме на този хал.
Скоро едва ли нещо ще се промени. Дано не ви се налага нито на вас, нито на близките ви да боледуват.
П.С. майка ми доскоро носеше на доброволни начала прах от вкъщи, за да имат с какво да перат чаршафите в болницата, в която работи :banghead

Върни се в “ОФФ-Топик - други”