Фолио за стъкла (не на автомобил)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Re: Фолио за стъкла (не на автомобил)

Мнениеот Asen_D » Вто 09 юли 2013 12:36

stenly_r написа: Иначе вечер като светнеш лампите ще си като експонат в музей - физични закони просто...

Не съвсем като експонат, но твърдението е близо до истината...

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Вто 09 юли 2013 15:36

Фолиото при мен за стъкла започва от 10 лева/м2 без ддс., хубаво и качествено.
Монтажа е пак там като пари.
Фолиото пази от IR и UV, което зимата е кофти, защото и малко слънце да има то неговата топлина няма да влезе вътре, но пък лятото е много хубаво :mhihi
Обратното топлозадържане е измишльотина на търговците.
НЕ Е като изолация, не се заблуждавайте.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 09 юли 2013 17:03

Има и от 10 лв. има и от 50 лв., въпрос на финанси и компромиси е това...
Помисли върху факта, че фолиото абсорбира топлина, и пак коментирай качествата му..Наивно е да се смята, че е като топлоизолация разбира се.
Само да вметна, че не съм представител на дадена марка, нито дистрибутор на фолио..всичко, което пиша е на база личен опит...

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Сря 10 юли 2013 10:13

Всичко , което Асен каза до тук е вярно :a045

Вземи си качествено фолио ,някоя друга бира и после ми драсни едно ЛС да дойда и да ги налепим :th_up

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Сря 10 юли 2013 12:49

Ако става на въпрос мога да предложа и електро затъмняващо се фолио,
но цената от 600 гущера /кв.м не е за всеки )
Иначе с него гаранция през деня си ти е светло и просторно,
/каквато е и идеята на френските прозорци, аз също много ги харесвам/
нощно време си го затъмняваш по желание, става плътно и непрозиращо, и няма проблем със сливиците :c020

Последна промяна от Asen_D на Сря 10 юли 2013 13:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 10 юли 2013 13:23

колеги, мерси за съветите, горе-долу се ориентирах и придобих представа какво и как може да стане, остава да тествам и да се похваля

тези електрохроматичните фолиа и аз ги гледах, всъщност мислех, че са само цели стъкла/прозорци, не знаех че ги има на фолио, ама от тях ... по-натам :)

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Съб 13 юли 2013 7:07

Фолиото излиза доста скъпо. Миналата година бях пред такава дилема за едни южни прозорци. Качествено фолио 70лв - троен стъклопакет 87лв. Много е дебела цената на фолиото, а резултата е много по-малък от стъклопакета. Работих на една болница в София, на която поради естеството на конструкцията се наложи цялостно облепване на фасадата, вместо смяна на прозорците. Да понижение на градусите имаше, но и собствениците казаха , че са им казали повече. Зимата като погледнеш фасадата винаги си личи къде има вата отзад, по конденза на неизолираните места. Което за мен показва, че и топлоизолиращите качества са под въпрос.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Съб 13 юли 2013 7:48

lozan67 написа:...

Вероятно е така както казваш,
мога да гарантирам единствено и само за фолиата и въобще изделията които аз изработвам и монтирам.Какво е изработил/монтирал някой друг, идея нямам.
Още по-малко какво е казал, обещал, заклел се...най-вероятно е преувеличил за да вземе поръчката, а после се оказало друго... :c020 когато ползваш качествени материали, и правиш качествен монтаж, няма как да не се получат нещата...е качеството все още струва пари :wink

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Чет 18 юли 2013 20:08

Фолиото беше на известна и скъпа марка. Дойдоха екипи от Унгария, Румъния и Австрия плюс местното представителство. Цената беше 70лв. при 2,5 дка. Лично аз се разочаровах от резултата.

magi.zapryanova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот magi.zapryanova » Пон 10 мар 2014 17:16

Аз работя във Варненска фирма, която поставя аналог на фолиата, само че с много по-добри термоизолационни качества. Става въпрос за нано термоизоларащо покритие, което се поставя от вътрешната страна на стъклата чрез обливане. След засъхване на течността, покритието влиза в порите на стъклото и образува тънък филм, в който се абсорбира слънчевата топлина и енергия. По този начин през лятото горещината остава акумулирана в покритието , като само малък процент от нея влиза в помещението. Заедно с това се спират вредните UV лъчи, а прозореца добива по чист синкав цвят. През зимата ефекта също е много добър, но отново трябва да има слънце, за да се спусне термощита от акумулираните слънчеви лъчи в нано покритието. Това е сравнително нова технология с енергийна ефективност в почти цяла Азия. Там даже правят държавни поръчки за университети и болници с този продукт.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Нед 23 юни 2024 10:12

Малко да повдигна темата: търси се вариант за фолио, което да лепна отвътре на прозореца в стая със западно изложение. Целта на занятието е да се намали температурата в помещението следобед, която без климатика преминава 29-30 градуса при пуснати вътрешни щори, като и същевременно не намалява светлината, тоест трябва да спира само топлината. Не се търси непременно да е огледално, на висок етаж сме и няма драма.
Ако някой има монтирано и е доволен, ще се радвам да сподели мнение.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Нед 23 юни 2024 11:09

С каква дограма си, по скоро стъклопакет.
Аз от както сложих троен, 4 сезона, бяло, к. Вътре няма шанс да нагрее от слънцето..

Иначе за сградно фолио за мен най доброто е 3M Night Vision защото вечер на лампа пак се вижда навън, което с масовката фолиа не е така, светнеш ли вътре ефекта се обръща и става като огледало прозореца,а отвън те виждат.
https://www.3m.com/3M/en_US/p/d/b00016641/

Иначе ако имаш възможност да смениш само стъклопакета според мен ще си решиш проблема.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”