Питане към колегите навътре с компютрите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 28 фев 2007 17:18

kotse_botse написа:
hristian37 написа:имаше един сайт дето ти показваше ИПто знаете ли го че не мога да се сетя

www.nwtools.com
buFka, ела тук на моя комп, напиши ipconfig /all и ако после ми кажеш външното IP, черпя колкото можеш да пиеш :wink:

1. не си спомням християн да е говорил за вътрешно и външно айпи, пита само как да го разбере, от това което пише все си мисля, че надали седи зад някоя друга машина...и следователно ipconfig трябва да му помогне

2. а и ти да дойдеш при мен и да напишеш това няма да стане нищо

3. Контравъпрос: а ако нещо си омазал и нета ти е в гз, кво ти помагат сайтовете ;)

ПС. Нищо лично, да не се обидиш mhihi

ППС. А с едно прокси в браузъра и съвсем ще го шашнеш... :twisted:

Последна промяна от buFka на Сря 28 фев 2007 17:24, променено общо 1 път.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 28 фев 2007 17:22

аз съм с реално ИП - 100% съм сигурен, ама на приятеля ми как да разбера дали е с реално - щото преди бяхме в ЛАН и всеки си имаше ИП но излизахме всички с едно общо, сега всеки е с реално

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 28 фев 2007 17:26

hristian37 написа:аз съм с реално ИП - 100% съм сигурен, ама на приятеля ми как да разбера дали е с реално - щото преди бяхме в ЛАН и всеки си имаше ИП но излизахме всички с едно общо, сега всеки е с реално

отиваш на PC-то на твоя приятел и зареди единия от тея сайтове котио ти дадоха....според това което казваш трябва да се различава от твойто ;) или го накарай той да зареди сайта и да ти каже адреса си...

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 28 фев 2007 17:27

hristian37 написа:аз съм с реално ИП - 100% съм сигурен, ама на приятеля ми как да разбера дали е с реално - щото преди бяхме в ЛАН и всеки си имаше ИП но излизахме всички с едно общо, сега всеки е с реално

www.nwtools.com

buFka, не ми се спори за глупости, но външното IP ти трябва за Remote Access, а ако нета ми е в гъзъ, първо ще се пробвам да го извадя от там, после да мисля за IP-та и Remote Access.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 28 фев 2007 17:29

Едно ще ти кажа. С VPN забрави. Особено пък ако минава през рутери на CISCO. :)

Потребителски аватар
OuT-OF-CoNtRoL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OuT-OF-CoNtRoL » Сря 28 фев 2007 17:31

ако започва 192.168.х.х , значи е вътрешно ;)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 28 фев 2007 17:34

kotse_botse написа:www.nwtools.com

buFka, не ми се спори за глупости, но външното IP ти трябва за Remote Access, а ако нета ми е в гъзъ, първо ще се пробвам да го извадя от там, после да мисля за IP-та и Remote Access.

не разбирам къде е проблема...не съм казал "с ipconfig ще може да извадиш външно IP", просто христиан има само едно IP и в случая ipconfig би му свършило работа...

Потребителски аватар
OuT-OF-CoNtRoL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OuT-OF-CoNtRoL » Сря 28 фев 2007 17:36

Стига спорихте за глупости бре :respect му е майката ;)

Потребителски аватар
sal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sal » Сря 28 фев 2007 17:52

За да разбереш дали приятеля ти е с реално или частно ИП му кажи да направи следното:

Start->Run->пише CMD-> OK -> в команд промпта пише ipconfig /all
там в "табличката" ако пише нещо от сорта на 192.168.*.* / 10.*.*.* - е с частно ИП и за да достъпиш компа му или трябва доставчика му да прави настройки или да ползвате Hamachi (софтуер за вируално мрежи)

Ако е нещо друго да посети www.check-ip.com и да види дали е същото което му показва на сайта, ако - да.

На компютъра на приятеля ти - десен клик на "my computer" -> Remote -> и слагаш отметка на "Enable Remote Desktop on this computer" (ако се влиза в компютъра с юзер administrator без парола трябва да му сложиш някаква добре е да е сложничка). Сега на твоя компютър вече правиш следното Start->Run->пишеш MSTSC -> OK -> ще ти излезе един диалог да пишеш адрес за ръзка - пишеш ИП-то на твоя приятел , юзернейм и парола и воала.

black` написа:Едно ще ти кажа. С VPN забрави. Особено пък ако минава през рутери на CISCO. :)

моля? колега не се изказвай така неподготвен. Ако през рутери на CISCO не минаваше VPN никоъ нямаше да ги купува камо ли да са N1

Не става с VPN понеже двали някой от свамата ползва сървърна операционна система или линукс. Уиндоус XP/2000 няма вграден VPN сървър компонент а само клиент а 2 клиента не могат да се свържат помежду си.

п.п. мамка му омаза се целя пост полвин час го редактирах :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 28 фев 2007 19:08

sal написа:Уиндоус XP/2000 няма вграден VPN сървър компонент а само клиент а 2 клиента не могат да се свържат помежду си.

може и с 2 ХП-та да се направи VPN, но "сървъра" приема само една конекция :wink:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 28 фев 2007 19:48

@sal Ми да ти кажа с VPN нямах активен sharing дори с юзърите от мрежата два етажа под мене, камоли за юзери от друга мрежа. Компютрите се виждаха но при опит за обмен ... :( Едвали е до клиента било. Отделно че VPN-а беше с динамично ип. ПП То и сега съм с динамично ип, но пък всичко си върви нормално. :shock А при линукса не знам. Там на повечето дистрибуции нямаше въобще възможност за конектване към VPN интернет мрежа. И се сваляха някви PPPoE програми за целта ... Връзката от PC до PC беше еднопосочна. Просто нямаше начин за такива неща дето пишете. Двупосочна е връзката само между PC-то и рутера за интернет. И не сме ползвали сърварни ОС. Щото на едното PC работех, а другото беше в нас. :wink: С две думи кофти работа е тоя VPN. :(
И не че правя реклама на CISCO :) , нишя рутер беше Siemens обаче пак същата работа... :)
А и човека дето пита май само в службата ползва VPN, в тях сигурно не и всичко ще е наред. :) :shock

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 28 фев 2007 21:21

Щом ти си с реално IP аз бих ти предложил следното:

1. Инсталираш ultraVNC. Точно то, заради FileTransfer и други екстри. И на двата компютъра. На приятеля си на компа му казваш да се регистрира като service, да го стартира и да се стартира с windows.
2. Отиваш си у вас. Инсталираш си същото, но не е задължително от твоята страна да е пуснат сървъра. Ти си пускаш UltraVncViewer(Listen mode). При това до часовника ти се появява едно зелено квадратче с око.
3. Звъниш на приятеля си. При него до часовника има син квадрат с око. Той цъка с ДЕСЕН бутон на мишката на него, избира Add New Client, и там попълва твоето IP в полето Hostname. ID Node остава празно. Това е всичко. Тази точка можеш да му я покажеш докато си още там. Firewall-а у вас трябва да е забранен. При него няма значение.

*При този начин на връзка сървъра се закача за клиента вместо обратното, при това се елиминират firewalls и nat от страна на сървъра (nat = "не реално" IP 0- той е сървър и има вътрешно IP, но понеже той се кънектва към теб (клиента в случая) това не е проблем ).

Ако той също е с реално IP просто му инсталираш сървъра, сетваш парола, спираш firewall-a и си се закачаш от вас директно с ultraVNCViewer (без listen mode).

*Ако е с реално IP и ще спираш Firewall-a гледай windows-a да е update-нат докрай, че иначе ще има посетители, най-малкото вируси. :wink:

Последна промяна от dj_tuhla на Чет 01 мар 2007 0:20, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 28 фев 2007 23:00

kotse_botse написа:My Computer, десен бутон -> Properties -> Remote и "чекваш" Allow remote assistance
Това на компа на приятеля ти.

После ползваш Remote Desktop, който ти се инсталира с Уин-а и се намира в Start -> All Programs -> Accessories -> Communications от твоя комп, за да достъпиш неговия.

След тази процедура трябва да въведеш user-a с който искаш да се логваш в групата на Remote users и отделно трябва да му сложиш парола.
Дори да е добавен в тази група, ако няма настроена парола няма да можеш да се логнеш.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 28 фев 2007 23:07

за съжаление приятеля ми не е с реално ИП :(

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 01 мар 2007 0:15

Ми виж ми поста тогава, аз за какво си играх да го пиша :wink: