Помощ за въпросник за дипломна работа

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за въпросник за дипломна работа

Мнениеот Милата » Пет 16 авг 2013 5:15

На мен пък анкетата ми хареса от чисто статистическа гледна точка. Заването на сходни или подобни въпроси намалява възможността за допускане на грешка. Ще ми е любопитно Мартин да сподели резултатите от анализа после.

Също така имам една забележка, която може би е вече късно да се отстрани, но по принцип да се има предвид. При изброяването на образователните степени да се добави и "доктор", за да е по-адекватен изборът :wink

Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOver » Пет 16 авг 2013 6:24

+1
И на мен ще ми е интересно да видя резултата от анкетата. Също - ако правилата на университета, в който се дипломираш го позволяват - може да публикуваш и цялата дипломна работа :th_up

martinnov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinnov » Пет 16 авг 2013 9:20

Georgi Vutov написа:Едвам издържах да го попълня.... по средата се препотих и изнервих направоооо ебахти анкетата .. разтреперих се само като прочетох едни и също нещо 20 пъти...
иначе +1

Да, този метод не малко хора изтормози и почти всеки втори не довършва въпросника. Можеше по-кратичко да бъде май.
Надявам се, че ще има полза от този допълнителен зор (:

Мерси!! :)

martinnov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinnov » Пет 16 авг 2013 9:31

POLOver написа:+1
И на мен ще ми е интересно да видя резултата от анкетата. Също - ако правилата на университета, в който се дипломираш го позволяват - може да публикуваш и цялата дипломна работа :th_up

Милата написа:На мен пък анкетата ми хареса от чисто статистическа гледна точка. Заването на сходни или подобни въпроси намалява възможността за допускане на грешка. Ще ми е любопитно Мартин да сподели резултатите от анализа после.

Също така имам една забележка, която може би е вече късно да се отстрани, но по принцип да се има предвид. При изброяването на образователните степени да се добави и "доктор", за да е по-адекватен изборът :wink

За резултатите няма да е проблем. Трябва да помисля за форматът, че цялата дипломна може да стане около 100-на страници, но ще проверя дали може да се публикува и цялата (предполагам, че няма да има ограничения от университета)

Чудех се за образователните степени, дали съм забравил нещо (: (явно това е било)

Иначе, MaxDiff се казва метода :)
Всъщност са 13 атрибута в 13 комбинации (в групи по 4)
И така човек може да сравни всяка характеристика/атрибут с останалите 12.
На теория би трябвало да работи по-добре от използването на отделна скала (от 1 до 5 примерно) :) за всяка характеристика (пр. "Ниско съдържание на СОЛ"=4 от 5)

И тези 13 комбинации се повтарят два пъти: Веднъж за "нормално купуване", а после за "здравословен избор"

Много благодаря за помощта! :)

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Нед 18 авг 2013 22:19

Успех.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”