Гумените топчета уж ги водят забранени, но пък се продават свободно по магазините.
А газовия пистолет с муфа за гумени топчета го водели травматично оръжите и от там се получавали проблемите.

Законно газово оръжие КАК?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Законно газово оръжие КАК?
За топчетата:
Първо, могат да доведът до много сериозни да не кажа фатални последици при използването им от близко разстояния!
Второ, не можеш да разчиташ на никаква точност при стрелба на по-големи разстояния!
Трето, има опасност от рикошет или раздробяване на топчето и летене на парчетата във всички посоки!
Смисъла на написаното по-горе е че единственото което можеш да си докараш са големи главоболия и проблеми с използването на въпросните топчета!
Първо, могат да доведът до много сериозни да не кажа фатални последици при използването им от близко разстояния!
Второ, не можеш да разчиташ на никаква точност при стрелба на по-големи разстояния!
Трето, има опасност от рикошет или раздробяване на топчето и летене на парчетата във всички посоки!
Смисъла на написаното по-горе е че единственото което можеш да си докараш са големи главоболия и проблеми с използването на въпросните топчета!
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tipsy написа:...А газовия пистолет с муфа за гумени топчета го водели травматично оръжите и от там се получавали проблемите.
Така го водят в Русия. У нас травматично оръжие по закон нЕма, имаш ли проектил, бил той даже гумен, получаващ дулен пробег, значи имаш огнестрелно оръжие, в случая незаконно. Недай боже да направиш нещо на някого с такава играчка, може да изхраниш три поколения адвокати

p.s. Баси склерозата съм. Тая формулировка отпадна в новия закон...но и по него гориш...

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Няма нищо по-хубаво от добрата стара брадва, може да ги биеш с тъпото, можеш да ги биеш с острото, можеш да ги биеш и със сапа
Общо взето си е комби инструмент 3 в 1
Инъче моя пищов стои в къщи на гардероба и го ползвам само на нова година за ракети и за гирултия, не знам на теб за какво ти е, аз го купих защото живеем на село, както на всякъде си имаме орки които обикалят и мишкуват из на хората дворовете!
За четири години от както сме там не ми се е налагало да го използвам с/у хора, надявам се и за напред да не се налада!

Общо взето си е комби инструмент 3 в 1

Инъче моя пищов стои в къщи на гардероба и го ползвам само на нова година за ракети и за гирултия, не знам на теб за какво ти е, аз го купих защото живеем на село, както на всякъде си имаме орки които обикалят и мишкуват из на хората дворовете!
За четири години от както сме там не ми се е налагало да го използвам с/у хора, надявам се и за напред да не се налада!
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
газовия пищов е като рязания автомат навремето на военното-двама плаши...
има смисъл от боен, ама като те удари адреналина и не мислиш-а последствията са страшни...
а ако запазиш спокойствие и си железен-не ти трябва оръжие-какъвто ще да е-взимаш го.
основния проблем е да запазиш спокойствие.

има смисъл от боен, ама като те удари адреналина и не мислиш-а последствията са страшни...
а ако запазиш спокойствие и си железен-не ти трябва оръжие-какъвто ще да е-взимаш го.
основния проблем е да запазиш спокойствие.

- forski
- Двигател:
- Контакти:
С най голямо удоволствие бих си купил боен пистолет, най малкото защото съм любител на оръжията, но той на практика е не използваем от простосмъртни, особенно пък с цел защита на частна собственост и лично имущество!
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
Бойно оръжие се купува единствено от охранители или ловджии, като едните си изкарват хляба с него, а другите - мръвките за хляба
.

- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Зa охрaнитеьитр отдaвнa отпaднa. Всеки имa прaво дa зaкупи боен aко отговaря нa определени условия, но не е зaдължително дa получи рaзрешително. Рaзрешителното се издaвa по преценкa нa КОС.
То в България бойно оръжие може да се ползва само от ловците , военните на полигона за обучение
и силовите групировки 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Едно основно нещо при боравене с газово оръжие, имайте изпредвид:
Изкарал си газовият пистолет и заплашваш някого. Ако срещу тебе човека изкара оръжие, веднага хвърляй пистолета и бягай. Може неговото да е газово, но може и да си попаднал на неподходящият човек.
Иначе, пазете самообладание, избягвайте под какъвто и предлог да вадите оръжие. В този случай отстъплението е една победа.Наистина победа, която те прави мъж.
Внимавай на кого вадиш тръба! (кажи го - газов пистолет)
http://fakti.bg/avto/46515-vnimavai-na-kogo-vadish-traba
Изкарал си газовият пистолет и заплашваш някого. Ако срещу тебе човека изкара оръжие, веднага хвърляй пистолета и бягай. Може неговото да е газово, но може и да си попаднал на неподходящият човек.
Иначе, пазете самообладание, избягвайте под какъвто и предлог да вадите оръжие. В този случай отстъплението е една победа.Наистина победа, която те прави мъж.
Внимавай на кого вадиш тръба! (кажи го - газов пистолет)
http://fakti.bg/avto/46515-vnimavai-na-kogo-vadish-traba
- b1z0na
- Автомобил:
- Двигател:
Не ми трябва за самоотбрана, просто съм любител на оръжията и искам някъде в гората или на друго обезопасено място да стреляам по мишени. И бойно оръжие искам и ловджия искам да стана, просто за тези неща трябват много пари и докато събирам пари за по сериозните неща искам да се забавлявам с газово пистолетче за 70-80 лв. а не да дам 500-600 лв за боен който ще бъде незаконен и ако ме видят да го вземат
... В момента правя опити да си направя лък, самоче се оказа малко трудничко и не ми се получава, но все някога, ще успея да го направя 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
b1z0na написа:... искам някъде в гората или на друго обезопасено място да стреляам по мишени...
С газов пистолет? Ще ги замеряш ли? Тая реплика на Берета е доста тежка, може да счупиш нещо...

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
icoico написа:b1z0na написа:... Тая реплика на Берета е доста тежка, може да счупиш нещо...
или да си извади рамото като го хвърля

- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
аз си мисля, че за тази цел въздушен ще е по-удачен
малко се отклонявам от темата, но горните клипчета ме подсетиха за тази статия:
http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/shofior-na-porshe-strelia-po-kolega-na-pytia-5994751
малко се отклонявам от темата, но горните клипчета ме подсетиха за тази статия:
http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/shofior-na-porshe-strelia-po-kolega-na-pytia-5994751
Върни се в “ОФФ-Топик - други”