До кога ще се избивате младежи?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Вто 13 мар 2007 10:02

жалко за загиналите, но в крайна сметка едвали ако са се движили с прилична скорост е щяло да има загинали. Това е пълен идиотизъм да караш в града с 180км. Аз съм на мнение че всеки има право както иска да си се трепе въпроса е да не убие и някои друг невинен. Всеки сам си преценя при кои се качва да се вози. Алкохол+скорост=смърт.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 13 мар 2007 10:03

Максимум 100тина.... което също е много, с 180 ще е тотално опустошение......
катастрофи ще има винаги, скоростта изкушава, блъска с адреналин, кара да се рискува .... понякога се разминава, понякога не, били са в кофти време, на кофти място и са нямали късмета да им се размине ...... няма значение възрастта дали ще са изкушени от адреналина на 20 или на 50 от алкохола ........няма значение, глоби, часове в училище или застраховки........... бил съм на запад ..има ги същите.......
Обаче с повече от себе си сам в колата да правиш изпълнения е много глупаво, поведението на колата тежка е съвсем различна да не говорим с животите за който си отговорен, може би е минавал хиляди пъти от там празен и се е оправял...не и този път
..... НО никой няма право да ги съди, още повече, че вече са мъртви така че спестявайте си проповедите ;)

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Вто 13 мар 2007 10:12

Много кофти случка :( вчера гледах репортажа по телевизията

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Вто 13 мар 2007 10:17

Tyan написа: ..... НО никой няма право да ги съди, още повече, че вече са мъртви така че спестявайте си проповедите ...

мога само да добавя: лека им пръст!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 13 мар 2007 10:21

Tyan, две грешки.
Първо,
Tyan написа:Обаче с повече от себе си сам в колата да правиш изпълнения е много глупаво, поведението на колата тежка е съвсем различна да не говорим с животите за който си отговорен, може би е минавал хиляди пъти от там празен и се е оправял...

Какво значение има ако аз карам с 50, и ти си насреща ми сам, решил да изпробваш възможностите на колата си на пътя, а не на писта ?
На пътя независимо дали си сам, или с цялата рода, или с когото искаш, трябва да се кара разумно ! Експерименти - на пистата, при съответните мерки за сигурност.
Второ,
Tyan написа:..... НО никой няма право да ги съди, още повече, че вече са мъртви така че спестявайте си проповедите ;)

Точно затова, че никой няма да ги съди, стават тези неща. И точно затова трябва да се взема поука от всяка подобна ситуация. Иначе всеки ще си мисли "това на мен не може да ми се случи". Докато то се случи. На хора, които нямат нищо общо. Например жертвите от катастрофата в Бяла. Но се отвлякохме от темата, а тя беше за избиването на младежите.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Вто 13 мар 2007 10:22

Ще се избиват докато комплексарщината и простотията е навсякъде. Всичко тръгва от родителите и училището. Не може от 15 годишен да обикаляш чалготеките и да пиеш, пушиш, бягаш от училище и да се чувстваш безсмъртен, а родителите ти и учителите ти да са същите профани като теб и всичко да е ОК. :evil:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 13 мар 2007 10:26

Мдаа за това с младежите във Пловдив вчера писах в Тежка катастрофа... в Основен ама явно там никой не чете. :oops:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 13 мар 2007 10:30

teodor6769 написа:Мдаа за това с младежите във Пловдив вчера писах в Тежка катастрофа... в Основен ама явно там никой не чете. :oops:

Темата на k22 не е за катастрофата в Пловдив, а по принцип за младежите, дето се избиват по пътищата, че и други жертви вземат (или аз поне така го разбирам). Не че е лошо и в онази Важна тема в Основен да се разисква.

Последна промяна от gr_kanev на Вто 13 мар 2007 10:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 13 мар 2007 10:33

[quote="gr_kanev"][/quote]

Както няма гаранция, че на камиона отсреща няма да му откажат спирачките ...всичко е късмет бе хора, катастрофи винаги ще има ..винаги ще има кой да си пробва колата..... това е на всякъде така, това няма да се изкорени ....за това да вземат да построят едни широки пътища... да минават камионите по обходни пътища :) и да видите как ще намалеят катастрофите с 80% :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 13 мар 2007 10:42

Ами хайде като е тръгнало почти към spam Friday spam, Tyan, защо все избягваш отговорността, и все другите са виновни, но не и ти ? Според мен точно затова се случва така. Днес ти си направил експеримента не на пистата, ами на пътя. Утре друг те е видял, и започва да ти подражава, че се опитва и да подобри твоя "рекорд". Утре някой се е размазал. Всичко това много добре е описано от Собиеслав Засада в книгата му "Безопасна скорост". Ако някой се интересва, имам я както в хартиен вариант, така и електронен (донякъде благодарение и на колегата Rabbit_TDI :bowdown ), а мисля че я има и на сървъра ни.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 13 мар 2007 10:44

Tyan вече си медийна звезда. Не давай лош пример!
Може би, ако имаш собствени деца ще си промениш мисленето....
Жалко за младежите които нищо не са видели от живота.
Умните хора се учат от грешките на другите!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 13 мар 2007 10:48

Ама всеки си има глава на раменете бе човек ...аз карам бързо ама си карам на магистралата ....... ти какво с 90 ли си караш Пасата Б5 ???

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 13 мар 2007 10:51

k22 написа:Tyan вече си медийна звезда. Не давай лош пример!
Може би, ако имаш собствени деца ще си промениш мисленето....
Жалко за младежите които нищо не са видели от живота.
Умните хора се учат от грешките на другите!

Да а и от собствените грешки също но някой не доживяват да ги осъзнаят и да се научат.

Потребителски аватар
badhabit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badhabit » Вто 13 мар 2007 10:56

много шофьори/ки малко водачи на пътно превозно средство....ма така е докат тате носи мама меси и им казват ади ти влезни в унито пък нуи ще тик купим книжката и колата.... МАНТАЛИТЕТ....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 13 мар 2007 11:02

Колеги мястото на катастрофата е след спускане и скоростта се учеличава доста...предполагам че е минимум 130-140....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”