До кога ще се избивате младежи?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
жалко за загиналите, но в крайна сметка едвали ако са се движили с прилична скорост е щяло да има загинали. Това е пълен идиотизъм да караш в града с 180км. Аз съм на мнение че всеки има право както иска да си се трепе въпроса е да не убие и някои друг невинен. Всеки сам си преценя при кои се качва да се вози. Алкохол+скорост=смърт.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Максимум 100тина.... което също е много, с 180 ще е тотално опустошение......
катастрофи ще има винаги, скоростта изкушава, блъска с адреналин, кара да се рискува .... понякога се разминава, понякога не, били са в кофти време, на кофти място и са нямали късмета да им се размине ...... няма значение възрастта дали ще са изкушени от адреналина на 20 или на 50 от алкохола ........няма значение, глоби, часове в училище или застраховки........... бил съм на запад ..има ги същите.......
Обаче с повече от себе си сам в колата да правиш изпълнения е много глупаво, поведението на колата тежка е съвсем различна да не говорим с животите за който си отговорен, може би е минавал хиляди пъти от там празен и се е оправял...не и този път
..... НО никой няма право да ги съди, още повече, че вече са мъртви така че спестявайте си проповедите
катастрофи ще има винаги, скоростта изкушава, блъска с адреналин, кара да се рискува .... понякога се разминава, понякога не, били са в кофти време, на кофти място и са нямали късмета да им се размине ...... няма значение възрастта дали ще са изкушени от адреналина на 20 или на 50 от алкохола ........няма значение, глоби, часове в училище или застраховки........... бил съм на запад ..има ги същите.......
Обаче с повече от себе си сам в колата да правиш изпълнения е много глупаво, поведението на колата тежка е съвсем различна да не говорим с животите за който си отговорен, може би е минавал хиляди пъти от там празен и се е оправял...не и този път
..... НО никой няма право да ги съди, още повече, че вече са мъртви така че спестявайте си проповедите

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Tyan, две грешки.
Първо,
Какво значение има ако аз карам с 50, и ти си насреща ми сам, решил да изпробваш възможностите на колата си на пътя, а не на писта ?
На пътя независимо дали си сам, или с цялата рода, или с когото искаш, трябва да се кара разумно ! Експерименти - на пистата, при съответните мерки за сигурност.
Второ,
Точно затова, че никой няма да ги съди, стават тези неща. И точно затова трябва да се взема поука от всяка подобна ситуация. Иначе всеки ще си мисли "това на мен не може да ми се случи". Докато то се случи. На хора, които нямат нищо общо. Например жертвите от катастрофата в Бяла. Но се отвлякохме от темата, а тя беше за избиването на младежите.
Първо,
Tyan написа:Обаче с повече от себе си сам в колата да правиш изпълнения е много глупаво, поведението на колата тежка е съвсем различна да не говорим с животите за който си отговорен, може би е минавал хиляди пъти от там празен и се е оправял...
Какво значение има ако аз карам с 50, и ти си насреща ми сам, решил да изпробваш възможностите на колата си на пътя, а не на писта ?
На пътя независимо дали си сам, или с цялата рода, или с когото искаш, трябва да се кара разумно ! Експерименти - на пистата, при съответните мерки за сигурност.
Второ,
Tyan написа:..... НО никой няма право да ги съди, още повече, че вече са мъртви така че спестявайте си проповедите
Точно затова, че никой няма да ги съди, стават тези неща. И точно затова трябва да се взема поука от всяка подобна ситуация. Иначе всеки ще си мисли "това на мен не може да ми се случи". Докато то се случи. На хора, които нямат нищо общо. Например жертвите от катастрофата в Бяла. Но се отвлякохме от темата, а тя беше за избиването на младежите.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
- gr_kanev
- Доктора
teodor6769 написа:Мдаа за това с младежите във Пловдив вчера писах в Тежка катастрофа... в Основен ама явно там никой не чете.
Темата на k22 не е за катастрофата в Пловдив, а по принцип за младежите, дето се избиват по пътищата, че и други жертви вземат (или аз поне така го разбирам). Не че е лошо и в онази Важна тема в Основен да се разисква.
Последна промяна от gr_kanev на Вто 13 мар 2007 10:33, променено общо 1 път.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="gr_kanev"][/quote]
Както няма гаранция, че на камиона отсреща няма да му откажат спирачките ...всичко е късмет бе хора, катастрофи винаги ще има ..винаги ще има кой да си пробва колата..... това е на всякъде така, това няма да се изкорени ....за това да вземат да построят едни широки пътища... да минават камионите по обходни пътища
и да видите как ще намалеят катастрофите с 80% 
Както няма гаранция, че на камиона отсреща няма да му откажат спирачките ...всичко е късмет бе хора, катастрофи винаги ще има ..винаги ще има кой да си пробва колата..... това е на всякъде така, това няма да се изкорени ....за това да вземат да построят едни широки пътища... да минават камионите по обходни пътища

- gr_kanev
- Доктора
Ами хайде като е тръгнало почти към
, Tyan, защо все избягваш отговорността, и все другите са виновни, но не и ти ? Според мен точно затова се случва така. Днес ти си направил експеримента не на пистата, ами на пътя. Утре друг те е видял, и започва да ти подражава, че се опитва и да подобри твоя "рекорд". Утре някой се е размазал. Всичко това много добре е описано от Собиеслав Засада в книгата му "Безопасна скорост". Ако някой се интересва, имам я както в хартиен вариант, така и електронен (донякъде благодарение и на колегата Rabbit_TDI
), а мисля че я има и на сървъра ни.

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
k22 написа:Tyan вече си медийна звезда. Не давай лош пример!
Може би, ако имаш собствени деца ще си промениш мисленето....
Жалко за младежите които нищо не са видели от живота.
Умните хора се учат от грешките на другите!
Да а и от собствените грешки също но някой не доживяват да ги осъзнаят и да се научат.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”