Доктор ПЕРНИКОВ и подкупите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 14 мар 2007 9:52

Miki написа:Докторите са за съжаление - я си представете - учиш 6 години, после още 4 за специализация. И след тия 10 години зор ставаш да речем коремен или сърдечен хирург. И от теб зависи човешки живот. Гледали ли сте по Дискавъри или Риалити операция? Това първо не е работа за всеки и второ ТРЯБВА да е много добре платена!!! Справка - доходите на лекарите в нормалните държави. А у нас псевдодържавата ти определя 350-400-450 лева заплата. По-малко, отколкото на шофьор на автобус от градския транспорт.
Ай сиктир бе, това на какво прилича може ли да ми отговори някой?

Да прав си. Обидно е и унизително.
Само че те са приели работата с всичките и позитиви и негативи, включително и заплащането. А да търгуваш с живота и здравето на хората по този начин си е престъпление.

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Сря 14 мар 2007 9:53

Системата не е уредена, здравната система. Тези, които имат общо и са вътре в нея са наясно.
Първо касата въобще не плаща, това което трябва да плаща и второ касата не плаща това, което реално трябва да се заплаща. Вие оценявате професионализма на един лекар, който ви е спасил живота на някакви пари? А сега си представете пък на колко би го оценила така наречената Каса /Здравна./
При обикновените операции дари и да имаш здравни осигуровки са плащат рентгени и всички консумативи, дори и да имаш пари за осигуровки ако не можеш си платиш изследванията, задължителни но непокрити от касата гориш, в буквалния смисъл метър на два.

Така че не си правете прибързани изводи. Това е високо специализиран труд, който се подценява. Това е като да си военен пилот и цялата армия да е един монополист и да ти плаща такса полет 5 лева, а горивото да си го покриваш ти, в часност поделението.

Замислете се и не взимайте нещата толкова повърхностно а това че законите не са уредени, че нивото на живот и качеството е съвсем далече от това, което трябва да бъде въобще не може да се реши от доктрите а от държавата а тя не прави нищо.

Осигуровки плащате на държавата... погледнете обаче какво включват те и на какви цени са а това те разполага с тях и къде потъват милиони или това че вас ви е блъснала кола и спешната операция не се покрива от касата, че ще си платите операцията не значи, че ще дадете подкуп.

И не вярвайте много на |НОВИНИТЕ|, защото и аз четох една тема,където двама се засичали, после се гърмели... а после взривили атомна бомба.

Пари се взимат на много по високи равнища и в много по огромни суми... но това е стара тема.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 14 мар 2007 10:06

Не коментираме Здравната система, нито докторските заплати. Коментираме човешко ли е да се изнудва болен човек.Всички знаем че това е масова практика.Никой не се решава да свидетелства, а когато някой се реши, казваме че е инсценировка?!

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Сря 14 мар 2007 10:08

sebastianz55 написа:Системата не е уредена, здравната система. Тези, които имат общо и са вътре в нея са наясно.
Първо касата въобще не плаща, това което трябва да плаща и второ касата не плаща това, което реално трябва да се заплаща. Вие оценявате професионализма на един лекар, който ви е спасил живота на някакви пари? А сега си представете пък на колко би го оценила така наречената Каса /Здравна./
При обикновените операции дари и да имаш здравни осигуровки са плащат рентгени и всички консумативи, дори и да имаш пари за осигуровки ако не можеш си платиш изследванията, задължителни но непокрити от касата гориш, в буквалния смисъл метър на два.

Така че не си правете прибързани изводи. Това е високо специализиран труд, който се подценява. Това е като да си военен пилот и цялата армия да е един монополист и да ти плаща такса полет 5 лева, а горивото да си го покриваш ти, в часност поделението.

Замислете се и не взимайте нещата толкова повърхностно а това че законите не са уредени, че нивото на живот и качеството е съвсем далече от това, което трябва да бъде въобще не може да се реши от доктрите а от държавата а тя не прави нищо.

Осигуровки плащате на държавата... погледнете обаче какво включват те и на какви цени са а това те разполага с тях и къде потъват милиони или това че вас ви е блъснала кола и спешната операция не се покрива от касата, че ще си платите операцията не значи, че ще дадете подкуп.

И не вярвайте много на |НОВИНИТЕ|, защото и аз четох една тема,където двама се засичали, после се гърмели... а после взривили атомна бомба.

Пари се взимат на много по високи равнища и в много по огромни суми... но това е стара тема.
прочетох по диагонал
на мен пари са ми искали!!!! и както разбрах съм дал!!!!

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 14 мар 2007 10:17

Най-тъжното от всичко е, че здравеопазването ни е превърнато в търговско дружество. Подчертавам търговско, не благотворително, не хуманитарно, а ТЪРГОВСКО. Е, какво да очакваме от едно търговско дружество, което търгува със Здраве...

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Сря 14 мар 2007 10:18

:shock Хах...за един щастлив миг си помислих че става въпрос за моя мушморок от Пирогов.
Ама и той ще си намери майстора...рано или късно,радва ме че обществената нетърпимост към такива своеволия(меко казано) бързо нараства и хората малко от малко взеха да се осъзнават.
Иначе моето мнение е че и този изрод си е за затвора...а факта че са го освободили под гаранция е срамен сам по себе си.
П.П.Забравих да спомена че и моя "приятел" работи в коремна хирургия... :lol: явно там са си заформили малка скромна печатница...за пари.

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Сря 14 мар 2007 10:25

до колкото знам този индивид е един от наи добрите хирурзи що се отнася до откъснати ръце крака пръсти. Така че според ако неплатиш след операцията едвали ще ти обърне внимание, а след такава операция въстоновяването е свързано с много неща зависащи от доктора, така че си принуден. За жалост това е действителноста в бг нямаш ли пари умираш колкото и гадно да звучи

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 14 мар 2007 10:28

One написа:.....иде реч за това, че цялата здравна система , както и тази на топлофикация и т.н са нарочно тотално сбъркани за да се пълнят джобовете на избрани хора. Няма да забравя как след първата година от въвеждането на здравно осигурителните вноски се похвалиха как имало 1 милиард и кусур излишък в касата ... и какво стана с парите , луксозни ремонти на сградата и кабинетите и покупки на БМВ-та последна серия за персонала......а лекари и пациенти да си е....мамата
пумиярска държава пълна с пумияри е това

:да:

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Сря 14 мар 2007 10:38

За съжаление ситуацията в цялата ни държава е такава. Нещата стават или с голями протекции или с пари.
Винаги съм уважавала лекарската професия, но всичко това, което става ме отвръщава силно.
Да търгуваш с човешкия живот, това е нещо страшно и неморално. Нямам думи ........

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Сря 14 мар 2007 10:42

sebastianz55 написа:И не вярвайте много на |НОВИНИТЕ|, защото и аз четох една тема,където двама се засичали, после се гърмели... а после взривили атомна бомба.

Не ми обяснявай на какво да вярвам или не ... специялно този Пернишки да го затворят ... лично ми е искал пари след операция ... преди година ме оперираха от апандисит (100% се покрива от касата) ... на 2рия ден след операцията влезна в стаята и посочи всички легла - ти 200 ти 300 ти 300 и ти 200 .... е извинявай бива ли такава наглост ...

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 14 мар 2007 10:48

tankishev написа:... специялно този Пернишки да го затворят ... лично ми е искал пари след операция ... преди година ме оперираха от апандисит (100% се покрива от касата) ... на 2рия ден след операцията влезна в стаята и посочи всички легла - ти 200 ти 300 ти 300 и ти 200 .... е извинявай бива ли такава наглост ...
Ами те от следствието помолиха ако има граждани които са били "подканяни" от този индивид, да дадат информация и за другите му провинения.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 14 мар 2007 10:56

Доктора е Пернишки.. но това не е от голямо значение.

Как няма да искат пари като заплатите са им по 300лв а на личните лекари по 2-3000лв. При положение че херурзите спасяват човешки животи а личните си клатят краката и изписват лекарства :evil: Не ги оправдавам но държавата е виновна за това. Един коремен херург получава по 1.20лв на операция :shock Това какво е?! А личния за един преглед 1.50лв(ако не е и повече вече)

Пак казвам не оправдавам доктора за постъпката му но казвам защо се получава това и повечето от Вас го знаят...

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 14 мар 2007 11:05

oSViRePql написа:Доктора е Пернишки.. но това не е от голямо значение.
Как няма да искат пари като заплатите са им по 300лв
Пак казвам не оправдавам доктора за постъпката му но казвам защо се получава това и повечето от Вас го знаят...

Като е толкова добър да си направи частна клиника, да си обяви тарифите и да си плаща данъците!
Парите били дадени след операцията :lol: Главния лекар на Пирогов на луди ли ни прави?Не платил( не дал подарък) и умрял от следоперативни усложнения :evil:

Последна промяна от K22 на Сря 14 мар 2007 11:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 14 мар 2007 11:26

абе хора, бачкал съм в тая сфера
имам познати
не са подкупи, а са подаръци
примерно ТВ-та за болницата
водят ги на изложения по германия и австрия- на разноски
подкупите са много по-сложно организирани

даже и коли им дават да карат, без да им ги приписват

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 14 мар 2007 11:38

плащам си осигуровките - не ме интересува кучета ги яли...
ми не си плащайте осигуровки и се лекувайте в частни клиники...
да и на мен ми стана странно че парите са искане след операцията :shock че то човека не е бил длъжен да ги дава вече...

били си избрали професията с негативите и заплащането

дрън дрън когато тези хора са учили и започвали работи е било комунизъм бре хора - съвсем наизуст говорите

вуйчо ми е на рентгена и скенера в пирогов цял живот преди една година смени 30 годишната си жигулка със сеат кордоба на 15 години
не взима пари - но пък уиски винаги има (подарък - не искано)
и честно казано съм го питал абе защо работиш там? зъбите му опадаха косата също, побъркващи смени и постоянен стрес и 50 години да работиш няма да си безразличен на дете блъснато от кола или наръгано 10 пъти... а това е ежедневие
той ми каза: това е призвание не е работа, искам да помагам, да знам че съм полезен и съм оправил живота на някой.

пълна подигравка е тяхното заплащане - гавра
и от там тръгва цялата схема
има лекари който изкарват луди пари и ще те оставят да умреш ако не дадеш пари (за щастие са малко) има такива който искат и малки суми и не е фрапантно но има и такива които са си честни (и те не знаят защо)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”