Каква кола да си купя като млад шофьор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 17 мар 2007 9:01

700 км осреднено и примерно (все пак всяка кола има различен разход и затова ти давам пример) в пари е: 110лв бензин, 70лв газ, 65лв дизел. Ти реши кое е най-добре за теб!

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Съб 17 мар 2007 9:04

chefito ладата ни е 1.6 и е на безнин/газ(върви трагично) .... за това питам има ли разлика ако сложа на голф (ГАЗ) ... намалява ли много мощноста ?
да не стане после на светофара да се влача като закъсала патрулка по цариградско

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 17 мар 2007 9:08

Junior написа:еми до 5000 лв ...
Като за ГОЛФ 3 ме кефят ГТ и ГТИ ... ама не знам какво да гледам :) къде да гледам ...

Най добре с теб да дойде човек , който разбира!
За, и до 5000лв можеш да вземеш доста добър Голф,особенно ако си го вкараш от вън,защото тук слагат страшна надценка,зависи де.
Иначе обикновените неща при пръв поглед,гледаш за избледняла боя по купето,дребните драскотини,вратите дали са увиснали,вътре дали е стегната,ходовата част как е, т.е. да я пробваш как стои на пътя,дали дърпа,защото ако дърпа на една страна почти сигорно е че "яде" гумите.
Вътре интериора как е,има ли побългаряване няма ли ;) , след това двигателя,има ли маслени петна и нагар от горе,ръжда "мръжда",сверка на пробега (почти винаги е с поне 50-80 000 върнат),екстрите които има все пак да работят,пробваш ги задължително няколко пъти, ел. "мел" всичко да работи (не че има гаранция след 2-3 дни да се развали де).
Има куп други дреболии,но и избоението до тук не са гаранция, че ще случиш на добра кола, особенно ако е от България.Не че няма тук хубави и запазени коли, но и да има малко ще са хората които ще ги продават ;)
Успех!

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Съб 17 мар 2007 9:13

за колометража е ясна работата ... ама за 5000лв от чужбина мисля, че няма да ми стигнат парите :) мита... такси бензин ... ало бало .. аз трябва после да я държа в гаража :) .. ако мога да си вкарам добра кола до толкова пари дето мога ... с регисрацията с митата и тем подобно такси казвайте от къде и отивам

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 17 мар 2007 9:15

Junior написа:pacoboy абре 90 к.с. са си перфектни за мен :) за какво ми е 150 :) та аз само ще карам няма се прая на убиец...
pacoboy значи имаш голф 3 гт 1.8 .. за какви пари си го взел ?коя година е

Голф 3 1,8 ADZ (код на вдигателя) модел на купето Pink Floyd.
95-та год. , взех го миналия март за 4700лв.Няма особенни екстри,ел са ми само фаровете и шибидаха.
Страшно съм доволен от колата.
За това , че е Pink Floyd изменения има само по къпето и вътре тапицерията.Отзад е малко по издут и по широк от обикновен Голф.
Да спомена ,че има и газово, не че ако нямаше щях да му сложа, но така го взех и сега го карам хем на бенз, хем на газ,кефти е бензин, кеф ти е газ :lol:
Това е общо взето.Друго ако те интересува питай!

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Съб 17 мар 2007 9:17

снимка ала бала да го скифтам ако може :roll:

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 17 мар 2007 9:18

Junior написа:за колометража е ясна работата ... ама за 5000лв от чужбина мисля, че няма да ми стигнат парите :) мита... такси бензин ... ало бало .. аз трябва после да я държа в гаража :) .. ако мога да си вкарам добра кола до толкова пари дето мога ... с регисрацията с митата и тем подобно такси казвайте от къде и отивам

Хехе явно не си запознат, митата отдавна паднаха за коли от ЕС.
За 5000лв вярвай ми ще вземеш добра кола от Италия или Германия примерно.
Разгледай как вървят на http://www.mobile.de.
Колегите които вкарват да кажат как става хватката :)
Иначе има лесно харесваш си от там, плащаш 700лв-800лв на автовоз и ти я докарва.

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 17 мар 2007 9:21

Junior написа:снимка ала бала да го скифтам ако може :roll:

Дай на надписа под аватара ми (снимката на колата, която виждаш под ника ми).Там съм сложил малко снимки и съм описал нещата които допълнително съм слагал,нарича се гараж и всеки потребител с кола, които желае си качва снимка на колата там.

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Съб 17 мар 2007 9:25

а за цените в този сайт отговарят ли на истината или има ментаж ?

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 17 мар 2007 9:30

Junior написа:а за цените в този сайт отговарят ли на истината или има ментаж ?

На всякаде има ментаж, просто дадох за пример да видиш как и колко долу горе вървят колите там.
Не се учудвай ако видиш и кола за 1000 евро, те там направо си ги подаряват само и само да се отърват от данъци,защото там колкото в по стара колата толкова по голям данък плащат.
На един мой познат,че негов приятел бил в Германия една баба му подарявала едно Рено 19 ей така, но той нали да не я вземе подарена и дал 30 евро.
Та мисълта ми беше да не сръвняваш тук и там защото разликата е от небето до земята!

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Съб 17 мар 2007 9:35

интересно ми е как ще дам някакви пари ... и ще ми докарат кола като нямам връзки там... как да вярвам дали ще е същата .. колата дали е здрава ... трябва да отида на място ...

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 17 мар 2007 9:39

Junior написа:интересно ми е как ще дам някакви пари ... и ще ми докарат кола като нямам връзки там... как да вярвам дали ще е същата .. колата дали е здрава ... трябва да отида на място ...

Ами това имах предвид да отидеш ти или примерно ако има някой познат който вкарва коли, той да ти избере а ти само да му кажеш какви ти са изискванията.Няма начин баща ти примерно да няма някой познат, който се занимава с тези неща.

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Съб 17 мар 2007 9:42

Бащата каза: Давам ти парите чупи си главата :) .. каквато си вземеш такава ще караш !

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 17 мар 2007 9:47

Junior написа:Бащата каза: Давам ти парите чупи си главата :) .. каквато си вземеш такава ще караш !

Е няма начин да не ти помогне,все пак ти е баща.
Виж тук в раздел Продава,колегите продават доста добри коли, гледай, търси, пазари се иначе няма да стане ако чакаш да дойде сама при тебе :D

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Съб 17 мар 2007 9:50

е са ще помогне сигурно да ми я докара :) докато ми издадат книжката :) ако я взема преди това :) ама дано помогне ;) ... Видях .. повечето са ФГ2 ... и мисля,че да си взема кола колко мен на години малко ще ме е срам :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”