Въпрос към варненци -как си отворихте вратите?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос към варненци -как си отворихте вратите?
Аз си чистих сужебната днес по обед. Колата беше като иглу без вход. С помоща на ритници и опити да отворя вратата навътре после с помоща на две отверки си отворих врата. И естествено после 1 час докато се разледи този дебелия лед. Добре че го махнах, че утре щеше да е 2 см леда.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
nokiangage написа: Иначе при Вас колеги през деня тока спира ли за секунда/две![]()
Спира малко преди 12 и имаше серия от т.удари. МГЕ протектора преди климата даде фира.Климата е ОК - утре нов протектор ще се купува , ,ако въобще отлепя.
Лошо - положението е пак в изходни позиции от сутринта

Впрегнах кокера да ме дърпа по пътя / все пак е със задвижване 2х2 и е със шишове

Последна промяна от kris11 на Пон 27 яну 2014 18:07, променено общо 1 път.
- Juiced
- Автомобил: Hyundai Terracan
- Двигател: J3
Яката мизерия, ако не духа горещо парното стъклата замръзват в движение, едва закарах колата до служебния паркинг. Морската сол на предното стъкло е идеално и бързо решение , но просто нямам нерви за страничните стъкла.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Като отвориш една от вратите, слагаш в колата туристически газов котлон и палиш. Наблюдаваш, за да не стане нещо и след малко махаш леда от стъклата, после от тавана и така нататък.
А врати, уплътнения и ключалки се предпазват от замръзване с вазелин от аптеката. Ключалка се размразява с концентрат антифриз и спринцовка, държи после поне 2 седмици.
А врати, уплътнения и ключалки се предпазват от замръзване с вазелин от аптеката. Ключалка се размразява с концентрат антифриз и спринцовка, държи после поне 2 седмици.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Мууунс, дърто куче си ти
Бих добавил, че вместо вазелин може глицерин, стотинки е по аптеките

- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
И аз преди малко ходих да видя какво е замръзнало обаче отворих вратата веднага без да поливам .Неска на обяд за да мога да накарам чистачките да работят и да махна всичкия лед от стъклата 1 час ми отне и то защото повече от 15 на вън почва да ми пари на пръстите и се прибирам в колата .
Сега напръсках уплътненията със slot spray mayer и утре ако отворя значи има ефект от него . Пръскаликите се чудя дали да ги размразявам .
Сега напръсках уплътненията със slot spray mayer и утре ако отворя значи има ефект от него . Пръскаликите се чудя дали да ги размразявам .
гореща водичка по рамката на вратата и се отвори ... залепва и замръзва много бързо сега вечерта я почистих малко леда на предното стъкло беше над 1см със сигурност ... него само парното го отлепя и послевече може да се изкърти иначе ТЦ.
Направих експеримент,сложиш един чаршаф на предното стъкло пък да видим утре сутринта кво ще е
Пак ще поливам вратата то е ясно,ма хората сигурно ще си мислят,че ще поливам изпарителя да не замръзва

Направих експеримент,сложиш един чаршаф на предното стъкло пък да видим утре сутринта кво ще е

Пак ще поливам вратата то е ясно,ма хората сигурно ще си мислят,че ще поливам изпарителя да не замръзва

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
110afn написа:Мууунс, дърто куче си ти![]()
Глицеринът се измива от водата, а намазаното с вазелин кара цяла зима. И е с двойна употреба!

- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
На жената Ка-то напролет
3-4 санта лед на предницата цялата и дясната страна
тва само с чук....
парното духа в продължение на 30-40 мин. абсолютно никъф ефект, леда e всепобеждаващ :D
Полото има малко ядове с токовете сутринта, навятия сняг отдолу се разтопи и реши че трябва да угасне точно на светофара на Виница :)
Ма аз съм си за .... от половин година се кана да смена капачката на делкото.....
След продухване и подсушаване никви грижи, копа като малко багерче :)

3-4 санта лед на предницата цялата и дясната страна
тва само с чук....
парното духа в продължение на 30-40 мин. абсолютно никъф ефект, леда e всепобеждаващ :D
Полото има малко ядове с токовете сутринта, навятия сняг отдолу се разтопи и реши че трябва да угасне точно на светофара на Виница :)
Ма аз съм си за .... от половин година се кана да смена капачката на делкото.....
След продухване и подсушаване никви грижи, копа като малко багерче :)
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
в неделя успях да размразя и отворя вратата на водача и почистих предн прозорец и ляво стъкло на водача до обяд.Но пак взе да вали дъжд ,който замръзваше от силния вятър или суграшица.Отказах се от повече размразяване.
Мунс проблема не е в замръзнали уплътнения или ключалки , а в дебелата кора лед обахванала целия автомобил.
Днес с пресни сили успях да поразмразя отново вратат на водача и след 1ч.30 мин работа на предно и задно парно да размразя и останалите врати и прозорци. Доста зор видях с капачката на резервоара.
Наложи се да думкам с юрук по ламарините и да се сипят парчета лед. След като поптеглих спрях лекииичко и дадох заден ход и рязко спирачки. От тавана се изсипа 1 айсберг 2,Х х 1,3 м с дебелина 1 см.Като падна долу се строши само на 3-4 големи парчета 
Предния ми номер не може да се свали защото е моноблок с бронята - защитени от лед
Мунс проблема не е в замръзнали уплътнения или ключалки , а в дебелата кора лед обахванала целия автомобил.
Днес с пресни сили успях да поразмразя отново вратат на водача и след 1ч.30 мин работа на предно и задно парно да размразя и останалите врати и прозорци. Доста зор видях с капачката на резервоара.

Предния ми номер не може да се свали защото е моноблок с бронята - защитени от лед
Последна промяна от kris11 на Пон 27 яну 2014 17:42, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Точно дебелата кора лед се сваля с газов котлон. Вместо да чакаш парното незнайно кога да сгрее купето, газчицата за нула време прави баня. На по-малки коли даже се налага да отвориш малко вратата, да не прегрее. После само буташ на земята ледената кора. Днес така си свалих 2 пръста лед и сняг от тавана.
Последна промяна от muns61 на Пон 27 яну 2014 18:06, променено общо 1 път.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
ще го имам в предвид и изпробвам при следващия ледников период
Благодаря.

Благодаря.
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
от Моя блок само аз имам пасат и от 20 коли само две излязохме , нищо друго ,опели ,пежа ,рена ровъри ,дачии и всякви боклуци стояха като големи камъни .
- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
Общо взето навсякъде е така. Нашият паркинг също е доста голям и общо взето днес аз и още 2-3ма луди си играхме над час и нещо да чупим лед, ринем сняг, размразяваме и всякакви други простотии.
Леда го премахнах с почукване, успях да вляза само през едната врата, но парното се погрижи за останалите.
Пробвах с течен парафин обилно - да видим утре
Леда го премахнах с почукване, успях да вляза само през едната врата, но парното се погрижи за останалите.
Пробвах с течен парафин обилно - да видим утре

- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Не съм от Варна колеги,но преди година две беше замръзнала колата,не си правих опит да отключвам.Викнах един приятел с пътна помощ,закара ме до най-близката автомивка и там с топла вода я изпръсках,много странно,че следващата вечер беше по-влажно и температурите бяха с няколко градуса по-ниски и колата не замръзна
.
Малко да добавя.Водата от 0 градуса постепенно повишавахме градуса,да не стане някой фал

Малко да добавя.Водата от 0 градуса постепенно повишавахме градуса,да не стане някой фал

Последна промяна от Marto_cafeto на Пон 27 яну 2014 21:12, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”