За топлата вода в дома: от ТЕЦ-а, или от бойлера?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Re: За топлата вода в дома: от ТЕЦ-а, или от бойлера?

Мнениеот luboveliki » Чет 30 яну 2014 16:39

бил съм на ТЕЦ , преди около 20 години беше добро,парното беше яко и топлата вода вряла,леко по леко почна да не е така добре хората почнаха да се отказват(се пак е колективна услуга) водата стана по хладка, радиаторите по студени,започнаха кражбите,сметките много голями...подавахме жалби...идваха да мерят температурата в най топлите слънчеви зимни дни.....ядове...отказахме се от тях...дълги години плащах инсталация и когато се отказахме целия ход беше най щастливия ден......ТЕЦА е добър но в други условия....сега съм на климатик и съм много доволен,знам какво консумирам и какво плащам :bishop

Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Re: За топлата вода в дома: от ТЕЦ-а, или от бойлера?

Мнениеот Harrry » Съб 01 фев 2014 14:33

Asen_D написа:У нас за да дойде що годе топла вода,
източваме по 15 минути, къпем се с малко студена, и предимно топла вода/а трябва да е обратното/...Да се изкъпеш след 23ч. гарантирано 40 минути източване, защото надолу комшиите не ползват вече/предимно възрастни хора са, и си лягат/ и няма топла, на 5-ти последен етаж съм, циркулацията ли куца, какво е, не знам...
Дали е оправдан бойлер при това положение, 3 възрастни и 2 деца, харчим над 20 куб. на месец,
съдовете се мият само с топла вода, въобще някакъв ужас е,
да не говорим, че и налягането е доста слабо, а местоположението е широкият център на столицата мамка му...

Колега, разбирам те и ти съчувствам, у нас беше същото положение, докато дойде топлата вода (на 10 етаж), си източил едно Панчаревско езеро, образно казано, и трябва да го плащаш после... Положението се подобри с монтиране на по-читава водна помпа в абонатната станция в мазето.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”