Да споделя и аз, че има хора. Миналото лято ми се случи да скъсам ремък на водната помпа и хидравликата на път за Бургас малко след Стара Загора. Отбивам аз, дойде веднага оферта от пътна помощ, но цената от 450 лева до Бургас не ми хареса. Докато се чудех все пак какво да правя (беше тъмно и още не бях осъзнал какво се е случило) спря един ТИР. Човекът директно си дойде да ме пита имам ли нужда от помощ. В следствие от кипенето беше залепнало управлението на перките. Той ги пусна с мостче и така тръгнахме пак на път, а той с камиона след над. Оказа се обаче, че Голфа си загрява за по-малко от км и пак спрях той с камиона пак спира след мен, гледаме мъдрим - нищо. Даде ми телефона си, ако искам да пренощуваме с жена ми и дъщеря ми в близкото село понеже той щял да отседне там. В крайна сметка се изнезох от магистралата с нарушение (дърпаха ме, но беше посред нощ). Та все пак бях силно изненадан с каква отдаденост този човек спря и се притече на помощ.
П.П. Сега си погледнах телефона - казва се Веско Инджов. Още му пазя номера. Да е жив и здрав.
Има още останали ХОРА в България!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Koko95
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: ATD
Re: Има още останали ХОРА в България!
Аз днес помогнах на една мацка която беше спряла с дясната страна на муцуната в мантинелата и седеше в колата и ревеше. Опънахме триъгълниците сложих ръкавиците събрах и фара половината броня и дръпнах колкото можах калника да прести полото на близката отбивка ( 800 метра) за да дойде пътна помощ и да я прибере. Момичето беше много уплашено и ми взе телефона да ме била черпила че никой не спирал а стояла сигурно 15 минути така
. Тук много рядко някой ще спре да ти помогне понеже имало пътни помощи , а колегиалноста каде я оставиха? 

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Хубава тема с удоволствие изчетох постовете, аз обаче ще споделя за обратното. Прибирам се във вторник вечер в квартала към 19 часа и двама застанали в двете ленти на платното и си говорят. Спрях почаках... премигнах с фаровете ... нищо ... Накрая пуснах полицейската сирена (май не е законно) единия отпраши, ама другия с ПРЯКОР, на който даже преди няколко години му продавах ракия, си отвори рязко вратата и ми остави червени следи и малко вдлъбване на задния калник.
И друга случка ... карам си пак в квартала покрай 60 училище, гледам една мацка тръгва точно срещу мен ... шаш и паника, клаксони. Оказа се че иска да спре точно на входа на училището в насрещното платно ... тя ме гледа пренебрежитлено и ми прави знак, че не съм на ред. Аз на дами давам само усмивки и респект.
И друга случка ... карам си пак в квартала покрай 60 училище, гледам една мацка тръгва точно срещу мен ... шаш и паника, клаксони. Оказа се че иска да спре точно на входа на училището в насрещното платно ... тя ме гледа пренебрежитлено и ми прави знак, че не съм на ред. Аз на дами давам само усмивки и респект.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето това е от вчера...

...приятно ми стане като видях бележката и, че някой си е направил труда...

...приятно ми стане като видях бележката и, че някой си е направил труда...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”