Връщане на стока от ибей

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Re: Връщане на стока от ибей

Мнениеот Aprilia » Нед 30 мар 2014 14:19

т.к имам доста време реших за момента кейс да не отварям, ще му го пратя и след като го получи му давам 2-3 дни да ме рефундне, не го ли направи отварям кейс. В понеделник му го пускам с DHL и до четвъртък е при него, следващия понеделник нямам ли рефунд, отварям кейса. Все пак го получих миналия петък имам 45 дни за кейс.
Стоката е за 150 евро, ако беше нещо евтино 20-30-50 евро нямаше да се занимавам даже, случвало ми се е и преди нещо да не е баш как тряя или да се развали бързо, ама 150 евро са си немалка цифра за прежалване и то за нещо което работи точно 2 дни. :death
Само се надявам да не се заяде за това че стоката е разопакована и монтирана, че тогава вече ще имам ядове сигурно

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Нед 30 мар 2014 19:45

да отваря кейс и да не му мисли викаш :) и ако пратката не пристигне преди да изтече срока на отворения кейс да си загуби парите защото без върната стока няма връщане на парите :c020 дори разписки и тракинг не те спасяват :smile а когато 2-3 дни след края на кейса оня си получи пратката гориш и с обезщетението за загубена пратка (ако има такова)и остава да се надяваш само на съвестта на получателя :rolleyes
колега рефунда отнема няколко работни дни (3-4) така че след като ти пише че ги връща имай още малко търпение :th_up и дано всичко мине добре :beer

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пон 31 мар 2014 5:38

Отвори ли кейс, дори да не се разберат с продавача е-бей ще му върне парите (ако решат че е бил добросъвестен).

carrot

Мнениеот carrot » Пон 31 мар 2014 8:32

Само за срока за кейса да подметна :) - има промяна в правилата.
Кейс може да бъде отворен (в ebay) до 30 дена след получаване на стоката или очакваната дата за получаване! А не както досега, до 45 дена от покупката.
В Paypal засега май няма промяна на сроковете.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 31 мар 2014 14:40

След като се посъветвах и с Galiano реших че май е най-добре да отворя кейс, както много хора казаха нищо после не пречи да го затворя. Прецених че има и минуси, като например продвача да се ядоса и да реши да не дава рефунд, ама пък поне имам защитата на кейса. Дано нещата се развият добре, ще ви държа в течение :th_up така поне ще имаме нагледно пример как се действа (или пък не се действа) в такива ситуации.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 31 мар 2014 15:07

Виж сега.Той няма какво да се мръщи на кейса.
Ти си гледай твойте неща да са в ред.
При отворен кейс,ебей следи и чака отговорите и на двама ви.
Онзи едва ли ще му е толкова голям проблема ако е точен :c020
В случая,гледаме и ти предлагаме,на теб да не ти е гадно :icon_lol

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 07 апр 2014 20:34

Краят на драмата настъпи :th_up Рефунда е пуснат по картата и до 2 дни ще го имам по сметка :smile Държа да подчертая че продавача се оказа МНОГО коректен, от първия ден комуникацията вървеше добре и той се съгласи на рефунд ако върна частта (нищо че беше слагана и ползвана 1 ден). Пуснах му я с UPS в сряда, пристигна днес, ибей някакси следи тракинг номера и самите ибейци ми пратиха съобщение че частта е получена (UPS има връзка с ибей и в ибей може да се следи в реално време до къде е стинала пратката). Пуснах едно съобщение на продавача че виждам че частта е получена и ако му е удобно да ми пусне рефунда колкото се може по-скоро. След 2 часа получих съобщение от ибей за рефунда, както и самия човек ми написа че плащането е направено и ми благодари за търпението. Равносметката 13 евро заден ход заради куриера в обратната посока, но много добро ниво на обслужване. Ето как действах по стъпки

Ибей кейс -> изпращане на пратката с куриер с реално фунциониращ тракинг номер -> ъпдейтване на тракинг номера в кейса в ибей -> когато пристигна, съобщение до продаавача -> рефунд от негова страна.

Съветвам всички да действат така, като е добре да се презастраховате да пратите нещото с куриер, за да не стане после с пощите хън-мън и да пиете една студена вода. :beer

п.с частта съм я пращал от Италия за Полша и посочената цена за куриер е италианска, в БГ не знам как седят нещата с куриерите, само знам че ДПД май са най-добри цена/качество :th_up

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 08 апр 2014 9:19

И аз ще връщам днес. Не отворих кейс, обаче си писахме с продавача и се разбрахме, даже ми се извинява. Добре, че прочетох темата, ще връщам с тракинг номер.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 08 апр 2014 10:22

Даже провери цената на спийди (дпд) и ако не е голяма разликата пращай направо с куриер, а не с пощите. :th_up

п.с ако е нещо скъпо което си заслужава де.

vladd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladd » Сря 06 авг 2014 18:31

Здравей те, купих си lg nexus 4 от eBay преди 50 дена. Купих го като brand new така поне беше написано, но сега разбрах, че телефона е поправян и не е чисто нов в неотваряна кутия.
Писах на продавача и той се съгласи да ми върне парите първо а след това аз да му върна телефона.
Въпроса ми е като ми прати парите в pay pal те ще са ли блокирани докато той не си получи телефона.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”