Къде в София правят точково заваряване?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Къде в София правят точково заваряване?
Във ВТУ "Тодор Каблешков" (бившето ПЖИ) май имат такъв апарат.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.aigwelding.com/ произвеждат заваръчни апарати и се занимават със заваряване.
- kosara333
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:kosara333 написа: ...интересно, е че машината, с която са свързани тези лъжици явно е хем точкова хем нещо и като преса.....
Явно не си виждал такава машина.Нагласяш 2 та детала 1 в/у друг предварително зачистени от мазнотия,чепаци.Натискаш 1 педал,с въздух от компресор се приближава горния електрод към долния /неподвижен/.Има манометър и кран за регулиране на налягането /оттам и натиска на горния електрод/. Отделно регулиране на тока според дебелината и вида на материал.Под регулкатора на тока има таблица за дебелините,силата на тока.../ Електродите са чиста мед и се износват и са скъпи. Едва ли има останала някъде работеща.
Премини на варината с отвори и занитване - лесно, бързо, без обгаряне на м-ла. При разпробиването се използва олеинова киселина.
Да не съм виждал такава машина на живо..... обясниха ми че е доста скъпа и за малки гаражи и работилници е нерентабилна. Благодаря на всички, темата да се счита за приключена, залепиха ми ги със сребърен припой и стана доста здраво. А това с разпробиването също е вариант но няма смисъл, защото е доста трудоемко пък и неръждавейката е доста твърда и трудно се пробива.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”