Проблем с кабелната..... как да го реша...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 03 апр 2007 22:48

Vlad777 написа:
relaxxx написа:
gr_kanev написа:........

Еее ама аз със много скоби съм го пробил :oops: , да не е от тях :oops: , ако ги извадя ше се оправи ли? Поне на 3 места се сещам че го пробих кабела... А пък за броя телевизори съм си платил, тъй че спокоооо. Ох утре май трябва да разковавам цялата система и на ново със силиконче тоя път и с нов кабел без скоби :x

хахахахаааа

:shock :shock ХАХАХАХАХАХАХХАХАХАА

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 03 апр 2007 22:51

relaxxx написа:Ееей не се смей, като се смееш, обясни ми тогава как някои канали са си перфектни, а някои не са???

Зависи от много неща - кой канал с каква сила (ниво на сигнала) е (би трябвало да са еднакви, ама не са), къде се намира в честотния спектър; зависи също и къде и как точно си го ударил. По принцип кабела не бива да се удря със скобата - трябва да го обхваща без да го наранява. Вади колкото се може по-скоро (е, не тази нощ де) - имал съм случаи на ударен кабел (на кофти място - където не се вижда), който след време (месеци, години) започва да прави проблеми - може би като започне да ръждясва скобата се получава мост (късо), и то също може би не на всички честоти. Иначе по-високите честоти са по-"пробивни", но пък и по-бързо затихват в сплитери и кабел.
Сложна материя - още малко и ще си напиша дипломната работа тук ...

Последна промяна от gr_kanev на Вто 03 апр 2007 22:52, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 03 апр 2007 22:51

relaxxx написа:Ееей не се смей, като се смееш, обясни ми тогава как някои канали са си перфектни, а някои не са???

Някои канали са по-добри, защото на по-ниските честоти затихването е по-силно.

Кабелната на ЕК върви от ~100 до 762 MHz. Тези канали дето са в ниските честоти по принцип са малко по-силни и по-трудно се поддават на смущения.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 03 апр 2007 22:54

Vlad777 написа:Някои канали са по-добри, защото на по-ниските честоти затихването е по-силно.

Е тук не си съвсем прав.
За разлика от
Vlad777 написа:Тези канали дето са в ниските честоти по принцип са малко по-силни и по-трудно се поддават на смущения.

:да:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 03 апр 2007 23:01

gr_kanev написа:
Vlad777 написа:Някои канали са по-добри, защото на по-ниските честоти затихването е по-силно.

Е тук не си съвсем прав.
За разлика от
Vlad777 написа:Тези канали дето са в ниските честоти по принцип са малко по-силни и по-трудно се поддават на смущения.

:да:

на първото - обратното :idea:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 03 апр 2007 23:34

Благодаря ти gr_kanev и на всички които се отзоваха :) , сигурно е от скобките проблема, ама знае ли се. Утре ще сменя пак проблемния кабел и дано да се оправят нещата! :019:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Проблем с кабелната..... как да го реша...

Мнениеот kossel » Сря 04 апр 2007 8:26

relaxxx написа:Абе значи имам следния проблем... от кабелната сигнала го разделям на 2 след 2 метра единия сигнал го разделям още на 2 и така имам кабелна на 3 телевизора.. довчера всичко беще ОК, обаче след едно разместване, на всички телевизори има снежинки, на някои канали... гадно. Разместването се състоеше в това, че удължих единия кабел и нищо повече някакви идеи на какво може да се дължи и евентуално как да го реша.... хелп мноо кофтии :cry:

Провери си кабелите, дали са еднакви ! има кабели с 50 и кабели с 75 ома съпротивлени! на тебе ти трябват 75 ома , ако сложиш 50 ома получаваш снежинки на каналите от '40' нагоре ...

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 04 апр 2007 9:49

Качествен /по-скъп/ кабел 75 ома и хубави сплитери - задължително. Да не е наранен кабела - също. Правилното навиване на ф-конекторите /без "окъсяване"/ не е трудно. При по-слаб сигнал се влошават точно програмите в честотната лента, посочена от колегите - "дециметров обхват" май му казваха някога.

П.П. При мене са напускали /местна кабеларка/ програми в/у честотите на ефирно излъчваните телевизии - колкото и да е силен сигнала на кабелната /а то си има разумни граници за качеството/ - пак има смущения на тези програми... :?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Сря 04 апр 2007 10:46

Също има и кабели, дето ги пише че са 75 Ома, ама не са съвсем толкова (не се опитавай да ги измериш - няма да се получи с омметър !!!). Затова правилно са ти казали колегите да не скъпиш някоя и друга стотинка.
Успех !

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 04 апр 2007 11:16

Ааа момчета и момичета, всичко е наред, само извадих скобките, които бяха пробили кабела и всичко се успа, картината отново е кристална, чак ми е кеф като го гледам :) ;) :011: :yahoo: . Нищо няма да купувам и сменям, само гадните скобки са прецакали всичко.... сега залепих със силикон и край, забравям :P

Върни се в “ОФФ-Топик - други”