dobrin написа:Пред себе си, пред децата си ...
А докато тези, които се мислят за ГОЛЕМИ ХОРА имат негативно и пренебрежително отношението на към "овластените човечета", към "будалите" и най-вече към законите и правилата, оправия няма да има.
Човек е такъв, какъвто е, в живота няма думата "ако"! Постъпваш така, както ти диктуват разбиранията, възпитанието, и куп други фактори, дори съвсем моментни! Не се мисля за "голям" човек, иронията е съвсем неуместна, и нямам предубедено негативно и пренебрежително отношение, към когото и да е, който ме познава, го знае! Но и нямам навика, да угоднича и пълзя, дори и пред овластените човечета, още по-малко пък, за да получа от тях признание, за изпълнен "граждански дълг"! Ако смяташ, че някой е нещо повече, само защото е заел някакъв пост, значи наистина заслужаваш, той да те смята за будала! "Връщам" това отношение, което и те имат към мен, нищо повече!
А за законите и правилата, и те се пишат от хора, и също като тях, се менят, според конюнктурата, и също като тях, са толкова несъвършени! Вчера са били едни, днес са други, утре ще са съвсем различни, излишно е да ги издигаме в култ!