Хелоуин в детската градина
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Хелоуин в детската градина
Ако не се правехте на американци изобщо нямаше да ви направи впечатление тази забрана 

- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
groznika го е написал много точно. 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Тръгнали да ми забраняват празници пък не вземат да обърнат внимание на купища по-важни неща. Е това не е нормално според мен.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Какво значи да се забрани в ДЕТСКА ГРАДИНА да се празнува несъществуващ в българските традиции празник свързан с умрели хора и вещици ??? Алоооо хайде малко по-сериозно,а 

демокрацията не е свободия.
така са решили, така са направили. Сигурно имат нещо предвид, по-добре него да обсъждаме.
Това не е празник и както има ден на вси светии, така има именни дни, ден на програмиста, на нудиста и тн. Сигурен съм че и голи не им дават да ходят на детска градина.
така са решили, така са направили. Сигурно имат нещо предвид, по-добре него да обсъждаме.
Това не е празник и както има ден на вси светии, така има именни дни, ден на програмиста, на нудиста и тн. Сигурен съм че и голи не им дават да ходят на детска градина.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
drmilendd написа:
Аз си спомням времето, в което Коледа и Великден бяха забранени. А вие?
Аз само искам тук да вметна една скоба.
В България никога не е било забранявано такова нещо! Нито през соца, нито през турско робство! Църкви винаги е имало и на населението никога не била налагана ЗАБРАНА!
Да, по време на соца не се гледаше с добро око на хората ходещи по църквите, кръщаващи децата си и празнуващи християнските празници, но никой никога не е бил открито спиран и ограничаван чрез ЗАБРАНИ. Не е съществувал и подобен закон.
Нямам представа ти колега от къде имаш такива "спомени", но май е добре да се допиташ до родителите си да ти припомнят някои исторически факти ;)
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Това че не празнувам Трифон зарезан на 14 февруари а сядам да се напия на 17 март(Свети Патрик) в Държавен и Църковен изменник ли ме превръща?
Извадка от уикито за хелоуин.
Подобен на този е древният езически ритуал на кукерството, където присъстват същите атрибути - маски с рога и зловещо изражение, животински кожи като целта е гонене на злото.
Няма лошо но това с кукерите е локално и децата не могат да се забавляват както при хелоуин. Имаме 1000 празника на които сядаш да се напиеш и само 1 официален свързан с малките човечета.Щом ще видя една детска усмивка повече и една пияна мутра по-малко няма какво да се жалвам че бил "чужд" празник.
Извадка от уикито за хелоуин.
Подобен на този е древният езически ритуал на кукерството, където присъстват същите атрибути - маски с рога и зловещо изражение, животински кожи като целта е гонене на злото.
Няма лошо но това с кукерите е локално и децата не могат да се забавляват както при хелоуин. Имаме 1000 празника на които сядаш да се напиеш и само 1 официален свързан с малките човечета.Щом ще видя една детска усмивка повече и една пияна мутра по-малко няма какво да се жалвам че бил "чужд" празник.
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
Ей много смели хора ама на децата си не им казвате че дядо им коледа е измислен от кока-кола
Това е празник за малките!! Каква е тая омраза не знам...
Те не стават католици автоматично..
Пък и имам приятели католици, БЪЛГАРИ... Не са лоши хора
Това е празник за малките!! Каква е тая омраза не знам...
Те не стават католици автоматично..
Пък и имам приятели католици, БЪЛГАРИ... Не са лоши хора
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Еее трябва да се изтъкнем какви велики българе сме
Голямо важно, че детето ще е щастливо на хелуин....
Тия са болни мозъци в Кресна
Май не им се работи много много....навсякъде мързели....
Толкова пък не можаха да се организират дъртите учителки да направят веселото на дечицата.
Тука в Германия е мазало
Мажат колите с пяна за бръснене и тоалетна хартия

Голямо важно, че детето ще е щастливо на хелуин....
Тия са болни мозъци в Кресна

Толкова пък не можаха да се организират дъртите учителки да направят веселото на дечицата.
Тука в Германия е мазало

- groznika
В общи линии това е като с наркотиците. От една доза нямало проблем...
Днеска хелоуин, утре св. валентин, другата седмица с шареното знаме на гей парада.
Аз моите деца не бих възпитавал така и бих приветствал подобни ограничения и в градините и в училищата. Който е много фен, да си ги празнува вкъщи или със себеподобни (фенове). Тук не става въпрос за никаква дискриминация, а за елементарни норми и правила.
Както вече споменах, всеки е свободен ако ще черни меси и вуду ритуали да практикува у дома си и да възпитава децата си с тях. Обществената образователна система обаче трябва да е единна за всички и независимо дали ви харесва в нея няма как да намерят място и рамазана и ханука, и свети валентин и велик ден и тн. и тн.
Днеска хелоуин, утре св. валентин, другата седмица с шареното знаме на гей парада.
Аз моите деца не бих възпитавал така и бих приветствал подобни ограничения и в градините и в училищата. Който е много фен, да си ги празнува вкъщи или със себеподобни (фенове). Тук не става въпрос за никаква дискриминация, а за елементарни норми и правила.
Както вече споменах, всеки е свободен ако ще черни меси и вуду ритуали да практикува у дома си и да възпитава децата си с тях. Обществената образователна система обаче трябва да е единна за всички и независимо дали ви харесва в нея няма как да намерят място и рамазана и ханука, и свети валентин и велик ден и тн. и тн.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Интересно, Грозник, как бързо отсече, че всички католици са гей.

- groznika
radi_nrj написа:Интересно, Грозник, как бързо отсече, че всички католици са гей.![]()
![]()
Не съм казал такова нещо, а и е погрешно да се смята, че хелоуин е католически празник. По-скоро е протестантски. Иначе почти съвпада с католическия вси светии, който се почита като ден на мъртвите и до колкото съм запознат се празнува на 2-ри ноермври.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Баси, накъде забихте
Може да си има съвсем прозаична причина за забрана, да речем някое дете да умира от шубе в компания на странно облечени връстници. Освен това, ако ме не лъже паметта, Хелоуин, тиквени фенери...тоест вечерта/нощем...каква детска градина по това време?

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Проблема не е в католиците колеги - напротив!
Първо: Някои от възмУтените родители обяснили ли са на отрочетата си какво точно празнуват. Бас правя, че не понеже и те самите не знаят, тъй като по тяхно време подобни малоумщини е нямало.
Второ: Най-лесния начин да покориш една нация е не чрез оръжие, а чрез култура. Доказано от векове. Благодарение именно на християнството ние в момента се наричаме българи, а не с имена на племената живели тук преди 1300 г. Този празник е популярен благодарение на насаждането на американската култура. Не казвам, че има конспирация, за да ни завладеят, ама кой знае...
Трето: Имаме си и ние такъв празник, Сирни заговезни. Едно време като бяхме малки с месеци събирахме стари гуми за да напалим голям огън на заговезни. Правехме и кукерски маски в училище. Не е лошо децата да бъдат посвещавани в нашите традиции и да знаят нашите обичаи. А който иска да си празнува Хелуин или каквот там му се вика.
Първо: Някои от възмУтените родители обяснили ли са на отрочетата си какво точно празнуват. Бас правя, че не понеже и те самите не знаят, тъй като по тяхно време подобни малоумщини е нямало.
Второ: Най-лесния начин да покориш една нация е не чрез оръжие, а чрез култура. Доказано от векове. Благодарение именно на християнството ние в момента се наричаме българи, а не с имена на племената живели тук преди 1300 г. Този празник е популярен благодарение на насаждането на американската култура. Не казвам, че има конспирация, за да ни завладеят, ама кой знае...
Трето: Имаме си и ние такъв празник, Сирни заговезни. Едно време като бяхме малки с месеци събирахме стари гуми за да напалим голям огън на заговезни. Правехме и кукерски маски в училище. Не е лошо децата да бъдат посвещавани в нашите традиции и да знаят нашите обичаи. А който иска да си празнува Хелуин или каквот там му се вика.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHW 2000
Радвам се,че преобладават мненията,които подкрепям!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”