За парното - пада такса сградна инсталация !
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- bokoboxer
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За парното - пада такса сградна инсталация !
Виновни сме си само ние. Ако сме сплотени и всички откажем да плащаме тази такса ще ни вземат "дедовия".Ние сме индивидуалисти и за това нещата не ни вървят.
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Mustang GT-R написа:Тръбите отдават ли топлина като си си свалил радиаторите - отдават. Кой ще го плаща това топло - всички други, които имат радиатори. Браво, така е справедливо!![]()
А някъде нареждат капачки от буркани по тръбите.
fly_free написа:Mustang GT-R написа:Тръбите отдават ли топлина като си си свалил радиаторите - отдават. Кой ще го плаща това топло - всички други, които имат радиатори. Браво, така е справедливо!![]()
Вие двамата май сте от топлофикация

И какво става като наредиш капачки? Сигурно искаш да кажеш, че увеличава топлообмена,а? Това става за много малък момент... Прочети повече за кривата на топлообмена.
И другото условие, че тръбите трябва да са топли.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Хубаво че нямамме ТЕЦ при нас.На вас вместо наем да ви плащат дето трабите им минават през имотите ви.....ами да си ги изкарат бе.
- fly_free
- Контакти:
ila написа:fly_free написа:Mustang GT-R написа:Тръбите отдават ли топлина като си си свалил радиаторите - отдават. Кой ще го плаща това топло - всички други, които имат радиатори. Браво, така е справедливо!![]()
Вие двамата май сте от топлофикация![]()
И какво става като наредиш капачки? Сигурно искаш да кажеш, че увеличава топлообмена,а? Това става за много малък момент... Прочети повече за кривата на топлообмена.
И другото условие, че тръбите трябва да са топли.
Не съм от топлофикация,просто съм го учил.
Ако наредиш капачки от буркани по тръбите увеличаваш площта на излъчване.Необходимо е само да изчистиш тръбите от боята и да осъществиш колкото се може по голям контакт със тръбата.Естествено че тръбите трябва да са поне 60-80 градуса. И заради това е забранено от закона .
Какво трябва да направя когато имота /апартамента/ е необитаем? Някъде четох,че трябва да подам молба до топлофикаци,подписана от мен и 3-ма съседи.Знае ли някой повече по въпроса?
Благодаря
Благодаря
Stif написа:Какво трябва да направя когато имота /апартамента/ е необитаем? Някъде четох,че трябва да подам молба до топлофикаци,подписана от мен и 3-ма съседи.Знае ли някой повече по въпроса?
Благодаря
Подаваш молба за нулев отопляем обем, но за тръбите пак плащаш! Единственото спасение е да продадеш апартамента и ако си на около 30-ина години (т.е. млад) и поназнайваш някакъв език да бягаш от тази държава!
[quote="Не съм от топлофикация,просто съм го учил.
Ако наредиш капачки от буркани по тръбите увеличаваш площта на излъчване.Необходимо е само да изчистиш тръбите от боята и да осъществиш колкото се може по голям контакт със тръбата.Естествено че тръбите трябва да са поне 60-80 градуса. И заради това е забранено от закона .[/quote]
Я ми обясни как точно го правиш това в реални условия. Щото аз не знам как между мебелите ще остържа 30-40 годишна изпечена боя на няколко слоя и после как точно се закрепват капачките? Май само онзи с мазната мутра от техем пробутва тези версий.
Да допуснем че вече си обелил тръбата и си стегнал капачките... (боже, скъсвам се от смях като го пиша), т.е. увеличил си площта на излъчване. Така само ускоряваш топлообмена и пак се стига до равновестната точка, която е функция от двете променливи. И като резултат нищо не муфтиш! Щом си учил прочети си пак графиките за топлоомена.
А колкото до тази температура 60 -80 градуса мога само да сънувам! При пълно отворени вентили радиаторите трудно достигат 18 - 20 градуса, а тръбите над тях заковаат на 13 градуса.
Ако наредиш капачки от буркани по тръбите увеличаваш площта на излъчване.Необходимо е само да изчистиш тръбите от боята и да осъществиш колкото се може по голям контакт със тръбата.Естествено че тръбите трябва да са поне 60-80 градуса. И заради това е забранено от закона .[/quote]
Я ми обясни как точно го правиш това в реални условия. Щото аз не знам как между мебелите ще остържа 30-40 годишна изпечена боя на няколко слоя и после как точно се закрепват капачките? Май само онзи с мазната мутра от техем пробутва тези версий.
Да допуснем че вече си обелил тръбата и си стегнал капачките... (боже, скъсвам се от смях като го пиша), т.е. увеличил си площта на излъчване. Така само ускоряваш топлообмена и пак се стига до равновестната точка, която е функция от двете променливи. И като резултат нищо не муфтиш! Щом си учил прочети си пак графиките за топлоомена.
А колкото до тази температура 60 -80 градуса мога само да сънувам! При пълно отворени вентили радиаторите трудно достигат 18 - 20 градуса, а тръбите над тях заковаат на 13 градуса.
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
mely написа:Хубаво че нямамме ТЕЦ при нас.На вас вместо наем да ви плащат дето трабите им минават през имотите ви.....ами да си ги изкарат бе.
То там е работата че тръбите не са техни ами наши!
- fly_free
- Контакти:
ila написа:[quote="Не съм от топлофикация,просто съм го учил.
Ако наредиш капачки от буркани по тръбите увеличаваш площта на излъчване.Необходимо е само да изчистиш тръбите от боята и да осъществиш колкото се може по голям контакт със тръбата.Естествено че тръбите трябва да са поне 60-80 градуса. И заради това е забранено от закона .
А колкото до тази температура 60 -80 градуса мога само да сънувам! При пълно отворени вентили радиаторите трудно достигат 18 - 20 градуса, а тръбите над тях заковаат на 13 градуса.[/quote]
Муфтенето се изразява във охлаждането на тръбите и затоплянето на въздуха около тръбите.При положение ,че постоянно тече вода с висока температура не можеш да стигнеш до равновесна точка.По твоята логика няма смисъл от радиаторите в колите и техните пити.
По интересна е измамата с топломерите.Къде се поставят ,какво отчитат?Би трябвало да отчитат температурата на тялото и колко време е било на тази температура.Но никъде не е фиксирано ,че приема топлина само от тялото на което е закачен.Както и мястото на което е монтирлан-било търговска тайна на разпределителните дружества.
Колега fly_free спри да пишеш глушости, че ще ни се смеят и на двамата.
Аз обясних откъде идва проблема. И той има много страни. Освен директното крадене на пари, това са мерки за борба с безработицата. На времето Иван костов като провеждаше масовата приватизация, т.е. закриваше заводите, хората масово оставаха без работа. За да се бори с безработицата започва да раздува щатове по държавните служби. Помня как наведнъж назначи 8000 души полицай - 3000 за София, 5000 за останалата част от страната. Сякаш до този момент БГ е била без полицаи! Тогава накачиха и тези фирми за дялово разпределение. Юридическия отдел на топлофикацжия е една зграда голяма колкото училище. Пълна е с кибици. и "вальо топловци". За да изхрани тази пасмина от паразити се стига до вдигане на цените, от там хората започват да правят икономии, системата спира да работи правилно и се стига до днешното извратено положение.
ПП. Прочети мойта тема. Там съм описал и за тръбите.
Аз обясних откъде идва проблема. И той има много страни. Освен директното крадене на пари, това са мерки за борба с безработицата. На времето Иван костов като провеждаше масовата приватизация, т.е. закриваше заводите, хората масово оставаха без работа. За да се бори с безработицата започва да раздува щатове по държавните служби. Помня как наведнъж назначи 8000 души полицай - 3000 за София, 5000 за останалата част от страната. Сякаш до този момент БГ е била без полицаи! Тогава накачиха и тези фирми за дялово разпределение. Юридическия отдел на топлофикацжия е една зграда голяма колкото училище. Пълна е с кибици. и "вальо топловци". За да изхрани тази пасмина от паразити се стига до вдигане на цените, от там хората започват да правят икономии, системата спира да работи правилно и се стига до днешното извратено положение.
ПП. Прочети мойта тема. Там съм описал и за тръбите.
- fly_free
- Контакти:
Не те познавам и не съм чел твои писания.Това което пишеш е политика , а аз не се занимавам с глупости.
на мене няма кой да ми се смее, защото пиша неща които зная .
fly_free написа:Не те познавам и не съм чел твои писания.Това което пишеш е политика , а аз не се занимавам с глупости.
Политика е колкото и да не ни се иска. А като знаеш толкова опиши как се слагат капачките и колко пари печелиш или икономисваш така
- fly_free
- Контакти:
ila написа:fly_free написа:Не те познавам и не съм чел твои писания.Това което пишеш е политика , а аз не се занимавам с глупости.
Политика е колкото и да не ни се иска. А като знаеш толкова опиши как се слагат капачките и колко пари печелиш или икономисваш така
Както ти написах аз не се занимавам с глупости.Това ,че знам как става не означава ,че го правя.
fly_free написа:ila написа:fly_free написа:Както ти написах аз не се занимавам с глупости.Това ,че знам как става не означава ,че го правя.
Обаче си писал, че знаеш, че другите го правят...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”