Задължително ддс,което винаги е 20%
Митото вече е относително в зависимост от стоката. Почва се от 2% и се стига до 17% дори и нагоре.Впредвид,че не знаем какво искаш да си поръчваш,няма как да ти помогнем повече!
Въпреки това,се съмнявам да платиш нещо повече от ддс
Стока от Amazon - САЩ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Стока от Amazon - САЩ
DimitarBT написа:Абе аз се извинявам,че ползвам на колегата темата....ама може ли някой да ми каже следното нещо.Харесъл съм си нещо от ибей(американцкия) дето струва 200 $. Доставката излиза 36$.Ще плащам ли мито и ддс?Или само мито?Или само ддс?От 2 часа чета из нета и нищо не разбрах.Кое се облага,как се облага и т.н.Разбрах само,че за стоки под 150EU нямало облагане.Ама по-високи суми те бръснат на сухо.Та някой ако може да ми сподели.Да не стана така че данъците да излязат повече от стоката.Тенкю соу мъч.
Ще ти дам конкретен пример с числа. Бях си купил Kindle+калъф от американския Амазон. Каталожната цена беше 209$ (199+10). Чистият разход беше 400лв. В това влизаше ДДС и доставка за около $27. Тъпото е, че слагат ДДС и на цената на доставката. С други думи - няма опасност данъците да са повече от стоката, но за проста сметка може да умножиш доларите по 2 и да замениш с "лв".
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам къде ги намирате тези информации,но откакто е приета държавата ни в ЕС,сумите са такива :
За пратки, изпратени от юридически лица до физическо или юридическо лице, на стойност до 30 лева не се дължат вносни сборове и ДДС
За пратки, съдържащи стоки над 30 лева, но до левовата равностойност на 150 евро, не се дължат вносни сборове, но ДДС в размер на 20% остава дължим
За пратки, изпратени от юридически лица до физическо или юридическо лице, на стойност до 30 лева не се дължат вносни сборове и ДДС
За пратки, съдържащи стоки над 30 лева, но до левовата равностойност на 150 евро, не се дължат вносни сборове, но ДДС в размер на 20% остава дължим
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Става дума за часовник.Наистина там е по-евтин-200$(грубо 310лв)В България този часовник е 550-600лв.С доставката щв ми излезе някъде към 365-380лв.Разликата е прилична.Но ако към тая сума ми наложат данък и мито и всичко стане близко до 500 лв. няма смисъл да чакам 2-3 седмици за 50 лв разлика.Това искам да знам.Пък не съм се сетил да звънна на агенция митници да видя дали ще ми дадат такава информация.Часовникът е електронен защото знам ,че и това има значение.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Сметни на тези 380 20%,ще ти се получи дължимата сума към митницата!DimitarBT написа:Става дума за часовник.Наистина там е по-евтин-200$(грубо 310лв)В България този часовник е 550-600лв.С доставката щв ми излезе някъде към 365-380лв.Разликата е прилична.Но ако към тая сума ми наложат данък и мито и всичко стане близко до 500 лв. няма смисъл да чакам 2-3 седмици за 50 лв разлика.Това искам да знам.Пък не съм се сетил да звънна на агенция митници да видя дали ще ми дадат такава информация.Часовникът е електронен защото знам ,че и това има значение.
- DimitarBT
- Контакти:
Дам....Ясно.Разбрах.Благодаря ви.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: 2.5 2001
Изпалзвай наети адреси в щатите. Има стотици сайтове, които предлагат адреси. Когато си натрупаш желаните артикули ти ги пращат. Бях се регистрирал в известен сайт, но не мога да се сетя името му сега. Ето един сайт, който би ти бил от полза http://www.сайт, който би ти бил от полза.com/
Последна промяна от hooligans на Пон 24 ное 2014 23:20, променено общо 1 път.
Причина: Без реклама
Причина: Без реклама
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
За часовник само ДДС. Има май и някакво мито, но е символично 2-3лв. Каква марка е часовника и не можеш ли да го намериш на друго място, например в eBay?
- DimitarBT
- Контакти:
777 написа:За часовник само ДДС. Има май и някакво мито, но е символично 2-3лв. Каква марка е часовника и не можеш ли да го намериш на друго място, например в eBay?
Е аз в ибей го търся.В амазон повечето продавачи не предлагат доставка до България.

Пробвай тук: http://global.rakuten.com/en/category/407925
Rakuten е нещо като японски eBay. Ако марката е японска като Касио - там е правилното място. От eBay съм купувал часовник - поради "политика" не можеше да се праща до БГ, обаче писах на продавача, той ми каза - дай да се разберем по email, т.е. извън eBay. И направихме сделката прецаквайки "политиката". Така че му пиши въпрос какво може да направи за да ти прати до БГ и може да ти върне кодиран отговор от типа "пиши ми на seller9999 at gm ail".
Rakuten е нещо като японски eBay. Ако марката е японска като Касио - там е правилното място. От eBay съм купувал часовник - поради "политика" не можеше да се праща до БГ, обаче писах на продавача, той ми каза - дай да се разберем по email, т.е. извън eBay. И направихме сделката прецаквайки "политиката". Така че му пиши въпрос какво може да направи за да ти прати до БГ и може да ти върне кодиран отговор от типа "пиши ми на seller9999 at gm ail".
- MAX75
- Автомобил: VW Passat 1997
- Двигател: AFN
Търся колега с регистрация в Amazon за закупупане на стока с цена около 50 лв., разбира се срещу съответната комисионна за услугата.Опитвам регистрация, но ми дава, че не правят транспорт до този адрес.
Ако има заинтересовани, моля на ЛС.
Ако има заинтересовани, моля на ЛС.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”