Стандартизирана фонетична подредба...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- mx3333
- Автомобил:
- Двигател:
gr_kanev написа:Добре де - 10 са разликите. И аз не гледам в клавиатурата докато пиша, ама винаги има разлика. Пък на който му е толкова трудно - да не ползва този Phonetic (ако е възможно). А някой да забеляза неща, направени за удобство (напр. че "в" си е по-логично на V, а не на W, където пък е "ш", което повече си прилича в тази буква от латиницата, че е добавено "ù" за да не се ползва неправилно "й")
"В" е относително логично на "V" - за немскоговорящите си е по-правилно "W". Каква обаче е логиката "Ч" -> "Q", след като малкото "q" доста прилича на "Я" както си е класическата фонетика. Защо и него трябваше да бутат? Аз няколко пъти се мъчих да напиша нещо и все прибягвах до БДС - с него поне си има надписи по клавишите. Иди че се сещай къде е Я и Ч постоянно...
wili98 написа:тъпотия..
поредната организация, явно, решила да изкарва някакви пари без оглед на всичко останало..
Ако не се бъркам, това беше дело на БАН. Какво да си мисли за тях човек сега.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
zmej написа:@gr_kanev - ами ние такава си имаме, стандартното БДС, всички секретарици нея ползват... Хем уж по-бързо се пише... Лошо няма... Това, което не мога да разбера е защо вместо да 'узаконят' нещо полезно, което се е наложило в практиката, се опитват да го променят по доста тъп начин с абсурдни аргументи. Увеличение на бюджета ли целят?
Не съм съгласен че се пише по-бързо.БДС е създадена по начин по който да не се блъскат металните букви на пишещата машина.Фонетика сега е много по-гот
Върни се в “ОФФ-Топик - други”