Началото на края на дизелите, истината за замърсяването
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Re: Началото на края на дизелите, истината за замърсяването
Хм, интересно защо новите автобуси в София са на природен газ - метан. Явно горивото на бизнеса се променя.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Защото тр се напълнят гушките на определени хора 

-
- Автомобил:
- Двигател:
едва ли , според опитват да променят нещата , но едва ли ще успеят - да вземем за пример електромобилите - да , икономични , безвредни , но знаете ли колко струва тая батерия като се изхаби ? горе-долу колкото цялата кола! никакъв смисъл ,много скоро хората ще го проумеят
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Прочетете внимателно статията пак. Същественото е онези 2 евроцента, които се споменават.
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Дизела трябва да си остане за трактори, камиони и т.н. Не разбирам какво против имате за природна газ и пропан-бутан. Четох някои ги наричат бомби... За мен това не е нормално.
Това че "бай Пешо" сам е направил някакъв глупав монтаж нищо не значи.
От газта излиза само водни пари и въглероден диоксид. Когато дишате от вашите дробове, също излизат тези две неща.
Няма катализатори няма нищо.
Това че "бай Пешо" сам е направил някакъв глупав монтаж нищо не значи.
От газта излиза само водни пари и въглероден диоксид. Когато дишате от вашите дробове, също излизат тези две неща.
Няма катализатори няма нищо.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Във Париж при толкова дизелови коли е по чист въздуха от същия в някой квартал на София 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Проблемите при нас не са толкова в това какъв е двигателя, а че автомобилите в движение не отговарят на никакви норми за изгорелите газове. Ако се минаваха истински прегледи сигурно половината автопарк щеше да е на трупчета, включително и повечето автобуси на ГТ.
Не знам кой е правозащитник, кой еколог, кой си пълни джоба с $$$$, кога ще свърши петрола и т.н. Има обаче един неоспорим факт, който май не е известен на много хора, а именно, че замърсяването на природата от изгорелите газове на Хавтомобилите е пренебрежително малко, в сравнение със замърсяването на природата от разните му фабрики, заводи и т.н. производствено замърсяване.
Та франсетата изобщо не ги мислете за големите природозащитници. Аз лично мисля, че има голяма задкулисна схема от която ще се облагодетелстват определени хора във Франция, а и по света. Дали от монополно производство на батерии за новите електрокари или нещо друго няма значение. И аз съм на мнение, че сме далеч от изчерпването на запасите на петрол при положение, че платформи за добив на петрол се монтират на нови места постоянно. Просто не им стигат милиардите на някои прекалено алчни хора и измислят всякакви начини да натрупат още и още милиарди
Та франсетата изобщо не ги мислете за големите природозащитници. Аз лично мисля, че има голяма задкулисна схема от която ще се облагодетелстват определени хора във Франция, а и по света. Дали от монополно производство на батерии за новите електрокари или нещо друго няма значение. И аз съм на мнение, че сме далеч от изчерпването на запасите на петрол при положение, че платформи за добив на петрол се монтират на нови места постоянно. Просто не им стигат милиардите на някои прекалено алчни хора и измислят всякакви начини да натрупат още и още милиарди

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Истината е в това въобще да изхвърлим ДВГ на боклука, а не в това дали да караме дизели или не.
В тая посока трябва да се мисли.
В тая посока трябва да се мисли.

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
НарКол написа:Истината е в това въобще да изхвърлим ДВГ на боклука, а не в това дали да караме дизели или не.
Би било страхотно, но на дали ще го доживеем, а ДВГ така или инъче отдавна са си за там!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Това важи ли за дизелаците с филтри за твърди частици. Щото съм виждал нов дизел не моШ се изцапа на ауспуха му. Иначе съм виждал и S-клас 1998-2003 модела дето пушеше повече от трактор, такава димна завеса направи като даде газ, че после 10 секунди се разсейваше тоя облак след него.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Тез чЕпосаните димници са друга бира, за тях не важи нищо 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Основното замърсяване от дизелите е чист въглерод, и CO2. Проблема е, че въглеродните частици са много фини и в голямо съдържание причиняват рак на дихателните пътиша и белите дробове.
При бензина обаче картинката е много по-лоша. Азотни окиси, серни окиси, CO2, CO и свободни въглеводороди.
С 2 думи:
Дизела пеичинява рак
Бензина води до киселинни дъждове и ни трови храната, което води до куп други проблеми
При бензина обаче картинката е много по-лоша. Азотни окиси, серни окиси, CO2, CO и свободни въглеводороди.
С 2 думи:

- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Пълни глупости!
Прочетете за действието на работещия катализатор:
http://exhaust.euro07.bg/polezno/10--kakvo-e-katalizator.html
Откъде ще дойдат киселинните оксиди, които ще предизвикат дъжд, че нещо не се сещам...?
Прочетете за действието на работещия катализатор:
http://exhaust.euro07.bg/polezno/10--kakvo-e-katalizator.html
Откъде ще дойдат киселинните оксиди, които ще предизвикат дъжд, че нещо не се сещам...?
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
DundyTheCroc написа:Проблемите при нас не са толкова в това какъв е двигателя, а че автомобилите в движение не отговарят на никакви норми за изгорелите газове. Ако се минаваха истински прегледи сигурно половината автопарк щеше да е на трупчета, включително и повечето автобуси на ГТ.