Иконки от 98 на ХР, някой знае ли как?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 12 апр 2007 17:16

:да:

в момента ровя да видя в кой длл е боздугана

Много благодаря на всички! Аз докато си задам въпроса и вече имаше постнати отговори, затова нишката на темата се губи, но ми свърши супер работа :lol:

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Чет 12 апр 2007 17:21

...значи колега ... иконките са вътре във файла ... има горе долу 3 начина за пренос на иконки ... в иконни файлове ... това е файл съдържащ една или повече икони ... в програмни файлове (екзекютабълс) където освен стандартната програмка си е прикачена и икона ... и в библиотечни файлове ... които съдържат библиотеки с информация и някоя от тях може да е с иконки .... най-общо ако отидиш в/у някой файл и кликнеш с десен бутон -> пропертис -> айкон ще видиш линк към файла от който е взета текущатата иконка .... повечето системни икони в уйндолса са прикачени към библиотеки като shell32.dll (пример за иконки включени в шел-а) ... на тази страница можеш да намериш списък с всички файлове в Уин98, които имат иконки ....

такааа.... да приемем, че си намерил файла, в който е заветната бухалка. ... следва да си го копираш на новият комп в някаква папка ... след това отиваш в/у иконата която искаш да смениш и пропертис -> чейндж айкън -> брауз -> файла който си копирал -> избираш си иконата от списъка -> ок

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Чет 12 апр 2007 17:28

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 12 апр 2007 18:53

Боздугана е луд :lol:
Сърдечни благодарности на всички, особено на колегата Танкишев!!

С това мисля да приключа темата

Върни се в “ОФФ-Топик - други”