Вече няма да може да се спестява от данък МПС в общината !!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
BeFree
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Вече няма да може да се спестява от данък МПС в общината

Мнениеот BeFree » Нед 28 дек 2014 7:51

Stivi написа:
BeFree написа: Изобщо, някъде изнесена информация за поправки в закона има ли?

Поправки в закон ?? Едва ли е нужно да се прави такова нещо при положение че става въпрос за прост обмен на информация между ведомства icon_idea

Ако щеш ми вярвай, но както и очаквах - нужно е :) Цъкни на линка и после на чл.54 и забележи кога е променен законът и кога влиза в сила :)
http://lex.bg/laws/ldoc/2134174720

Дано информацията е полезна :)

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 28 дек 2014 14:15

groznika написа:
hvp800 написа:статий...

Това някакъв древногръцки Бог на печатните медии ли е? :mhihi

Не, Римски бог на целомъдрието е, който гласи, че може би момчето е искало да нашише "И" с апостроф може би....

Последна промяна от doaiena на Нед 28 дек 2014 16:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 28 дек 2014 14:49

Предишната кола я продадох на един познат. Прехвърлихме я нотариално, но той нито я рег. в КАТ, нито в данъчното. След 1 година, реши да си направи всички документи както трябва, колата да си е на негово име, защото я караше със старите талони на мое име. И когато е отишъл после в общината (става въпрос за тази година) и като са видяли, договора за покупко продажба, го накараха да плати и старата година, с лихвите. Затова не си мислете, че има давност 5 години и такива глупости. Няма такова нещо, казвам ви го защото съм питал. Плащайте си, за да не страдате после!

Потребителски аватар
Polo6R
Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010

Мнениеот Polo6R » Нед 28 дек 2014 15:58

Все още не намирам причина, защо все пак има хора, които не си плащат данъка при положение, че на повечето е в порядъка 30-50 лева? Това са по 4 лева на месец :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 28 дек 2014 16:27

Ами пестят за нова кола като теб, колега. Ти от литър на 100 си спестил, те от данък и така :mhihi

Потребителски аватар
Polo6R
Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010

Мнениеот Polo6R » Нед 28 дек 2014 16:36

Извинявам се за спама, но не мога да ти го спестя. Виж сега, ако не съм аз да купувам, че явно на теб не ти достига мозъчето- ще ходиш с колело разбираш ли? До момента съм продал три нови автомобила на такива като теб. Имай малко уважение и респект, най-малкото, защото автомобилчето ти струва колкото зимните ми гуми. И спри да завиждаш, сам си си го направил. :)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 28 дек 2014 16:40

Да имам респект за какво? Че си си купил нова кола, като си пестил от закуски ли? :mhihi Мога само да ти се усмихна :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 28 дек 2014 16:42

Polo6R написа:Имай малко уважение и респект, най-малкото, защото автомобилчето ти струва колкото зимните ми гуми.

Ще има да вземаш,във форума преобладава мнение, че тези дето си купуват нови коли са идиоти който дават по една чанта пари за нещо което след като излезе от магазина вече е с 30% по-евтино,така че има да чаааакаш респект :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 28 дек 2014 16:45

Тези, които си купуват нови коли хич не са идиоти :icon_lol Но това не означава, че трябва да им се покланяме ниско до земята, както явно му се иска на колегата :mhihi Оптимист... да съм имал респект... кой беше ти? :screwy :bowdown

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Нед 28 дек 2014 17:43

barezifranko написа:Аз като "тарикат" не съм плащал данък, но закона гласи че за задължения има 5 години давност. Така че могат да пият една студена вода от мене

5 години давност , но от последното известие за плащане.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 28 дек 2014 18:09

anonym0us написа:Предишната кола я продадох на един познат. Прехвърлихме я нотариално, но той нито я рег. в КАТ, нито в данъчното. След 1 година, реши да си направи всички документи както трябва, колата да си е на негово име, защото я караше със старите талони на мое име. И когато е отишъл после в общината (става въпрос за тази година) и като са видяли, договора за покупко продажба, го накараха да плати и старата година, с лихвите. Затова не си мислете, че има давност 5 години и такива глупости. Няма такова нещо, казвам ви го защото съм питал. Плащайте си, за да не страдате после!

Това с нищо не доказва, че няма давност. Ако е отишъл 6г след като е продал колата и пак да са му търсили данък, тогава може.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 28 дек 2014 18:20

Значи това което казвам, не е измислица а това което са ми казали в данъчното (Шефа на данъчнотов Благоевград) Няма да му казвам името, и без тога го познават всички. Когато го питах, за давнос само ме погледа и се изсмя и ми каза, че такова нещо няма, и някой ме е излъгал. И ако някой не вярва, мой приятел си купи кола Опел Астра 1.8 16в 115 коня, взе я от Дупница 2009 година януари, и до днешна дата не беше плащал данък. Би трябвало, да са прекратени по-давност данъците. Ходихме заедно в данъчното, и като питахме направо :horror 540 лева. с лихвите. Ем кой как иска да го разбира, спасение няма. Затова си плащайте навреме данъците, да ви излиза по-евтино, а не с лихвите да ги плащате. Няма да пиша повече, защото повечето сигурно нямат коли, и не знаят къде е данъчното и какво се прави там. Без лоши чувства, и весело посрещане на НГ.

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Нед 28 дек 2014 18:29

Polo6R написа:Все още не намирам причина, защо все пак има хора, които не си плащат данъка при положение, че на повечето е в порядъка 30-50 лева? Това са по 4 лева на месец :screwy

Щот' са тъпи. Малко вътък трябва, да осъзнаеш, че kletata maika balgariq е именно такава заради такива малки на пръв поглед неща.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 28 дек 2014 18:30

Имах един москвич, продадох го без договор, на онзи му го откраднали, напили се и скочили от магистралата в Драгоман от моста, пасажера умрял, шофьора го преместил на шоф място.
8 години дело, на осмата година получавам писмо от ВКС че мога да отида в Сливница да си взема колата, делото е приключило. Тогава си мислех и се надявах на 10 години давност за несъбираемост на данъците и мислех да изчакам, но не ми дадоха да си платя данъка на пасат докато не си платих каквото дължах за москвича, та 400 и малко лева за 8 години платих данъци като поп.
От данъчните няма отърване влезнеш ли им в полезрението

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Нед 28 дек 2014 18:43

И защо трябва да се плаща този дънък? В чий джоб отиват парите?

Както и защо трябва паркирането на улицата да е платено?

Някой може ли са отговори смислено?

Или управляващите са решили ,че трябва да пълним гушата на всякакви партийни каси и фирми и фирмички.Какво ми дава това ,че плащам данъци-
по -голяма сигурност на улицата ,по малко дупки по пътищата ,по неизтриваема маркировка по платното ,по-добра организация на движения и т.н.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”