Филмът за Левски

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Филмът за Левски

Мнениеот stefan4o » Пет 20 фев 2015 20:35

drago_tr написа:Трънки и глогинки. Филм за Левски не трябва да има, освен документален със всичките истини в него.

Истина можеш да наречеш нещо, което си видял със собствените си очи, даже в някои случаи и тогава не важи... Историята може да се напише от различни хора и по различни начини. Говоря съвсем принципно, не визирам филма с Левски. Ако за мен, теб и други хора истината е една, то за други може да е друга.

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пет 20 фев 2015 20:38

Не че оправдавам поведението на създателя на филма или по-скоро как изразява чувствата си, но типично по български първо да оплюем.
Все пак този човек е вложил повече от време и средства да създаде този филм, нормално е да е по чувствителен на тази тема.

Не чух някой да се възмути за това, че в учебниците по история има едно изречение за Хан Аспарух и половин страница за Бойко.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 20 фев 2015 21:18

virus_2005 написа:Все пак този човек е вложил повече от време и средства да създаде този филм...

държавата (ние) също сме вложили във филма icon_idea

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 20 фев 2015 21:59

глупаво е човек коментира нещо което не е видял ....да се води по акъла на някоя интелектуална овца и начетен коч...ако някой се има за преживно животно без собствено мнение нека да продължава да коментира на базата на това кой какво казал кво видял и къде го засърбял....аз ще си кажа мнението след като гледам филма а ако не го гледам въобще не мисля да го коментирам....защото не искам някой да ми навира лайното обявявайки за изкуство а изкуството представя за лайно....

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 20 фев 2015 22:52

joro_kem написа:
virus_2005 написа:Все пак този човек е вложил повече от време и средства да създаде този филм...

държавата (ние) също сме вложили във филма icon_idea

От филма съм гледал само няколко кадъра - предостатъчни са да ми се изпари всякакво желание да гледам подобна боза.
За режисьора - изключителна наглост се иска да криеш собствената си некадърност зад името на Левски.
Направо се ужасих, като ти прочетох коментара. Харчат се държавни пари за всевъзможни глупости и само това остава - да се дават субсидии и за този......айде на не казвам за какво, че не върви да пиша в един и същ коментар подобни думички заедно с името на Левски.
Поразпитах чичо Гошо за финансирането и се поуспокоих, защото доста бързо стигнах до това:
Проектът "Дякон Левски" не е класиран и не печели държавна субсидия, отбелязват от МК.

От всичките 34 филмови проекта, които кандидатстват за финансиране в сесията на НФЦ през 2013 г., "Дякон Левски" получава най-ниската оценка и се нарежда на последното 34-то място.

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пет 20 фев 2015 23:18

Никой не ви кара да харесвате филма, но да даваш крайни оценки на база изгледани няколко кадъра за филм с времетраене над 3ч. моля ти се, не звучи сериозно.
Подхождаш преднамерено и мнението ти го доказва, първо твърдиш нещо, а после го опровергаваш сам. По същия начин няма как да твърдиш, че филма е боза без да си го гледал.
А това, че филма не е получил държавна субсидия не е критерии за качеството му, защото и там пари се дават на определени хора ...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 20 фев 2015 23:40

virus_2005 написа:По същия начин няма как да твърдиш, че филма е боза без да си го гледал.

По същата логика няма как да докажа, че врачките от Канал 2001 са откровени мошенички, ако преди това не се набутам да им звъня на импулсните телефони.

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Пет 20 фев 2015 23:43

Леле колко неадекватно и надменно се държи "режисьора".. Не изтърпях и не изгледах клипчето до край :no

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пет 20 фев 2015 23:49

ktamen написа:
virus_2005 написа:По същия начин няма как да твърдиш, че филма е боза без да си го гледал.

По същата логика няма как да докажа, че врачките от Канал 2001 са откровени мошенички, ако преди това не се набутам да им звъня на импулсните телефони.

Едното няма нищо общо с другото - Като се замисли човек, е по-добре да не се е замислял :))

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 21 фев 2015 0:07

Е как да няма общо - няколко кадъра и няколко реплики са достатъчни да преценя що за стока са и врачките и филма.
Ти да не би да гледаш всички филми докрай за да се убедиш, че са боза?
Stoyanov_Vw написа:Леле колко неадекватно и надменно се държи "режисьора".. Не изтърпях и не изгледах клипчето до край :no

И аз не го догледах, и за него са достатъчни няколко кадъра и реплики.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 21 фев 2015 7:01

ktamen написа:...Поразпитах чичо Гошо за финансирането и се поуспокоих, защото доста бързо стигнах до това:
Проектът "Дякон Левски" не е класиран и не печели държавна субсидия, отбелязват от МК. От всичките 34 филмови проекта, които кандидатстват за финансиране в сесията на НФЦ през 2013 г., "Дякон Левски" получава най-ниската оценка и се нарежда на последното 34-то място.

явно са ги отрязали, защото си спомням интервю с Генчев, в което каза, че почват снимки на собствени разноски, но и държавата ще ги субсидира на по-късен етап.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 24 фев 2015 11:46

режисьорът, че не е в ред, не е ... ама в тоя филм доста неща са сбъркани изначале май
http://ploshtadslaveikov.com/?p=17099

абстрахираме се, че става дума за Левски, сваляме очакваният до 0 и се получава някакво екшънче с разни весели елементи :)
"младият Левски" преди това играл .. туба с петрол, което като се замислиш има своята приемственост, щото кой е националния герой на Дубай - петрола!
Дерматоложнките като цяло последните седмици яко присъстват в новините ...

/не знам дали ще го гледам, но пари за билет няма да дам/

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 24 фев 2015 13:00

Не съм гледал филма, но май и повечето тук не са... Нека не бъдем крайни преди да изгледаме филма. Определено изглежда, че няма да е филм какъвто очакваме, но ще е различна гледна точка. Никой не може да ме убеди, че филма е кофти преди да съм го изгледал и да съм преценил сам. Доста плитичко е от 2 репортажа човек да си състави мнение...

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 24 фев 2015 20:47

relaxxx написа:....... но ще е различна гледна точка...........

Точно тези думи ги чух в едно от последните изказвания на ония психясал режисьор. Дано да не си ги взел от него :c020
:deal За апостола няма и не може да има различна гледна точка. Тя е само една и то е историческата истина. :deal
И пак ще се повторя...този филм не трябва да го има в този му "художествен" вариант. :a045

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 24 фев 2015 21:17

Ще запазя образа в главата си и НЯМА да гледам филма. Още една причина да НЕ ГО ГЛЕДАМ е точно арогантното отношение на този така наречен режисьор. Не искам изобщо да го коментирам.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”