Техническите прегледи на автомобилите да важат 3 месеца

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 16 мар 2005 22:17

Да не говорим, че пешеходците в повечето случаи си просят да бъдат блъснати и изобщо не им пука, че могат да те вкарат в затвора Mad

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 17 мар 2005 2:21

Няма да си хабя фаровете пък сега !!!!

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Чет 17 мар 2005 8:50

Май опита го черпят от скандинавските страни, където сумракът сутрин трае около 2-3 часа и още толкова вечер.
Въпреки това съм съгласен стига пешеходците да отърват кожите.
А може и спирките да ги направят като бункери, за да оцеляват по-лесно чакащите.

А по отношение на прегледите: Стартиев пе....аса, на к..а ми украса

Lazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lazar » Чет 17 мар 2005 16:44

NovobranecGT написа:Да не говорим, че пешеходците в повечето случаи си просят да бъдат блъснати и изобщо не им пука, че могат да те вкарат в затвора Mad

Ами като не караш с включени фарове :wink:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 07 окт 2005 9:36

Черноглав написа:
jettro написа:Защото има някои идиоти, които си мислят, че фаровете се пускат в 10 часа вечерта, след като настъпи пълна тъмнина
Колега, влез им в положение на хората, може да са закачени към Електроснъбдяване, тока е скъп, недей с лошото :D :D :D :D

Наистина е по-добре де се кара на фарове, по-забележим си, а за прегледите - Screwy Screwy Screwy да е@$@#$@$@ и оправниците смотани

айде айде... въобще и не е така.. не може навън слънце да пече, 15градуса, всички са със слънчеви очила и разни буквално дупета ще ми карат на фарове... че то и аз си имам чистак бърсак истински фарове, ама не ги пускам през деня, щото е абсолютно излишно... Който вижда си вижда.. другите не ходят по пътя.
Що някои идиоти се правят на много разбирачи?? от ъкде на къде некаква тъпа джофра-манекенка, поуспяла мутреса и прочие разни дупелизци, дупедавци и какви ли не тъпарнари решават че тук, в България било аджеба необходимо да се кара на фарове през деня?????? това е само и само да вземе някой малко парички от това че бил измислил законопроекта, който впоследствие е одобрен... :banghead: Screwy Sly

аман от идиоти и тъпи путки :evil:

Братче, не ти го пожелавам изобщо, дано не се случва, обаче на мен ми се е случвало, ако те шибне някой отзад или отпред, просто ще чуеш едно оправдание от сорта на "ама не те видях"... с братчеда така ни треснаха един път, добре, че беше леко... и от тогава кара само на фарове и вика има ефект - наистина има ефект и ме виждат от по-далече...
Аз по принцип си карам на фарове и според мен също има ефект. В крайна сметка крушките са някакви левчета - за едното левче ли сме? Караме коли, сипваме бензин, даваме пари за консумативи, за ремонти... толкова ли сме скръндзави за две крушки по два лева? Американците защо карат винаги с включени габарити и фарове? Ако не сте забелязали, във Флорида, в Лос анджелис също е ярко слънце и жега, обаче всички са пуснали светлините, щото по закон е така. Щом по закон там е така, значи един куп достатъчно умни хора са го мислили години наред, за да го измислят най-накрая да се движат колите с пуснати габарити и дори къси светлини. Това, че някой си е пуснал фаровете през деня изобщо, ама изобщо не е никаква гъзария, просто е ясно, че си е изпатил... щото тука имаме идиоти, които не могат да те видят дори през деня, ако си без фаров... случвало ми се е на два-три пъти да не ме виждат и да влизат в мойто платно - за челен сблъсък - и пускам фаровете и човека си поправя траекторията. Аз съм твърдо за фарове по всяко време на денонощието!

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Пет 07 окт 2005 9:42

И това с фаровете и това с прегледите са поредните тъпизми наречени опит за взимане на мерки. Някой път се чудя още каква глупост ще измислят. Що за 'умове'... - налгат ти глувави и неудобни 'мерки' и си мислят, че после като кажат че нещо се е намалило с 1-2% народа ще ги носи на ръце...

Аз съм 100% сигурен, че ние тук можем да измислим по-ефективни и разумни мерки...за каквото и да е по пътищата!

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пет 07 окт 2005 9:51

... да вееееее ... за 40лв крушки зада светят по цял ден ... аре без тая ... габарити може ама къси само след 5-5:30 :dance:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 07 окт 2005 12:35

Аз предлагам фаровете да не се изключват въобще. Паркираните коли да светят също, така ще се намалят инцидентите при паркиране. Полицаите да обикалят улиците, и който не си е оставил светнати фаровете, да го вдигат с паяк. По този начин ще се разчиства центъра от досадни автомобили, а и нощно време няма да има нужда от улично осветление. Ползата за общината и застрахователите е очевидна, и това ще доведе до подем на икономиката.
Друго полезно предложение е, техн. прегледи да се всяка седмица. Така де - днес може всичко да е наред, но за една седмица като минеш през 1000 дупки - я някое амортисьорче може да замине, я някое шарнирче.. Тия неща трябва да се откриват преждевременно, така че - прегледи всяка седмица, а догодина - през ден, другари! Director bowdown :yeaha: :drinking:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 07 окт 2005 14:32

Аз предлагам на всека кола да има буркан с жълта светлина...даже два(за по сигурно,щото някой може да не види единия...)и локомотивна сирена която автоматично се включва на 10 секунди :D е няма начин да не те забележат :D и който няма кво да прави марш да си преглежда колата...
...а ако сериозно то от днес карам все на фарове но ако приемат това за прегледите вече няма как,РЕВОЛЮЦИЯ a boi de

Потребителски аватар
Crazy_hatteR
Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP

Мнениеот Crazy_hatteR » Пет 07 окт 2005 14:42

След въвеждането на същия закон в Унгария /за карането с включени фарове и през деня/ ПТП-та са намалели с 18% за една година . Първия знак които се вижда в Унгария влизаики от Сърбия е :" Pali svetlo" :shock:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 07 окт 2005 14:56

Убеден съм, че тука няма да има такива знаци - нали и нашите катаджии трябва да ядат?

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пет 07 окт 2005 16:08

Стига с тия фарове бе пичове...другата новина е далеч по тревожна!
Мисля че някой пак точи бръснача да ни обръсне на сухо.
Писна ми вече!
Да е.а тъпата държава,тоя Стратиев е за бесилката

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 07 окт 2005 16:27

FELIPE написа:Писна ми вече!Да е.а тъпата държава,тоя Стратиев е за бесилката

Подкрепям...каде е комитата?Революция си трябва a boi de

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

DRL

Мнениеот 20vTurbo » Пет 07 окт 2005 17:03

Само да вметна че и двата мои Фолца имат тъй наречените DRL (daytime running lights). Както запаля колата и фаровете заработват, а като врътна ключа за светлините ми се пускат и светлините в стоповете и на таблото.

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Пет 07 окт 2005 18:54

Тези не си ли напълниха джобовете вече,убиха се да мислят простотии Screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - други”