Въпрос за дълг към Jet Credit
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Re: Въпрос за дълг към Jet Credit
Ако са наистина тези отгоре ще го намерят. Интересно ми е след като дължите някаква сума какво мишкувате.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Взел ли си кредит от тия? Взел си. Дали са ти коректно парите, нали? Върнал ли си ги? Не си. Защо се чувстваш прекаран, че хората си искат парите, колега? Разбирам да ги нямаш, ама ти казваш, че ги имаш. Постъпи и ти коректно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колко са тия много години, дето са минали? Периодични плащания са с давност 3 години.
Когато кредиторът забрави да си потърси вземането, остава да зависи от добрата воля на длъжника. Да си търсиш вземанията, е част от бизнеса. Да ти стане несъбираемо някое вземане е част от риска, пак на всеки бизнес. Това са норми в отношенията кредитор-длъжник, установени преди мнооого години. Някои датират още от римско време. Не може да забравиш, че имаш вземане, че си дал някъде пари. Щом си ги забравил, значи не ти трябват-това е логиката на закона.
Когато кредиторът забрави да си потърси вземането, остава да зависи от добрата воля на длъжника. Да си търсиш вземанията, е част от бизнеса. Да ти стане несъбираемо някое вземане е част от риска, пак на всеки бизнес. Това са норми в отношенията кредитор-длъжник, установени преди мнооого години. Някои датират още от римско време. Не може да забравиш, че имаш вземане, че си дал някъде пари. Щом си ги забравил, значи не ти трябват-това е логиката на закона.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Много правилно го е написал колегата по-горе. Теглите си кредита, не го доизплащате и после някой друг виновен. Как така ще ми търсят парите? Когато разписвате такива договори, дори при мобилните оператори вие сами давате съгласие при неплащане 3ти лица да търсят парите от вас! Един приятел получи призовка и за 6лв неплатени в глобул. Че после и разходите по делото се плащат.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Една приятелка бачка във Фронтекс. Ако се те подхванали те, ще те осъдят и ще си вземат тяхното.
Тази фирма не подхожда мутренски като калъфите от СГ-Груп където ти звънят полу-грамотни примати да те заплашват. Тези разполагат основно с юристи на които им се плаща добре за да движат УСПЕШНО всякакви вземания.
Щом са те потърсили значи си с двата крака ;)
Тази фирма не подхожда мутренски като калъфите от СГ-Груп където ти звънят полу-грамотни примати да те заплашват. Тези разполагат основно с юристи на които им се плаща добре за да движат УСПЕШНО всякакви вземания.
Щом са те потърсили значи си с двата крака ;)
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Човек се чуди по такива "а днес, а утре и накрая забравих" въпроси докато не ти запорират заплатата, плащаш на ЧСИ и след 1 минута ти свалят запора.
то е ясно, че и тази тема няма да мине без морално нахранване, ама все пак fronte internacional не е като frontex international, близо е, ама не съвсем. Някои такива "неволни" грешки излизат доста солено.
Преди да плаща, поне да се увери на кого и за какво плаща, за да не плати накрая два пъти.
Преди да плаща, поне да се увери на кого и за какво плаща, за да не плати накрая два пъти.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Така е, ако смяташ да плащаш, свържи се с Jet Credit и поискай официален документ със сметката и фирмата, на която трябва да платиш. Осъдят ли те с ЧСИ, както писаха колегите, сметката ще надхвърли 1000лв. А за давността, дали е изтекла, наистина адвокат трябва да прецени.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Говорих днес с адвокатката която познавам, каза "на такива смс-и със сметки нищо няма да плащаш" Ако пак ми се обадят ще искам да ми се пратят документи и ще ги дам на нея и чак тогава ще го мислим. Ако давноста е изтекла, не могат да ме съдят, това каза адвокатката която познавам. Според документите ще го мисля! Да съзнавам, че дължа пари и не ги упреквам, все пак си вършат работата! Никой на сила не ме е карал да взимам кредит. Това го знам, не става дума за това, става дума да се прави всичко както му е реда, като имам пари да давам и каквото е там, не става с смс работата, ако тръгна на всеки смс със сметка на него да плащам, ще нощувам в кашон! Има хора който така са се подлъгвали и са давали и по хилядарки! Недейта така писа, че има плашливи хора които ще тръгнат да плащат на който сварят! Добре че познавам тая адвокатка която вече веднъж ме измъкна като от магазин Зора се опитаха да ни излъжат с жена ми, дадоха ни развален лаптоп и като отидохме казаха че го давали на сервиза и да сме чакали 2 седмици или не помня колко беше, става въпрос за същия ден на покупката, след като тя отиде в Зора изведнъж ни дадоха чисто нов и си взеха стария. Така че не може да се вярва на всеки смс , точно за това страната ни е такава, защото всеки го кара през просото, има си правила и трябва да се спазват, ако ще тая компания и господ да е хванала за т..ките! Не могат да очакват че ще платя с един смс, намерисва ми на измама! Готов съм да платя и съм честен човек, но съм и разумен!
betaserk написа: Готов съм да платя и съм честен човек, но съм и разумен!
Като си честен човек защо до сега не си си платил борча /при положение,че както казваш имаш парите/?

- betaserk
- Контакти:
Имам ги сега, през 2008/9 ги нямах и забравих за борча! А днес а утре и времето мина, не са ми пращали нищо от 2010/11 за което аз нямам вина!
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
betaserk написа:Имам ги сега, през 2008/9 ги нямах и забравих за борча! А днес а утре и времето мина, не са ми пращали нищо от 2010/11 за което аз нямам вина!
Аз на мошениците от СГ-Груп им натрих носа като отидох и платих директно на Глобул към които ми беше и задължението. Бяха ме предупредили преди това да не плащам в Глобул, но го сторих нарочно тъй като отношенията ми добри или лоши така или иначе бяха с тях, а не с някакви мутроидни малоумници практикуващи телефонен тероризъм. Пратих им един мейл с касовата бележка и ги пратих по дяволите да се оправят с моите 160 лв. Повече не ме потърсиха :)
Човече, смени си адвокатката. Могат да ти отпаднат задълженията, само ако по твоя кредит не са предприемани действия 5 години. А ти сам пишеш, че периодично са те търсили. Така че ще си искат парите и ако тръгнат да те съдят, ще платиш и едни солидни разноски. Тази фирма за събиране на вземания сто на сто си е направила проверка преди да купи твоя кредит, дали ще има право да ти иска парите.
- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
betaserk написа: точно за това страната ни е такава, защото всеки го кара през просото, има си правила и трябва да се спазват!
Защо казваш това, след като ти си се омазал до шията?? Извинение от сорта че "виж ти, забравих да платя едни 200 лева , са супер несериозни!! И сигурно си седнал и прочел договора, че след е години, ако имаш задължения, те ще ти се опростят!! Зле си Колега! Както каза колегата по-нагоре, ходи до Джет кредит и си вкарай последната вноска. Е се прави на хитър, а си оправи бакиите, щото цитата дето съм сложил, е изцяло твой!
- betaserk
- Контакти:
Казвах го за тези който сабират дълговете да са по отговорни, те са фирма, имат повече отговорност от нас, аз не мога да отида да събирам дългове нали! То и хората и фирмите и всички ако сме точни ще е рай на земята ама не сме! Аз не се оправдавам, искам да ги платя, просто не искам да ги платя на някой мафиот, искам да ги платя на когото трябва! Годините ги написах наизуст, затова ще искам документи за да видя какво да правя и да видя дали е истина, ако не могат да ми пратят документ да ме извиняват! То ако на моя кредит не му е минала давноста нямаше да го дадат на друга фирма и тази другата нямаше да пуска смс-и и някой по телефона да ми каже платете господине, ето ви сметката! Така, че има много ако-та. Адвокатката ми не знае кой години са ми пращали и кой не, каза да искам документ, по документа ще видим за какво става дума, на смс-и да не плащам! Най накрая за мен ще е една хартиика на която пише платил на еди кой си и след 10 дена да не ми се обадят от истинската и да кажат, господине не сте платили още и ченето долу. Та ставаше дума за фирмите да постъпват както трябва за да не стават мошенничесва и да се използва вратичка за далавера и измама, не са малко хората пострадали от такива неща, от сорта на сина ти в германия претърпя катастрофа, дай 5 бона на сметката от смс-а и да платиш! Аз съм си коректен и искам да го платя, ако найстина е вярно и не е изтекла давноста ще си го платя с усмивка на лицето! Ако е изтекла, не е по моя вина и няма да го платя! Взех да съжалявам, че се допитах до вас, няма какво да пишете да е@а и се хващате за всяка дума, като жени сте!
П.П. Благодаря на колегите който ми помогнаха! Благодаря и на тези които се заяждат за каквото намерят, вярно е че в спора се ражда истината, но вместо да се заяждате можеше да кажете нещо смислено! В едно отношение може да съм прав, винаги ще има обратна страна на монетата в което не съм прав, на 100% човек без нито една грешка няма, безгрешни хора няма! Аз не съм безгрешен, правил съм някой неща с които не се гордея, но се опитвам да си взема поука и да не правя пак същата грешка!
П.П. Благодаря на колегите който ми помогнаха! Благодаря и на тези които се заяждат за каквото намерят, вярно е че в спора се ражда истината, но вместо да се заяждате можеше да кажете нещо смислено! В едно отношение може да съм прав, винаги ще има обратна страна на монетата в което не съм прав, на 100% човек без нито една грешка няма, безгрешни хора няма! Аз не съм безгрешен, правил съм някой неща с които не се гордея, но се опитвам да си взема поука и да не правя пак същата грешка!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”