PC връзка с комшията?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Вто 24 апр 2007 22:15

prj57 написа: :да: Аз моя го ресетвам по няколко пъти на ден.... и на "запад" не са перфектни!

На "запад" са перфектни. Проблема е че по- на изток не са :)

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 24 апр 2007 22:20

Може би си ме разбрал погрешно, аз съм в Дъблин на 2MB връзка и некой път ми иде да изтръгна рутъра и да го засиля в некоя стена!

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Вто 24 апр 2007 23:37

Има два типа крайни стройства които слагат за АДСЛ - едните са със УСБ изход, другите със Едернет, ако модема ти е едернетски, можеш да влезнеш във сервизното меню и да си пуснеш ДХЦП функцията....после ти трябва само суич...
Амо ти рутер вече си си купил, така че нямаш грижи

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 25 апр 2007 8:21

слага се адсл модема на компира ..... след като имаш вече нет ..... се пуска cmd и се пише ipconfig /all ще ти излезат настройките на мрежовите интерфейси както и ип адреса на модема ..той ти е gateway запшисваш всичко ......... след това влизаш в рутера ....адреса му е 192.168.1.1 най вероятно или 0.1, влиза се с admin admin или admin password обикновенно.... сетваш типа на конекцията за бтк е статично ip и слагаш онова дето си видял на компира ти като си писал ipconfig ...сетваш нетмаска 255.255.255.252 слагаш бтк днс дето също си видял одеве ...избираш адреси за вътрешната мрежа и рейндж дето рутера да раздава чрез dhcp ....... след това на компира сетваш адрес от вътрешната мрежа и за гейт слагаш адреса на рутера за днс или адреса на рутера или пак бтк гейта... може и да не сетваш статични адреси на компирите но само ако си сетнал рутера да хвърля през dhcp ...сменяш паролата на рутера с твоя си и си готов :) ....ако с с бизнес адсл на бтк им се обади ...те ще си ти сетнат адсл модема който също е рутер както им кажеш :)

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Сря 25 апр 2007 8:23

първо, извинявам се на колегата, че му използвам темата, но да не пускам друга, щото ми е подобно питането.

ползвам интернет от LAN мрежа (мрежа.нет). имам СУИЧ. искам да вкарам в джаза освен моя още 2 компютъра. как?

тенкю

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Сря 25 апр 2007 8:23

prj57 написа:Може би си ме разбрал погрешно, аз съм в Дъблин на 2MB връзка и некой път ми иде да изтръгна рутъра и да го засиля в некоя стена!

Добре, ама предполагам устройството е от китай.

Иначе аз съм ползвал един Asus 4034 или нещо такова ако не бъркам числото на модела. Та върви си общо взето без да го барам. Но с една подробност - в началото му бях сменил Мак адреса, уж записан във паметта му ама ако прецъка тока и се рестартира не си го възстановяваше. Ако си правил такава промяна по-добре я зарежи - с настройките по подразбиране върви по-стабилно.

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Сря 25 апр 2007 9:17

bbaev написа:първо, извинявам се на колегата, че му използвам темата, но да не пускам друга, щото ми е подобно питането.

ползвам интернет от LAN мрежа (мрежа.нет). имам СУИЧ. искам да вкарам в джаза освен моя още 2 компютъра. как?

тенкю

:arrow: :?: :roll:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: PC връзка с комшията?

Мнениеот Tinko » Сря 25 апр 2007 9:50

faf4o написа:Колеги,пуснах си нет на БТК.Купих си рутерче и ся цепим с комшията нета.Мога ли да направя връзка с него.Има предвид да се ровя в компа му.IP-то е автоматично и да си шарне харда не знам как да го намеря.Някакви идеи?

Просто изключи DHCP сървара, опиши 3 4 ип-та по мак адрес и ги въвди на теб и на съседа ти за да не се сменят при всяко рестартиране.
След което слагаш отметките File and print sharing, отваряш някой браузър да кажем мозила или интернет експлорър-а и пишеш \\ip-то ( пример \\192.168.1.3 ) ако всичко е ок трябва да видиш какво е шернал..... пък ако не ти се занимава другия вариянт е да боднеш едно хамачи... ;)
http://www.hamachi.cc/

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Сря 25 апр 2007 19:55

Няма смисъл да изключваш DHCP-то.
Просто си настой мрежовите настройки ръчно (manual)
Виж в момента какви са ти
Start - Run - cmd (стартира се команд промпт) в него пишеш ipconfig /all
Настройваш си тези настройки. Шерваш си хард диска. Даваш enable на guest user-а. И съседа ти отваря \\<ip_то_което_си_настроил_ръчно>
например: \\192.168.1.2

Съседа ти си настройва друго ип и ти така го отваряш.
Като си рестартвате пц-тата или модема IP-то няма да се променя (нали са сложени ръчно).

Върни се в “ОФФ-Топик - други”