Бизнес по български
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Бизнес по български
Само не разбрах какво му е българското? Това не е български патент.
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Vlad777 написа:Само не разбрах какво му е българското? Това не е български патент.
Разбира се че не е български патент,най-големите мошеници са в развитите капиталистически държави.С риск да обидя някой ще цитирам една до болка позната фраза от мутренските години:"Докато има балъци ще има и тарикати!".Хора внимавайте с кого се уговаряте,как го правите,какво подписвате и защо подписвате.Според мен заглавието трябва да е:"Пре*би другарче"
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Като сме почнали с поговрките да кажа и аз една за случая "Орташката кобила и вълци не я ядат " ! Не случайно в България "бизнесмен" е мръсна дума !
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Основният въпрос е - това, което правиш може ли лесно да го прави друг? Ако може, нещата са ясни. Ако не може - махаш се веднага и евентуално шефът ще осъзнае пропуснатите ползи и ще те повика да се пазарите. Другият въпрос е дали сте се разбрали максимално ясно и директно какъв дял ще идва при теб? Да не е имало разговор с намеци и всеки да си прави неговите сметки. Трудно ли се взема този лиценз?
- AugustinerFan
Просто потърси друга фирма която притежава въпросния лиценз,като този път предварително уточнете кой какво ще получава,направете договор,преди да го подпишеш отиди при адвокат да го провери и "воала"!Щом твърдиш че си намерил "схема" която малко хора практикуват едва ли от конкурентни фирми ще те върнат.Този път ще имаш черно на бяло че извършвате съвместна дейност и едва ли фирма която държи на реномето си в предвид огромната конкуренция в България би си позволила да кривне.А колкото до бизнеса с приятел или познат:Приятелството свършва тогава когато се намеси парата!
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Звучи наивно. Ще отиде в другата фирма, ще обясни кое как. Като стигнат до договора и адвоката, собственикът ще му каже "ела утре". На другия ден ще каже, че няма интерес. После ще назначи работник да прави каквото са говорили и толкова. Вариантите са - собствена фирма или пазарлък със сегашния шеф да вдигне на 15-20%. За 100% е ясно, че няма шанс - оня вече смята новите доходи за полагащи му се.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета,не искам да задълбавам ,ама ще дам някои пояснения;Не съм бизнесмен,нито богат човек,нито някога съм се изживявал като такъв.Не ми е за пръв път да опирам до услугите на ''външна''фирма ,имам адвокат от семейството и винаги,когато се е налагало съм се съветвал с него.
В конкретния случай нe го направих,шото мислeх,че освен другото правя услуга на този човек.Месецци преди това всеки път като се видим все се оплакваше как ту имало работа,ту нямало,как го ''тресяла''междуфирмената задлъжнялост -имал много да взема ,ама имал и много да дава.Викам си ''Айде ,работя с него от толкова години,ше му предложа взаимно изгодна оферта''.Хем той ще има нов клиент,хем аз ще изкарам допълнително лев.Както казах по-горе за всеки случай се подготвих за варианта ''пр..би другарче'' и се наложи веднага да разваля работата...Нататък знаете...Затова в тая тема наблягам на приятелството-аз си мисля ,че му правя добро като му водя допълнителен клиент(и то корпоративен)...Както писа един колега по-горе ''Направи добро,изяж л..но''.Относно друга фирма,която е конкурентна на тази -работил съм и с нея ,по друга ''оферта'' и трябва да си призная ,че собственика е голям сметкаджия но затова му свалям шапка -веднага казва;Аз ще правя еди кво си,искам еди колко си(понякога иска невъзможното).Ако се разберем стискаме ръце,ако не никой- не се сърди всеки по пътя си...Не уточнявам подробности и имена просто,защото обикновенно клиентите на споменатите фирми са корпоративни...Най-малкото,което ми трябва заради неразбирателство с еди кой си ,някой от тези клиенти да заведе дело с/у мен че намесвам името му в дразги и т.н.
В конкретния случай нe го направих,шото мислeх,че освен другото правя услуга на този човек.Месецци преди това всеки път като се видим все се оплакваше как ту имало работа,ту нямало,как го ''тресяла''междуфирмената задлъжнялост -имал много да взема ,ама имал и много да дава.Викам си ''Айде ,работя с него от толкова години,ше му предложа взаимно изгодна оферта''.Хем той ще има нов клиент,хем аз ще изкарам допълнително лев.Както казах по-горе за всеки случай се подготвих за варианта ''пр..би другарче'' и се наложи веднага да разваля работата...Нататък знаете...Затова в тая тема наблягам на приятелството-аз си мисля ,че му правя добро като му водя допълнителен клиент(и то корпоративен)...Както писа един колега по-горе ''Направи добро,изяж л..но''.Относно друга фирма,която е конкурентна на тази -работил съм и с нея ,по друга ''оферта'' и трябва да си призная ,че собственика е голям сметкаджия но затова му свалям шапка -веднага казва;Аз ще правя еди кво си,искам еди колко си(понякога иска невъзможното).Ако се разберем стискаме ръце,ако не никой- не се сърди всеки по пътя си...Не уточнявам подробности и имена просто,защото обикновенно клиентите на споменатите фирми са корпоративни...Най-малкото,което ми трябва заради неразбирателство с еди кой си ,някой от тези клиенти да заведе дело с/у мен че намесвам името му в дразги и т.н.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
От началното съобщение останах с впечатление, че си разчитал 100% от парите да идват при теб, а фирмата само да ти помага чрез лиценза си? Говорили ли сте за конкретни проценти? Ако разчиташ фирмата да ти посредничи и цялата сума да отива при теб ми звучи малко утопично. Собственикът трябва да ти е баща, брат или от тоя род.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
На предната страница във второто ми мнение съм обяснил за първоначалните ми договорки с фирмата,устни ,черно на бяло нищо...ама ''акъл море,глава...
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
В крайна сметка шефът каза ли някакво смислено (по негово мнение) обяснение или просто без думи - такова е положението.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Цитирам(след като люто се скарахме по телефона);Съжалявам,че се хванах да правя нещо с теб,от днес нататък спирам даже да разговарям с теб.
От тогава не си вдига и телефона.
Наглост,изкара се почти мъченик,ама то ''колелото се върти''...
От тогава не си вдига и телефона.
Наглост,изкара се почти мъченик,ама то ''колелото се върти''...
- AugustinerFan
Както казваш - колелото се върти.Продължаваш напред като вече си една идея по предпазлив като не се доверяваш на никой.Както споменах - намеси ли се парата приятелството загива!
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
AugustinerFan написа:Както казваш - колелото се върти.Продължаваш напред като вече си една идея по предпазлив като не се доверяваш на никой.Както споменах - намеси ли се парата приятелството загива!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, тъпа случка, но не бъди толкова краен !
Цял живот съм с такава песимистична нагласа относно Ганьовщината, но в последните месеци попадам на доста свестни хора (напълно непознати преди това) и мога да ти кажа, че колкото боклуци, толкова и точни хора !
Не може да се озлобяваш толкова, заради един екземпляр...
Цял живот съм с такава песимистична нагласа относно Ганьовщината, но в последните месеци попадам на доста свестни хора (напълно непознати преди това) и мога да ти кажа, че колкото боклуци, толкова и точни хора !
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Newcastle United написа:Колега, тъпа случка, но не бъди толкова краен !
Дано си прав колега ,че все повече стават свестните хора,а относно''озлобяването'',не не съм ''озлобен'',не съм първа младост и повече от 20години ставам свидетел на подобен''бизнес'',мой приятел ''изгоря'' по много подобен начин с над 30 000лв. ,друг мой приятел се занимаваше успешно с птицевъдство,птицекланици и пил. разфасовки-изцяло само българско производство.Безконтролния внос на пилешки вносни разфасовки го ''разсипаха''.Човека разпродаде всичко вкл. и апартаменти и др. и напускайки БГ ми каза (беше около 1999-2000г.);От днес нататък на карта да я гледам БГ-ще я задрасквам.За него тази държава не съществува вече.Към днешна дата не виждам особена промяна.
Дано си прав колега за свестните хора,дано.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”