Аварийно излизане и 4 ел. стъкла

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Re: Аварийно излизане и 4 ел. стъкла

Мнениеот $100 » Вто 13 окт 2015 21:37

fox_vt написа:Страничните стъкла са закалени и без ламиниране.Най логично е да извадиш контактния ключ и с него да удариш страничното стъкло,трябва да стане на "сол"Обаче доста коли вече са без такъв ключ и освен ако са наблизо ключовете за вкъщи :smile Всякакви други средства са добре стига да успееш да ги стигнеш,че в преобърната и смачкана кола зор се движи човек.

Поинтересувай се какво значи закалено стъкло. Ровил съм се по темата покрай домашен ремонт и знам, че освен че става на сол става и 4-5 пъти по-здраво от обикновено стъкло. Имаше клипове където 5 човека стъпват в/у закалено стъкло, огъва се и не се чупи. Това го казвам, защото забелязвам, че смяташ ламинирането за по-здраво. Само че ламинирането помага срещу разпиляване и падане на парчета - не толкова за здравина. Контактният ключ ми се струва много отчаян вариант - гсм-ът може повече да помогне, ако не е смарт.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 14 окт 2015 18:34

Кой е казал че ламинираното е по здраво :rolleyes Точно това му е целта да не се разпадне на парчета,докато закаленото става на сол.Не бъркай и ти здравина при натиск и огъване със директен удар със заострен предмет.Нали си виждал чукче за чупене на такова стъкло,сега погледни си ключа и по точно върха и открий приликите.

Погледни и клипа по горе на колегата ицо.Ако не вярваш мога да ти демонстрирам на твоята кола как се чупи със същата хватка като на клипа но съ контактния ключ.Но ще дойда със ключа на сеата че на реното имам само карта :Mr Green Fun

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Сря 14 окт 2015 22:27

fox_vt написа:Кой е казал че ламинираното е по здраво :rolleyes Точно това му е целта да не се разпадне на парчета,докато закаленото става на сол.

Останах с такова впечатление и затова писах. Иначе от клипа излиза, че всичко което е нужно е швейцарско ножче.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Чет 15 окт 2015 20:19

Каква реакция бе колега,караш си колата със 100км/ч изведнъж прас и видимоста на предото стъкло става нула.В следващата секунда две се решава дали ще се пребиеш от шаш и паника или ще оцелееш.Ламината е да не те заколи стъклото при катастрофа.Преди да бъде открито много катастрофи и то не тежки завършват със смърт заради жестоките порезни рани на хората отпред.Така поне тъврдят от дискавъри в предаването за тези стъкла.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Чет 15 окт 2015 21:29

Тъй де и за каква реакция точно става въпрос Лумар
Единствено ако те нападнат да може да си извадиш и ти пищова.Само дето това фолио ти намалява шансовете да счупиш лесно стъклото за да излезеш за което всъщност е темата.Просто фолиото лумар и обикновенното ламинирано стъкло е едно и също ,едното фабрично другото направи си сам.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 16 окт 2015 9:02

има и още нешо, 99% от стъклата на колите са заоблени. От вън са изпъкнали, от вътре са вдлъбнати. Предполагам, че има разлика като чупиш стъкло от вътре навън и вън навътре. На мен чисто теоритично ми се струва, че от вътре навън ше е по-лесно. Не знам има ли замисъл в това или е въпрос на дизайн, но само някой кобраджия може да каже колко трудно се чупи странично стъкло.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 16 окт 2015 9:35

$100 написа:...Иначе от клипа излиза, че всичко което е нужно е швейцарско ножче.

Логично, клипът е реклама на швейцарско ножче :icon_lol

Върни се в “ОФФ-Топик - други”