Източване на дебитна карта ,Банката върна парите!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Re: Източване на дебитна карта след разбиване на акаунт в PayPal.

Мнениеот Mihailov78 » Съб 02 яну 2016 17:29

От някъде са ти взели номера на картата, хубаво си помисли къде освен в PayPal си го въвеждал. Освен това при измами PayPal си имат начини да върнат сумата, но ако превода е към твойта карта и от нея са изтеглени парите проблема ми се струва, че ще трябва да го решава банката издател на картата. В случая PayPal няма какво да реагира, след като превода е към картата която е на ТВОЕ име и регистрирана при тях. Интересно как не си видял че имаш липса на пари в PayPal и то пренасочени към твойта карта, самият превод отнема около 2 дни и има време за реакция преди да влезе в картата. Ако парите са били налични в твоята карта преди това, то отговорност поема банката издател, обикновено възстановяват сумата след месечно разследване. Аз съм имал подобен случай с Булбанк и ми върнаха парите, но нямаше нищо общо с PayPal.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 02 яну 2016 22:15

sportul написа:Авторизация плащане на POS TAPE A L OEIL 59 WA WASQUEHAL FRA 02: 21 31.12.2015 04.01.2016 -709.65 BGN

Това горе е една от транзакциите вальора е 04.01.2016г, от пайпал само са взели номера ,няма нищо купено .Банката не мога да я уведомя защото не работят , телефоните им дават свободно . Аз ако зависи от мен още тогава щях да запаля и да отида на място .

Това изглежда като плащане на ПОС терминал в ето този магазин за детски дрехи http://m.yelp.com/biz/tape-a-l-oeil-wasquehal
Къде е пейпал тук?
Търси банката, не може да нямат дежурни на телефона, а ако верно е така сменяй я. Другите транзакции пак ли са там? Ако са през няколко секунди на ПОС терминали, които физически са отдалечени един от друг е пределно ясно, че няма как да си ги направил ти. Подаваш сигнал и чакаш да ти върнат парите.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 02 яну 2016 22:22

И аз не мога да се начудя защо намесвате пейпал? Те реално нямат нищо общо - просто някой е взел отнякъде номера на картата и трите цифри отзад на гърба, които ги искат при покупка. Понеже съм пазарил с карта БЕЗ пейпал знам за какво идва реч. :th_up
Когато пазариш с пейпал, реално получателят на парите вижда примерно ivan79@abv.bg, който му е превел 65 долара и нищо повече. Там не фигурират номера на карти. Пейпал съответно като посредник си взема от въведената в акаунта карта нужната сума или при продажба ти я добавя към "виртуалното" салдо, а ти можеш да я "свалиш" на кредитната карта и да я ползуваш срещу скромната цена от 2 евро на транзакция.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Съб 02 яну 2016 23:05

Реално няма как да ти вземат номера на картата от пейпал,в акаунта ти излиза само името на банката и после ХХХХ- и последните четири цифри от целия номер.Много хора получават меил от "пейпал" в който се твърди че има проблем с акунта ти и дават линк.Фалшивия сайт е направен 1 към 1,мислиш че влизаш в пейпал,те пък те подканват да въведеш начин за плащане и хоп имат ти всички данни,номера на кредитни,дебитни и всякакви други карти които въведеш.В този случай се обърни към полицията и въпросната банка,дано ти възстановят загубеното.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 02 яну 2016 23:11

и все пак, това прилича на плащане на физически ПОС терминал. Там се иска ПИН код на картата, който най-често се взима от АТМ скимиране. Но пък трябва да си много луд, за да плащаш в търговски обект с крадена карта. Това 02:21 часът на плащането ли е? Другите транзакции къде са правени?

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Съб 02 яну 2016 23:18

В много от големите магазини във Франция,Италия,Германия и т.н. само се подписваш на касовата бележка т.е. без ПИН код.Ако се колебаят относно самоличноста ти могат да ти поискат лична карта или паспорт.Не казвам че не може да е скимирана на банкомат но в случая колегата спомена пейпал.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Съб 02 яну 2016 23:35

има още две транзакции в същия магазин и четвъртата е в Германия Авторизация плащане на POS CHCHCH. UFTBFP. DE BETMYO DEU 01: 41 31.12.2015 04.01.2016 -175.43 BGN

Ще видим какво ще стане , ако банката ме отсвири и аз ще я отсвиря . Даже ще си изтегля половината пари от влоговете там да ги вкарам в друга банка ,и трябва да обсъдим този тип плащане - номера на карта кода и хоп "здравей" :screwy , а уж там си държим парите за сигурност :biggrin

PAYPALA го намесих защото само там при регистрация юли месец си въведох номера и кода .

След като се събудих и видях СМС-сите веднага влязох в BANKONWEB и спасих 500лв .

Последна промяна от sportul на Съб 02 яну 2016 23:56, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 02 яну 2016 23:38

На мен също не ми става ясно защо се споменава пейпал.
Иначе относно ПИН-а, не се сещам за вариант, в който да не се иска за дебитна карта, за кредитна може, но за дебитна. Нека колегата да каже каква му е картата.

Ако това пак е физически ПОС терминал, а 01:41 е часът на транзакция е видно, че за половина час няма как да си отишъл от Германия до Франция. Най-вероятно различни хора, работят с данните от твоята карта. В този случай даже банката би трявало автоматично да ти блокира картата, защото е явен опит за измата.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 03 яну 2016 1:12

VWGT написа:и все пак, това прилича на плащане на физически ПОС терминал. Там се иска ПИН код на картата, който най-често се взима от АТМ скимиране. Но пък трябва да си много луд, за да плащаш в търговски обект с крадена карта. Това 02:21 часът на плащането ли е? Другите транзакции къде са правени?

Защо да прилича? Всички плащания през интернет се показват като ПОС плащания. Затова са измислили екстрата виртуална карта - от дебитната си прехвърляш на виртуалната сума колкото за дадено плащане и след това виртуалната е почти празна - да крадат колкото искат. Да даваш номера на основната карта, в която има повече пари или овърдрафт е малко наивно в днешно време.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 03 яну 2016 2:58

защото попринцип всеки ПОС терминал, бил той физически или виртуален, си има име, което стандартно е свързано с локацията и търговеца, който обслужва. И ако е онлайн плащане обикновено кореспондента е име (или url), ако е paypal, кореспондента е paypal (ти превеждаш парите на тях, те после на търговеца), ако е физически ПОС е име на търговец и адрес.
В случая имаме име на магазин, адрес и град. Електронният магазин на Tape à l'oeil би следвало да има един терминал за него си, няма логика да носи името и адреса на един конкретен магазин от цялата верига (освен ако това не е главния им офис, примерно по регистрация на фирмата ... знам ли).
Всичко е относително, това са принципни неща и затова казвам, че прилича. Може обаче и да е онлайн плащане, но със сигурност плащането не изглежда да е минало през пейпал.
Вторият кореспондент не мога да го разшифровам изобщо, немска му работа.

Колега Sportul, ако пейпал ги бяха ударили, всички щяхме да чуем :) Така че, имаш 4 опции:
- жертва си на фишинг (въвел си си някъде пейпал данните)
- узнали са ти паролата за банкирането или за пейпал (място от където могат да вземат инфо за картата)
- имаш вирус в компа
- на някой АТМ са ти свили ПИН-а

При вариант 1-2-3 общо взето вината е у теб, може и да пиеш една студена вода. Говори с банката, дали може да поиска налиране на транзакциите.
При вариант 4 е много по-вероятно да спасиш парите, за това като говориш с банката проучи какви са тези плащания.
Задължително сменяш картата и паролите за банкиране и пейпал (може да питаш и на двете места за някакви лог-ин логове, да се види дали някой друг освен теб е влизал, така ще се ориентираш и от къде може да е пробива).
Задължително си преглеждаш компа за вируси.
Задължително си правиш една карта, която да зареждаш и ползваш само при онлайн плащания. А парите си ги държиш по друга сметка.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 03 яну 2016 11:37

Пропускате началната информация
sportul написа:Оператора ми каза ,че тегленето е станало с номера на картата и CVV кода.
Значи колегата все пак е успял да се свърже с банката? Кой е тоя оператор? Освен това на POS терминал никъде не се иска CVV код. Това се иска само при онлайн плащания.
sportul написа: Преди около 3 седмици имах проблем с акаунти ми в PayPal , нямах достъп до него , не ме разпознаваше като user два дена някъде. После се оправи някак и най-вероятно аз не съм се светнал какво става.
Правилно се е ориентирал колегата, че най-вероятно точно там са му откраднали данните. Отива в сайт, който е 1:1 с PayPal и си мисли, че е в PayPal, а всъщност не е, вкарва си данните и сайта естествено "не го разпознава" и му иска картата отново, за да се потвърди акаунта. Той я въвежда и сайта вече има номер на карта, имена, адрес и CVV - всичко необходимо да се пазарува с картата... След това го препраща към истинския PayPal, където вече няма проблеми и човека си е спокоен, че вече всико е наред.

Да, ама не е. Няколко седмици по-късно - точно на нова година, когато никой и нищо не работи за няколко дни тези събрани номера влизат в действие, за да не може да се реагира моментално...

Ето тук един много интересен случай, когато фишингът не се осъществява чрез e-mail, а чрез вирус, който пренасочва браузъра към фалшив сайт:
http://questona.com/dsk-bankov-virus/
На първия етап хакерите заразяват браузъра на потребителя с малуер. Заразяването може да стане по имейл или чрез линк в социалните медии. Малуерът прави така, че когато клиентът зареди началната страница на „ДСК Директ“, той автоматично се пренасочва към фалшива интернет страница. Тя е напълно идентична с тази на онлайн услугата и клиентът трудно може да направи разликата.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 03 яну 2016 15:31

Извинявам се че мнението ми няма да помогне много или изобщо, но все пак.
Сайт за който става въпрос за пари и кредитни и дебитни карти аз винаги и при всяко влизане го проверявам, снимката е в случая от дск, щото стана на въпрос за нея.
Изображение
Така съм по спокоен.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Съб 16 яну 2016 21:16

В момента се води дознание , а банката инициирала оспорване на транзакциите.

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Нед 17 яну 2016 11:53

На един приятел му бяха точили по подобен начин, само че за някакви онлайн игри. Свърза се с банката издател и след няколко дни сумата беше възстановена. А видите ли имейли от Paypal, много внимателно. И аз получавам през 2 дена за някви потвърждения, но директно игнор.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 21 яну 2016 19:55

никога не дръжте големи суми в дебитната си карта,особено когато сте раздали номера и на хиляда места,като paypal,ebay,разни други сайтове за пазаруване,онлайн букмейкърски къщи,които и без това не са лицензирани и се влиза през огледални линкове,покер сайттове и къде ли още не.

а според мен ще му върнат парите на автора.никоя транзакция в интернет не отива ей така някъде си.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”