Нe съм съгласен че е маловажен случая.В друга активна в момента тема-''Законно оръжие..." става ясно че по закон нямам право да се саморазпрявам с престъпник навлязъл в собствеността ми(придобиването на която ми е коствало само аз си знам какво).Сега пък излиза че отделям средства и време за да направя външния вид на същата тази моя собственост по чист и приветлив,а някой може да си ползва фасадата за да си лепи уведомленията без дори да ме попита за да си изпълнява служебните задължения. Ами по тая логика аз ако си паркирам колата винаги точно пред входа на кооперацията в която живея и някой мой съсед има вземане- даване с колекторски фирми,същите да си лепят уведомленията директно в/у колата ми за да ги вижда длъжника още на излизане от входа.
Стига глупости ,няма значение дали портала е прясно боядисан или не -Важното е да имаш малко сиво вещество и поне малко възпитание за да се сетиш че тук живеят хора,които си подържат имота ,вкл. и порталната врата и искат да им е чисто и приятно.Един ще залепи днес уведомление ,друг утре некролог ,вдруги ден афиш на гастролиращ цирк примерно и кво става-информационно табло.Иначе се възхищаваме на културата и дисциплината на немците например на обществени места...

Колекто ООД - Collecto Limited - вандалска мутренска проява
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Колекто ООД - Collecto Limited - вандалска мутренска проява
Vw_polo_16v написа:Аз не знам какви хора сте вие!
Въпреки че не е целта това утре ако трябва ще се разберем с колегата Влад. Да му дам 3 лева, за да вземе 50грама боя, но пак съм сигурен че не е това целта. Работата на този човек е Поканата да му бъде видяна, а не пъхната под врата на входа, защото не се знае кой ще я види или кой ще я хвърли. Куриера няма как да знае кога е боядисана вратата или сигурно още мирише на ацетон?!? Това за мен не е умишлена вандалщина.....да залепи стикер на вратата! Нито е писано с маркер, нито с друга боя!
Колега "ледено сърце" както сам казваш - няма как да знаеш, дали аз знам какво е да ти се изходят на труда!
Има табло за обяви до вратата бре колега, на тоя му е по важна лепенката от на другите които ги лепят на таблото вместо на вратата ли?
А и не е въпроса за трите лева в никакъв случай
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Нямам нищо против някой да дойде и да боядиса вратата, щом няма проблеми. Просто първо звъннах на тези, които са залепили лепенката, а ако се намери и някой друг да го свърши вместо тях - ОК.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Имаш право да подадеш жалба в общината. Нашия вход подаде такава, защото всякакъв вид куриерски фирми, ВиК, ключарски фирми и така нататък, лепяха брошури, стикери и реклами по входната врата. След няколко месеца нямаше и помен от такива фирми, но продължиха със скапаните си рекламни изделия в пощенските кутии. ВиК обаче не се отучиха, но поне лепят скапаните си бележки с тиксо...
В случая нарушител е колекторската фирма, но както вече е споменато има още куп подобни нарушители - куриери, Софийска вода, политически партии и движения, ключари. От подобен стикер на куриера MBM ни е повредена мазилката на страничната до входа стена.
Без да се пенявиме нека компетентните се изкажат къде да се обърнем и каква отговорност се носи за това?
Второто е да не се получи така, че парите от глобата ги прибира общината, а Влад и останалите, като нас пием една ледена водица.
Знаете, че пари попаднали в държавата се връщат много трудно, да не кажа никога.
И последно относно колекторските фирми - съмнявам се, че човек комуто някой или някои му дължат пари и нагло си развяват свободно байряка няма да подкрепи съществуването на подобни формирования, колкото и уродливи да изглеждат те.
Само този който го е претърпял знае за какво иде реч.
Без да се пенявиме нека компетентните се изкажат къде да се обърнем и каква отговорност се носи за това?
Второто е да не се получи така, че парите от глобата ги прибира общината, а Влад и останалите, като нас пием една ледена водица.

Знаете, че пари попаднали в държавата се връщат много трудно, да не кажа никога.

И последно относно колекторските фирми - съмнявам се, че човек комуто някой или някои му дължат пари и нагло си развяват свободно байряка няма да подкрепи съществуването на подобни формирования, колкото и уродливи да изглеждат те.
Само този който го е претърпял знае за какво иде реч.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Владко - не се нерви с идиоти. Пистолет за горещ въздух или 1 сушоар 1,5кВт поне вършат работа, без да отлепят боята.
И аз съм подобно потърпевщ с реклмани лепенки въпреки залепените лепенки " Моля не лепепе рекламни лепенки"
И аз съм подобно потърпевщ с реклмани лепенки въпреки залепените лепенки " Моля не лепепе рекламни лепенки"
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Ако бяхме в законова държава, тези моментално може да го осъдиш, да сложат нова боя и да се извинят. Всичките тези три неща. Колега спомена по-горе за САЩ, да там наистина е така, половината ми родословие е там и съм запознат. Имаше случай за осъден за това че е сложил листче хартия на чистачката на комшията за да го предупреди за нещо си без да е попитал дали може. Частната собственост и живота са непрекосновенни неща във всички нормални държави. Все пак за спорта може да се консултираш с адвокат дали е възможно да ги осъдиш, не мисля че маловажано. Както казваш ти - някой е дошъл в твоя дом и брутално се е изср*л. Дали на вратата или на килима - същото е.
Михайлов, намираш се на територията(не държавата) наричана все още България и недей говори такива врели-некипели.
Българските адвокати по нищо не отстъпват на прокуророри и съдии по отношение на алчност, корумпираност и мамене. Ще те одерат жив и нищо няма да свършат, а напротив - зад гърба ти ще се споразумеят с колекторската фирма и ще приберат и от нея солидна сумичка.
Съжалявам, че нямам право да цитирам фамилията, но ще се сетиш. Това е един много известен адвокат-дебелак, който непрекъснато говори благо, благо по всички телевизии.

Българските адвокати по нищо не отстъпват на прокуророри и съдии по отношение на алчност, корумпираност и мамене. Ще те одерат жив и нищо няма да свършат, а напротив - зад гърба ти ще се споразумеят с колекторската фирма и ще приберат и от нея солидна сумичка.

Съжалявам, че нямам право да цитирам фамилията, но ще се сетиш. Това е един много известен адвокат-дебелак, който непрекъснато говори благо, благо по всички телевизии.

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
По темата тогава...
Ако ника ти не беше в зелено, такава хранилка щеше да е тази тема. Както в един виц "Господин началник, много хубаво Ви мирише пръднята." Надявам се ме разбираш.
"Вандалско мутренска проява", състояща се в една залепена на бележка на неподходящо според автора място
Има огромно разминаване между заглавието и съдържанието.
Ами обвини ги и в опит в непредумишлено убийство-при вида на бележката си се притеснил, докарал си прединфарктно. Потърси обезщетение и за неимуществени вреди, освен имуществените. Аналогията на groznika със засичането и тероризма е много подходяща в случая.
Съветът ми е да потърсиш помощ от специалист, но не адвокат или бояджия. Не може нещо толкова елементарно и незначително да предизвика толкова силна реакция.
Ако ника ти не беше в зелено, такава хранилка щеше да е тази тема. Както в един виц "Господин началник, много хубаво Ви мирише пръднята." Надявам се ме разбираш.
"Вандалско мутренска проява", състояща се в една залепена на бележка на неподходящо според автора място

Има огромно разминаване между заглавието и съдържанието.
Ами обвини ги и в опит в непредумишлено убийство-при вида на бележката си се притеснил, докарал си прединфарктно. Потърси обезщетение и за неимуществени вреди, освен имуществените. Аналогията на groznika със засичането и тероризма е много подходяща в случая.
Съветът ми е да потърсиш помощ от специалист, но не адвокат или бояджия. Не може нещо толкова елементарно и незначително да предизвика толкова силна реакция.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
И защо да не може? Защото сме в България ли? Защо в цивилизованите страни може, а тук не?
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
А бе Владе,
ти не си наред да се нервираш за подобни неща... Имам чувството, че живееш в някаква утопия. Огледай се около себе си.
Мутри пребиват младо семейство посред бял ден на околовръстното. Стрелят пак посред бял ден с гранатомети в столицата. Оня ден на улицата са счупили двете ръце с бухалка на шофьор във Варна заради засичане. 16 годишно момче вади пистолет и прострелва съученик заради скандал. Пияни шофьори убийци се разминават с условни присъди. Държавата се управлява от мафия и са стъпили на вратовете на целия народ. Цигани безчинстват по селата убивайки и изнасилвайки старци за по 2,3,5 лв. Криминалната хроника в България е като футуристичен филм на ужасите. Измамите, злоупотребите с власт, фалирането на банки и откраднатите милиони брой нямат...
Къде си тръгнал с тая твойта бележка на вратата? На кого ще накривиш шапката? Кой ще ти плати загубеното време и нерви? Случая е толкова нищожен и мижитурен, че направо на виц избива.
И аз имам дребни битови проблеми. На мен пък нечие съседско куче ми сере пред гаража. За разлика от случая с бележката тук има закон и санкции за собствениците на кучета, които не им събират лайната от тротоарите. И кво? Пак голямо нищо. Няма на кой да се обадя и няма кого да сезирам.
Ако го хвана тоя хубостник ще му навра лайната на песа му във врата и толкоз.
Пий една студена вода, сваляй скапаната бележка, мацни две точки боя с четката и си свиркай. Другия път ако го хванеш му я залепи на челото и толкоз. Това е положението. Тук сме бананова република без банани. Не се излагай с тия теми и щуротии.
ти не си наред да се нервираш за подобни неща... Имам чувството, че живееш в някаква утопия. Огледай се около себе си.
Мутри пребиват младо семейство посред бял ден на околовръстното. Стрелят пак посред бял ден с гранатомети в столицата. Оня ден на улицата са счупили двете ръце с бухалка на шофьор във Варна заради засичане. 16 годишно момче вади пистолет и прострелва съученик заради скандал. Пияни шофьори убийци се разминават с условни присъди. Държавата се управлява от мафия и са стъпили на вратовете на целия народ. Цигани безчинстват по селата убивайки и изнасилвайки старци за по 2,3,5 лв. Криминалната хроника в България е като футуристичен филм на ужасите. Измамите, злоупотребите с власт, фалирането на банки и откраднатите милиони брой нямат...
Къде си тръгнал с тая твойта бележка на вратата? На кого ще накривиш шапката? Кой ще ти плати загубеното време и нерви? Случая е толкова нищожен и мижитурен, че направо на виц избива.
И аз имам дребни битови проблеми. На мен пък нечие съседско куче ми сере пред гаража. За разлика от случая с бележката тук има закон и санкции за собствениците на кучета, които не им събират лайната от тротоарите. И кво? Пак голямо нищо. Няма на кой да се обадя и няма кого да сезирам.
Ако го хвана тоя хубостник ще му навра лайната на песа му във врата и толкоз.
Пий една студена вода, сваляй скапаната бележка, мацни две точки боя с четката и си свиркай. Другия път ако го хванеш му я залепи на челото и толкоз. Това е положението. Тук сме бананова република без банани. Не се излагай с тия теми и щуротии.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Я се замисли колко по-добро място за живеене щеше да е Бг, ако такива като Владо бяха повечко и вдигаха врява за всяка дреболия. А дреболиите са изключително важни.
Украсата пред гаража ти също е такава дреболия. Това дето ще направиш, ако хванеш собственика на кучето вече не е толкова маловажно. Въпросният собственик едва ли ще ти остане длъжен и в крайна сметка и може да се изпотрепете и за вас да четем във вестниците.
И всичко тръгва от това, че в Бг на никой не му пука за правилата, това било незначително, онова било маловажно.
Пребитото семейство на околовръстното за нещо по-важно ли е пострадало? Случаят във Враца? А пребитият бургаски пенсионер?
Преди години един ме засече, аз го освирих, той се опита да ме възпитава, аз му отвърнах.....
В крайна сметка, на един светофар ми наплю пасажерското стъкло....
В колата имам еднометрова щанга, обикновено е затрупана с боклуци в багажника, ако тогава тази щанга ми беше подръка, щях да му я забия в главата през собственото ми стъкло.
После като се прибрах вкъщи и като се позамислих осъзнах колко хубаво стана, че щангата не е взела участие в спора. Само си представи заглавията във вестниците.
Правилата са си правила и всички правила са важни и трябва да се спазват от всички без изключения. Докато не я осъзнаем тази проста истина, ще продължим да обитаваме кочина, а не държава.
Украсата пред гаража ти също е такава дреболия. Това дето ще направиш, ако хванеш собственика на кучето вече не е толкова маловажно. Въпросният собственик едва ли ще ти остане длъжен и в крайна сметка и може да се изпотрепете и за вас да четем във вестниците.
И всичко тръгва от това, че в Бг на никой не му пука за правилата, това било незначително, онова било маловажно.
Пребитото семейство на околовръстното за нещо по-важно ли е пострадало? Случаят във Враца? А пребитият бургаски пенсионер?
Преди години един ме засече, аз го освирих, той се опита да ме възпитава, аз му отвърнах.....
В крайна сметка, на един светофар ми наплю пасажерското стъкло....
В колата имам еднометрова щанга, обикновено е затрупана с боклуци в багажника, ако тогава тази щанга ми беше подръка, щях да му я забия в главата през собственото ми стъкло.
После като се прибрах вкъщи и като се позамислих осъзнах колко хубаво стана, че щангата не е взела участие в спора. Само си представи заглавията във вестниците.
Правилата са си правила и всички правила са важни и трябва да се спазват от всички без изключения. Докато не я осъзнаем тази проста истина, ще продължим да обитаваме кочина, а не държава.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
ktamen написа:...
Никой не казва, че не е прав за бележката.
Просто рибата се вмирисва от към главата и когато държавата, властите и институциите не са си на мястото, не ти остават много опции. Да си хабиш нервите за дреболии означава да се самонаказваш за простотиите на другите.
Онзи с кучето... ако го набарам е твърде вероятно сам да предпочете да си сипе фъшкиите във врата. Важното е друго. Не съм седнал да харча нерви и ресурси за да го издирвам, хващам и тн. Някой ден просто ще се засечем и дали по един начин или по друг, гарантирано няма да се повтори. Поне не и пред този гараж.
Аз не нося пищови, щанги, вериги, бати и помощни средства. Просто никога не са ми трябвали. Винаги съм намирал начин да отстоявам правата си и да съм достатъчно убедителен и без тях.

Разбирам го Влад, аз имам проблеми с всякакви пендели-колектори, съдия изпълнител дори, които лепят по вратата съобщения за човек (явно измамник), който се води регистриран на адрес където никога не е живял. В умрялата ни държава реално не е проблем да се саморегистрираш ли някъде, след което собственика на имота няма как да те отрегистрира от там.
Поне вече не ползват супер здраво лепило, че и за тва се разправяхме един път
Поне вече не ползват супер здраво лепило, че и за тва се разправяхме един път
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Така е groznik, ама на хората им писна и започва да избива. Иначе си прав, света е малък и все някой ден ще се засечете... 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”