Факт е, че плюсовете са доста повече от минусите, а разстоянието и трафика не ме бърка особено. Кафето, цигарата, музичката, без нерви и не виждам смисъл да е кой знае какъв недостатък. Хората в белите държави в мегаполисите пътуват по 1;30 на посока за работа, ние тука го мислим за някакви 20 минути. До колкото гледах метростанцията ще е до църквата или грубо казано 10 минути пеша от мен. Малко движение няма да е излишно. Сградата е от 2013г и от тогава живее едно младо семейство, момичето било завършило архитект-инженер и каза, че материалите на сградата не са топ качество, но са на много добро ниво. и за квартала не е най-евтиния (850€ кв.) 82кв. по документи. Но за 80000€ няма голям избор на тристайни апартаменти ново строителство,а ипотека/кредит не искам да тегля и да задлъжнявам. Да съм милионер да си взема каквото искам, но не съм и тъй като не искам ипотека трябва и да направя компромис някъде. В случая може би е квартала, но с метрото има перспектива да се развива.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Мнение за квартал "Левски Г" в София.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Мнение за квартал "Левски Г" в София.
ако имам 80к евро кеш, няма да погледна Левски Г ... но явно ти си имаш други креитерии
младото семейство защо напуска новия си апартамент? (за тази цена и аз бих се изнесъл, ама все пак да попитам)
младото семейство защо напуска новия си апартамент? (за тази цена и аз бих се изнесъл, ама все пак да попитам)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за квартал
Връщат се в провинцията, защото искат детето им да израсне сред роднини. 80к евро за тристаен/ново строителство/тухла/гараж или парко място изглеждаха достатъчно, но като тръгнах да обикалям и се оказа че не са. В хубавите, така да ги наречем, квартали такъв апартамент започва от 80к на замаска и шпакловка. Отделно 5к€ за гараж, 10к€ да ги сложим за обзавеждане и стават много пари. Да не коментираме, че не се знае колко време ще седя сам в сградата и зимата ще я топля сам и ще плащам луди сметки. Иначе толкова имам кеш, а апартамента му искат 850€ квадрата или грубо 69500.
както казах всеки си има своите приоритети.
80к за обзаведен апартамен с гараж са малко, да
Не знам какъв ти е семейния статус, но освен кола в един момент се появяват и деца. За тях важните неща са детски градини, училища, обкръжение и тн. Тези неща и с 3 метро линии в Левски Г не можеш да ги осигуриш. Ако трябва да избирам, парите вместо в гараж за колата, бих ги инвестирал в локация за децата, НО както казах, всеки си има приоритетите,
Пазарувал съм изгоден нов апартамент на кофти място и знам какво ми излезе после :) По-добре нещо старо, но на удобно за мен и семейстовото ми място.
Сигурно си чувал за баналното location location location, но то се е доказало във времето. Споменавам горните неща, не за да ти променям мнението, а защото според мен закупуването на апартамент в Сф си е дългосрочно начинание и ако не сега, в един момент приоритетите рязко се променят.
Не знам какъв ти е семейния статус, но освен кола в един момент се появяват и деца. За тях важните неща са детски градини, училища, обкръжение и тн. Тези неща и с 3 метро линии в Левски Г не можеш да ги осигуриш. Ако трябва да избирам, парите вместо в гараж за колата, бих ги инвестирал в локация за децата, НО както казах, всеки си има приоритетите,
Пазарувал съм изгоден нов апартамент на кофти място и знам какво ми излезе после :) По-добре нещо старо, но на удобно за мен и семейстовото ми място.
Сигурно си чувал за баналното location location location, но то се е доказало във времето. Споменавам горните неща, не за да ти променям мнението, а защото според мен закупуването на апартамент в Сф си е дългосрочно начинание и ако не сега, в един момент приоритетите рязко се променят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
детската градина и в буквалния и преносен смисъл е пред входа ми, от другата страна на съседния блок има ОУ, това са неща които до 11 годишна възраст са осигурени.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
В Надежда покрай Ломско шосе може да се намери нещо за около 75-80к евро, там също всичко е на една крачка, има и метро. Ама са попродани и трудно се намират ново строителство
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бях си харесал един в надежда 4, но май беше примамка на агенцията та да ти спукат телефона от звънене после:)
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:както казах всеки си има своите приоритети.
Доста точно казано!
Ако мога и аз да добавя - във всеки квартал си има мърша, дори да не са цигани или наркомани. Има хора, които си продават апартаментите заради съседски пиянски скандали по нощите, заради "криви" съседи и т.н. Също заради некачествено строителство.
Разходи се вечерно време из квартала, няколко вечери подред. Срещни се със бъдещите си съседи, попитай за мнение за блока, за хората, които живеят в сградата.
п.п. Мнение за самия квартал не мога да дам, не съм живял там. Имам опит "само" с купуване на апартамент.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пак ще кажа, в рамките на 2 минути има даскало до 8 клас и детска градина. Има и детска площадка. И гледам че бивам нападнат за цената, вие гледали ли сте пазара скоро? За 80к€ НЯМА нещо което да е нормално. В Младост дупките започват от 45к€ за 40-та година сграда и без ремонти. Това ли да избера или да направя компромис с квартала които все пак ми предлага условия за дете до 8ми клас? В тези 850€ квадрата влиза и поръчково и скъпо обзавеждане с всички електроуреди. Направих справка в Левски Г и една дупка се продава за 50к€, по-малко луд ли ще съм или? Дайте предложени за тристаен с тухла и ново строителство с обзавеждане до 80к в хубав за вас квартал и ще Ви послушам, няма проблеми! Повечето с такива изисквания съм ги прегледал и веднага ще ви кажа какво ме е отказало от тях. Четох стари теми за Младостите и повечето бяха, че е наркомански квартал и е отвратителен, а сега 10 години по-късно всеки ме бута там? Ако някой нелуд му се занимава много бих искал да ми даде предложения, че явно некъде нещо пропускам, аз ли бъркам с цените някъде.. абе не знам.
П.С. Обещавам 3%-вата комисионна ако ми намерите с тези критерии и тези пари!
П.С. Обещавам 3%-вата комисионна ако ми намерите с тези критерии и тези пари!
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Както сам си установил - за тия пари толкоз.
Имаш детска градина и училище, но детето ти ще учи в кварталното в Левски Г.
Съседите ти ще са от Левски Г, ще си живееш в Левски Г.
Ей така ще го напиша и не искам да влизам в междуквартални спорове :)
"Скъпите" квартали са скъпи заради хората, които живеят там и средата, която предлагат.
"Скъпите" квартали са скъпи заради хората, които живеят там и средата, която предлагат.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Aз в момента си търся за същата сума, но неми е кеш, за разлика от теб.
Ако ти препоръчам брокер, който много харесва Левски Г и ще живее скоро там, да ти намери другаде за под 80К Евро апартамент, ще ми дадеш ли 2% комисионна?
Щото не знам какво си гледал, ама за 80К Евра има 120 квадрата тристаен, обзаведен, във Бояна

Щото не знам какво си гледал, ама за 80К Евра има 120 квадрата тристаен, обзаведен, във Бояна

-
- Автомобил:
- Двигател:
dermeister написа:Както сам си установил - за тия пари толкоз.
Е тука малко бъркаш - работя в Яворов и нема да ти казвам "аристократите" какви са боклуци и какви мизерии правят.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
expressinglol написа: В Младост дупките започват от 45к€ за 40-та година сграда и без ремонти.
За Левски - Г панелен квартал като панелен квартал. Младост дели, заради бизнес парка и заветните млади хора, които населяваме квартала. Ако не беше Бизнес парка щеше да си е същата сива панелна джунгла като Левски - Г. Не съм живял там. Ходих няколко пъти с тролей като ползвах сервиза на Vanchote. Ако работят още имаш още една причина да избереш квартала - качествен сервиз!
П.П. Това горе нарочно го цитирах. Младост започва да се строи след 1965. Няма как да има толкова стара сграда.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
orlin4ooo написа:Е тука малко бъркаш - работя в Яворов и нема да ти казвам "аристократите" какви са боклуци и какви мизерии правят.
Това е ясно. Боклуци и плява навсякъде.
Процентно, средностатистически или както искаш го кажи, вече е друго.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”