Мнение за квартал "Левски Г" в София.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
expressinglol
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за квартал "Левски Г" в София.

Мнениеот expressinglol » Пон 06 юни 2016 9:49

Факт е, че плюсовете са доста повече от минусите, а разстоянието и трафика не ме бърка особено. Кафето, цигарата, музичката, без нерви и не виждам смисъл да е кой знае какъв недостатък. Хората в белите държави в мегаполисите пътуват по 1;30 на посока за работа, ние тука го мислим за някакви 20 минути. До колкото гледах метростанцията ще е до църквата или грубо казано 10 минути пеша от мен. Малко движение няма да е излишно. Сградата е от 2013г и от тогава живее едно младо семейство, момичето било завършило архитект-инженер и каза, че материалите на сградата не са топ качество, но са на много добро ниво. и за квартала не е най-евтиния (850€ кв.) 82кв. по документи. Но за 80000€ няма голям избор на тристайни апартаменти ново строителство,а ипотека/кредит не искам да тегля и да задлъжнявам. Да съм милионер да си взема каквото искам, но не съм и тъй като не искам ипотека трябва и да направя компромис някъде. В случая може би е квартала, но с метрото има перспектива да се развива.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 06 юни 2016 10:08

ако имам 80к евро кеш, няма да погледна Левски Г ... но явно ти си имаш други креитерии
младото семейство защо напуска новия си апартамент? (за тази цена и аз бих се изнесъл, ама все пак да попитам)

expressinglol
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за квартал

Мнениеот expressinglol » Пон 06 юни 2016 10:34

Връщат се в провинцията, защото искат детето им да израсне сред роднини. 80к евро за тристаен/ново строителство/тухла/гараж или парко място изглеждаха достатъчно, но като тръгнах да обикалям и се оказа че не са. В хубавите, така да ги наречем, квартали такъв апартамент започва от 80к на замаска и шпакловка. Отделно 5к€ за гараж, 10к€ да ги сложим за обзавеждане и стават много пари. Да не коментираме, че не се знае колко време ще седя сам в сградата и зимата ще я топля сам и ще плащам луди сметки. Иначе толкова имам кеш, а апартамента му искат 850€ квадрата или грубо 69500.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 06 юни 2016 11:39

както казах всеки си има своите приоритети.
80к за обзаведен апартамен с гараж са малко, да
Не знам какъв ти е семейния статус, но освен кола в един момент се появяват и деца. За тях важните неща са детски градини, училища, обкръжение и тн. Тези неща и с 3 метро линии в Левски Г не можеш да ги осигуриш. Ако трябва да избирам, парите вместо в гараж за колата, бих ги инвестирал в локация за децата, НО както казах, всеки си има приоритетите,
Пазарувал съм изгоден нов апартамент на кофти място и знам какво ми излезе после :) По-добре нещо старо, но на удобно за мен и семейстовото ми място.
Сигурно си чувал за баналното location location location, но то се е доказало във времето. Споменавам горните неща, не за да ти променям мнението, а защото според мен закупуването на апартамент в Сф си е дългосрочно начинание и ако не сега, в един момент приоритетите рязко се променят.

expressinglol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот expressinglol » Пон 06 юни 2016 12:20

детската градина и в буквалния и преносен смисъл е пред входа ми, от другата страна на съседния блок има ОУ, това са неща които до 11 годишна възраст са осигурени.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 06 юни 2016 12:25

В Надежда покрай Ломско шосе може да се намери нещо за около 75-80к евро, там също всичко е на една крачка, има и метро. Ама са попродани и трудно се намират ново строителство

expressinglol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот expressinglol » Пон 06 юни 2016 12:46

Бях си харесал един в надежда 4, но май беше примамка на агенцията та да ти спукат телефона от звънене после:)

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пон 06 юни 2016 12:51

VWGT написа:както казах всеки си има своите приоритети.
80к за обзаведен апартамен с гараж са малко, да
Не знам какъв ти е семейния статус, но освен кола в един момент се появяват и деца. За тях важните неща са детски градини, училища, обкръжение и тн. Тези неща и с 3 метро линии в Левски Г не можеш да ги осигуриш. Ако трябва да избирам, парите вместо в гараж за колата, бих ги инвестирал в локация за децата, НО както казах, всеки си има приоритетите,
Пазарувал съм изгоден нов апартамент на кофти място и знам какво ми излезе после :) По-добре нещо старо, но на удобно за мен и семейстовото ми място.
Сигурно си чувал за баналното location location location, но то се е доказало във времето. Споменавам горните неща, не за да ти променям мнението, а защото според мен закупуването на апартамент в Сф си е дългосрочно начинание и ако не сега, в един момент приоритетите рязко се променят.

Доста точно казано!
Ако мога и аз да добавя - във всеки квартал си има мърша, дори да не са цигани или наркомани. Има хора, които си продават апартаментите заради съседски пиянски скандали по нощите, заради "криви" съседи и т.н. Също заради некачествено строителство.
Разходи се вечерно време из квартала, няколко вечери подред. Срещни се със бъдещите си съседи, попитай за мнение за блока, за хората, които живеят в сградата.
п.п. Мнение за самия квартал не мога да дам, не съм живял там. Имам опит "само" с купуване на апартамент.

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaGa » Пон 06 юни 2016 13:00

850 евра/кв в Левски Г ?! Ти добре ли си ?

expressinglol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот expressinglol » Пон 06 юни 2016 13:14

Пак ще кажа, в рамките на 2 минути има даскало до 8 клас и детска градина. Има и детска площадка. И гледам че бивам нападнат за цената, вие гледали ли сте пазара скоро? За 80к€ НЯМА нещо което да е нормално. В Младост дупките започват от 45к€ за 40-та година сграда и без ремонти. Това ли да избера или да направя компромис с квартала които все пак ми предлага условия за дете до 8ми клас? В тези 850€ квадрата влиза и поръчково и скъпо обзавеждане с всички електроуреди. Направих справка в Левски Г и една дупка се продава за 50к€, по-малко луд ли ще съм или? Дайте предложени за тристаен с тухла и ново строителство с обзавеждане до 80к в хубав за вас квартал и ще Ви послушам, няма проблеми! Повечето с такива изисквания съм ги прегледал и веднага ще ви кажа какво ме е отказало от тях. Четох стари теми за Младостите и повечето бяха, че е наркомански квартал и е отвратителен, а сега 10 години по-късно всеки ме бута там? Ако някой нелуд му се занимава много бих искал да ми даде предложения, че явно некъде нещо пропускам, аз ли бъркам с цените някъде.. абе не знам.

П.С. Обещавам 3%-вата комисионна ако ми намерите с тези критерии и тези пари!

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пон 06 юни 2016 13:53

Както сам си установил - за тия пари толкоз.

Имаш детска градина и училище, но детето ти ще учи в кварталното в Левски Г.
Съседите ти ще са от Левски Г, ще си живееш в Левски Г.
Ей така ще го напиша и не искам да влизам в междуквартални спорове :)

"Скъпите" квартали са скъпи заради хората, които живеят там и средата, която предлагат.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пон 06 юни 2016 14:10

Aз в момента си търся за същата сума, но неми е кеш, за разлика от теб. :mhihi Ако ти препоръчам брокер, който много харесва Левски Г и ще живее скоро там, да ти намери другаде за под 80К Евро апартамент, ще ми дадеш ли 2% комисионна? :Mr Green Fun

Щото не знам какво си гледал, ама за 80К Евра има 120 квадрата тристаен, обзаведен, във Бояна :mhihi

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Пон 06 юни 2016 14:22

dermeister написа:Както сам си установил - за тия пари толкоз.

Имаш детска градина и училище, но детето ти ще учи в кварталното в Левски Г.
Съседите ти ще са от Левски Г, ще си живееш в Левски Г.
Ей така ще го напиша и не искам да влизам в междуквартални спорове :)

"Скъпите" квартали са скъпи заради хората, които живеят там и средата, която предлагат.

Е тука малко бъркаш - работя в Яворов и нема да ти казвам "аристократите" какви са боклуци и какви мизерии правят.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 06 юни 2016 14:24

expressinglol написа: В Младост дупките започват от 45к€ за 40-та година сграда и без ремонти.

За Левски - Г панелен квартал като панелен квартал. Младост дели, заради бизнес парка и заветните млади хора, които населяваме квартала. Ако не беше Бизнес парка щеше да си е същата сива панелна джунгла като Левски - Г. Не съм живял там. Ходих няколко пъти с тролей като ползвах сервиза на Vanchote. Ако работят още имаш още една причина да избереш квартала - качествен сервиз!

П.П. Това горе нарочно го цитирах. Младост започва да се строи след 1965. Няма как да има толкова стара сграда.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пон 06 юни 2016 14:28

orlin4ooo написа:Е тука малко бъркаш - работя в Яворов и нема да ти казвам "аристократите" какви са боклуци и какви мизерии правят.

Това е ясно. Боклуци и плява навсякъде.
Процентно, средностатистически или както искаш го кажи, вече е друго.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”