Никой не говори за тъпи и умни доктори, но споделените случаи са красноречиви, а и аз мога още много да разказвам, но не това е целта.
Пловдив и Стара Загора са му доста по-близо, университетски градове са и трябва да има достатъчно опитни спецове.
p.s. Те тези около мен с отрязаните крака точно затова, че не е имало кой да ги филмира бяха стигнали до ампутация!!
Подут крак след удар
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Подут крак след удар
То за една раничка ако режеха крака и ръце един нямаше да има с четири крайника.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:p.s. Те тези около мен с отрязаните крака точно затова, че не е имало кой да ги филмира бяха стигнали до ампутация!!
Тези около теб не са отишли хич на доктор. А ние тука в Бургас като нямаме медицински университет, ами само колеж, какво - да бягаме в София при всеки зъбобол ли? Я се свести малко.
IRRITATING написа:То за една раничка ако режеха крака и ръце един нямаше да има с четири крайника.
Аз лично съм бил с дупки през крака след инцидент, но не са ми отрязали крака. Все пак, ако видимо се влошават нещата или има болка и увеличаващо се възпаление, трябва да го види отново доктор. За да извърши корекции в лечението. Такива са наложителни понякога.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Абе хора,не го шашкaйте момчето.При удар и порезна рана тече кръв-първична реакция на организма да изхвърли евентуалното замърсяване от причинителя на раната.В случая -стъклото.От момента на удара и травмата един млад организъм може да се бори с инфекция много над 2-3 дни(освен ако стъклото не е намазано с някаква отрова в конска доза).Когато около прорез се образува локално зачервяване и гной това може да е добър знак че организма се справя и чрез гнойта изхвърля през раната остатъчни инфекции.
Нека се наспи човека(съня и почивката лекуват) и ако утре забележи че оттока и посиняването увеличават периметъра си-да потърси още едно мнение на специалист.
Нека се наспи човека(съня и почивката лекуват) и ако утре забележи че оттока и посиняването увеличават периметъра си-да потърси още едно мнение на специалист.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Отивай в спешното! Останалото са празни работи. Тука доктори има малко, хирурзи още по-малко, а като гледам нито един не виждам да е писал. Ако беше щеше да ти каже да отидеш в спешното.
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Не го плашим, споделяме, а той да си прави изводите. Раната не се чисти чрез гнойта, тя е резултат от замърсяване, ако е така то тогава след операцията на крака ми от дренажа трябваше гной да тече ! В неговият случай, там където го е ударило стъклото, няма място за дълбока рана, всичко е подкожно и трябва задължително мнението на ортопед или поне хурург.
Друг случай, порязах палеца на циркуляра в меката част, сложиха ми 4 шева, не не във бърза а при хурург.
Пулсираше в два случая: на прясно зашито пулсираше първия ден като отпусна ръката надолу, след това без проблем до свалянето на конците, всичко нормално зараснало. Свалиха ги и пръста започна да оттича и да пулсира, беше започнал да забира, на своя глава реших да пробвам самолечение, не ми се искаше да го цепят, но автора на темата да не го пробва този метод. Накиснах палеца в смрадлика, стиснах зъби и го изцедих през дупките на шевовете, докато спре гнойта и пусне кръв, и така докато спря да оттича.
Друг случай, порязах палеца на циркуляра в меката част, сложиха ми 4 шева, не не във бърза а при хурург.
Пулсираше в два случая: на прясно зашито пулсираше първия ден като отпусна ръката надолу, след това без проблем до свалянето на конците, всичко нормално зараснало. Свалиха ги и пръста започна да оттича и да пулсира, беше започнал да забира, на своя глава реших да пробвам самолечение, не ми се искаше да го цепят, но автора на темата да не го пробва този метод. Накиснах палеца в смрадлика, стиснах зъби и го изцедих през дупките на шевовете, докато спре гнойта и пусне кръв, и така докато спря да оттича.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
m135 написа: Накиснах палеца в смрадлика, стиснах зъби и го изцедих през дупките на шевовете, докато спре гнойта и пусне кръв, и така докато спря да оттича.

-
Инжектопляктор гледам си нежна душица, трън не си ли си вадил, особено ако е дълбоко забит или ходиш да те човъркат сестричките в бърза, след лов най добре се вадят като позаберат, сами излизат, с пръста е същото, мислиш ли че ще е по малко болезнено, да го цепи пръста, да промива и после пак шев и превръзка. Няма да ти пиша и каква я свърших с лозарската ножица преди 2 години, че да не те разстройвам посред нощ, просто прага ми на болка е по висок и след всичките ми срязвания и шевове, мога сам да си преценя сериозността на положението в което се намирам !!! Чукай да дърво да не преминаваш през това през което сме преминали тук пишещите - лекарска грешка или немарливост, и което ти иронизираш, да не ти се случва, тогава друга песен ще запееш
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
m135 написа:Инжектопляктор гледам си нежна душица, трън не си ли си вадил, особено ако е дълбоко забит или ходиш да те човъркат сестричките в бърза...
Пак ще ти кажа - бил съм с дупка в крака, където от едната страна можеш да видиш другата, забивал съм си отвертка в ръката при друг инцидент и почти съм се потрошавал целият при друг инцидент. В друг случай почти се убих, след като бях на малко да взривя електрическо табло при манипулация, благодарение на некадърник, който не изпълнява процедурите правилно.

За тръни и стружки имам 2 инструмента - игла и пинцета. И не чакам нищо да позабере.
Въпросът въобще не е в това да си нежна душица, а да не вършиш глупости у дома, които могат да доведат до това после да ти отрежат пръста или крака. Именно за това търся мнение от доктор при нещо по-значимо, не защото съм нежна душица. Аз мога много, но съм се научил да не си рискувам здравето. Повечето хора в България страдат от самолечение и ненавременно лечение. Баща ми навремето от самолечение щяха да му отрежат крака.

Стига се прави на голям мъж. Бил си преценявал ситуацията? Къде ти е дипломата? Щото хора и от усложнения на настинка са умирали.

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Абе вие кви хора сте бе.Човека директно ви казва:Ако може да ме поуспокоите,ще съм ви благодарен...
Вие почнахте Пирогов ,рязани крака,ръце и т.н.Без да сте видели раната и без да сте доктори. Не ви ли идва на акъла че този човек е изпаднал в паника и страх и стрес и т.н. Не ви ли идва на акъла че стреса може да предизвика в организма на човека и диабети и кво ли още не.
Нека да го видят спецовете,пък аз бих го посъветвал да отиде после на платен преглед за второ мнение,ако ще и в София да е.
Вие почнахте Пирогов ,рязани крака,ръце и т.н.Без да сте видели раната и без да сте доктори. Не ви ли идва на акъла че този човек е изпаднал в паника и страх и стрес и т.н. Не ви ли идва на акъла че стреса може да предизвика в организма на човека и диабети и кво ли още не.
Нека да го видят спецовете,пък аз бих го посъветвал да отиде после на платен преглед за второ мнение,ако ще и в София да е.
-
инжектопляктор написа:Защото изброените от мен за мен са били инциденти, а твоето си е небрежност при работа с инструменти.
Ей велик манипулатор си, почна като оня виц за ситуацията и боя, сега се върни назад по мненията ми и прочети съветите ми към автора на темата, цитирай кое точно е глупавото им, и публично ще ти се извиня, в противен случай вземи се скрий някъде по надълбоко. Не забравяй да прочетеш и предупреждението ми преди да напиша за палеца: "но автора на темата да не го пробва този метод" !!! Имам чувство че четеш по диагонал мненията, вземи се спри, и осъзнай че много хора си патим от лекарска некадърност, ако човек с диплома не беше почти ме осакатил, може би и аз като теб щях сляпо да им вярвам, но сега няма начин това да се случи.
Само като прочетох че автора на темата 2 пъти е ходил в бърза помощ и само са го промили и изписали антибиотик, лошо ми стана, а още в началото се вика специалист и рентген, мястото на раната е такова че там всичко е подкожно, но какво ли да ти обяснявам, ти си човека с инцидентите

- Мартин1234567890
- Автомобил: vw Golf 3
- Двигател:
Абе хора,достатъчно го наплашихте човека с тея рязани крака,ръце и т.н.Можеше просто да му кажете да отива веднага не лекар отново, за да не му се случват неприятни неща.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Eй няма тема в тоя форум някой да не се "сдъвче" с някой друг.Ще се оправи момчето и живот и здраве няма да му е първата по-дълбока рана,няма и да му е последната. А за лекарски грешки може да се отвори отделна тема и ще е доста страници със сигурност.Мога само да ви кажа че никой не е застрахован от грешки. Бившия кмет на Шумен(бог да го прости) го скопосаха в Швейцарска клиника и до края на живота си остана на легло ( нещо му направиха на нервите в гръбнака).
Към автора: мисли положително,не се паникьосвай(паниката е лош съветник) и винаги искай и второ мнение от друг лекар,ако и да е платено.
Към автора: мисли положително,не се паникьосвай(паниката е лош съветник) и винаги искай и второ мнение от друг лекар,ако и да е платено.

- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Точно! Като почнат да спорят и заминат 5-6 страници от темата в разправии. Колеги, човекът искаше малко успокоение, а не да му "отрежете" крака. Той така или иначе си каза, че ще ходи на лекар. Не го приемайте като заяждане. Бъдете живи и здрави всички [emoji6] Относно автора - дано да е спал тази нощ.
Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Как е положението? Малко късно, но тия съвети за спешен кабинет / бърза помощ ми звучат много несериозно. Смятате ли, че там има солидни специалисти или че ги интересува дали може да ти стане нещо от бездействието им? Може да ти помогнат, но това че си ходил и са ти казали "нищо ти няма" не означава, че няма как да имаш сериозен проблем.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”