Змии в парка !
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Flatmo написа:lyubobg написа:ако си алергичен и безобидна змия да те ухапе може да гушнеш букетчето, а и да не си алергичен, пак е доста неприятно изживяване
И към кое по-точно трябва да си алергичен?Мога да ти кажа, че е по-опасно да те охапе куче отколкото НЕотровна змия каквито са смоците и слепоците.
алергичен по принцип - пчели, оси, сенна хрема и т.н. тогава всяко такова кофти действие е опасно за живота ти, пчелите не са отровни, ама ако си алергичен може да си умреш като пич ..
- teneketo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е какво се шашкате и вие некакви змийчета - те в БГ отровини така в низините няма , пък дане говорим ,че са полезни животни само дето лошо име им е излезнало А да не говорим колко "змии" има около нас ма си ги харесваме въпреки ,че всички са отровни с бавнодействаща отрова
Я глей ко скивах миналата година в Бургас ей на това място - в градинката Нема гледате обаче "самочувствието" че големо
тая е още госпоица ама се надуваше и фунтеше като за последно добре че я отървах от едни котараци дето и беха фърлили око

в софето ще ви изядът я кучета я змии няма да се учудя ако утре плъзнат бели мечки...бат бойко що не ги трепе тия змии?
Я глей ко скивах миналата година в Бургас ей на това място - в градинката Нема гледате обаче "самочувствието" че големо
тая е още госпоица ама се надуваше и фунтеше като за последно добре че я отървах от едни котараци дето и беха фърлили око
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
CRX Racing написа:Като сте заговорили за змии... Някой има ли представа кой вид змия кряка или всички могатЩот на село се е настанила в дънера на едно дърво и като почне да вие ми иде да пална дръвцето
А и мразя змии
Музиката на макс и пак я чувам гадта
абе хвърли няколко пиратки, да видиш как ще спре да пищи

- cheren_golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първата змия на снимката е гърмяща змия/кротал/, а втората е обикновена водна змия.Змиите ако не ги закачаш са безобидни, всичко друго е предубеденост.Вервайте ми!И да си алергичен и да не си няма опасност ако те захапе неотровна змия.Тя не отделя никакъв секрет/вреден или безвереден/ за да се получи алергична реакция.Отровните змии нападат когато ловуват и когато се защитават.Не я ли настъпиш по опашката нема страшно.От отровата на змиите се приготвят много лекарства, змийската противоотрова също се приготвя от отрова на змия.Също така змиите не издават кресливи звуци.Тези звуци се издават от някой видове дървестни жаби и на места погрешно смятат, че са от змии.Моят съвет е не робувайте на принципа:"Всичко непознато е опасно".Опитайте се де ги опознаете.Кото за начало мога да ви помогна с малко снимки.
Гледал съм медянки и смок като домашни любимци и мога да кажа, че са страшно красиви и любвеобилни животинки.Ако някой има желание ще обясна повече на ЛС.
Гледал съм медянки и смок като домашни любимци и мога да кажа, че са страшно красиви и любвеобилни животинки.Ако някой има желание ще обясна повече на ЛС.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lyubobg написа:алергичен по принцип - пчели, оси, сенна хрема и т.н. тогава всяко такова кофти действие е опасно за живота ти, пчелите не са отровни, ама ако си алергичен може да си умреш като пич ..
Пчелите, осите както и скорпиони имат отровно жило. Затова като те ожилят се зачервява, получава се оток и боли. Затова и възрастните хора казват като те ожили пчела да натъркаш мястото с лъжица за да се разнесе отровата.
- cheren_golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Малко и за пчелите.Какво да правя като съм и пчелар.При жилене на пчелата заедно със жилото се скъсва и част от вътрешностите, за разлика от осата/на осата не се къса и тя може да жили многократно/.За това и след жилването пчелата "ритва камбанката".Ако сте забелязали на края на пчелното жило има едно малка бяло мехурче.Точно то е пълно с отрова.Много е грешно да се изважда пчелното жило с пръсти.По този начин се стиска мехурчето с отровата и цялата влиза в тялото.Ако човек не е алергичен към пчелна отрова няма страшно.Лично мен са ме хапали 7-8 на веднъж.Но ако е алергичен и няма под ръка някакви хапове,лошооо.Отровата и на една пчела може да се окаже крайно фатално.На края един съвет.Ако сте в полето и ви жилне пчела, извадете с нещо остро/игла/ жилото и натрийте мястото с листата на растението "вълча ябълка".
- cheren_golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tatenceto написа:и все пак аз не бих искал детето ми да изживее шок от ухапване на змия в парка а пък до като се разбере каква е била надали ще ни е до мисълта отровна ли е или полезна ще побелея още толкоз НЕ БЛАГОДАРЯ
Аз също не бих искал някое от децата ми да изживеят подобен ужас.Но точно запознавайки ги с живота и нравите на змиите аз ги предпазвам от подобно нещо.Вече почти разпознават отровните от неотровните и най-важното знаят какво да правят като видят змия.И то е не панически да се втурнат да бягат, което е най-голямата грешка, и по-този начин да се натъкнат на зъбите на някоя друга като я настъпят, защото в природата особено през брачният период змиите не са сами.Сега след като ги познават не не изпитват предавания от поколение на поколение страх от змиите.
Стефане,а това, че някой харесва змиите повече от хамстерите или белите мишки,не означава,че нещо не му е наред.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”