Нотариус в София
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Re: Нотариус в София
Пълномощното беше с права за продажба, обаче декларациите от собственика, че не дължи данъци бяха заверени в края на 2016, като според служителката в кантората ти важат за календарна година, а на продавача му били казали че важат 6 месеца. В крайна сметка отидохме в провинцията, при нотариуса, заверил декларациите и всичко беше наред
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Dagestan написа:...че не дължи данъци бяха заверени в края на 2016, като според служителката в кантората ти важат за календарна година, а на продавача му били казали че важат 6 месеца. В крайна сметка отидохме в провинцията, при нотариуса, заверил декларациите и всичко беше наред
Декларациите за ГТП важат. Ако си платил данъка за миналата година, за текущата докато не е завършила, не са минали поне 6 месеца и не са ти начислили данък - може и без нея. Обаче нотариусът иска всичко да е платено до настоящият момент по принцип.
Понякога става и с по-стара декларация, но старият собственик така или иначе ще си плати пак.
За да избегна подобни глупости, когато купувам или продавам, искам декларацията с плащането да е скорошна.
- Ivotomov1
- Автомобил: VW TOUAREG
- Двигател: 3 2008
vlado_tonev написа:Моята сестра работи в кантората на Румен Димитров.Намира се на Любен Каравелов,не ти е в района,но е читав.
Да ,Румен Димитров е добър,не е скъпчия.
Но без бележка за платен данък няма да стане,само за информация.
-
- Автомобил: VW Passat B6 2.0 FSI variant
- Двигател: BLR 2005
Човек и да има пълномощно за продажба на кола, всяка година трябва да се попълва декларация по чл 264, ал. 2 от ДОПК от титуляра (при продажба) и то малко се обезмисля пълномощното. Пример ако пълномощното е правено сега 2017г. значи е ок до края на годината, обаче ако е правено 2015-16г. за тази година пак трябва да се попълва горепосочената декларация и пак да се завери пред нотариус (от титуляра) демек се обезмисля всичко. Затова и нотариус може да не приеме да се изповяда сделка само с пълномощно.
-
- Автомобил: VW Passat B6 2.0 FSI variant
- Двигател: BLR 2005
vlado_tonev написа:Моята сестра работи в кантората на Румен Димитров.Намира се на Любен Каравелов,не ти е в района,но е читав.
+1 за Румен Димитров като се и познавам с повечето служители там, аз съм доволен от него и фирмата ни работи от години с тях, а и лични неща съм правил неведнъж и са точни - препоръчвам определено.
инжектопляктор написа:Като искаш тънко, напечатай си само договора, че иначе ще ти вземат 40-50лв само за да ти напечатат бланка.
Пробвай да го направиш. Недей само да съчиняваш идеи. По-накратко казано - ще те изгонят. Или ако се правиш на много любознателен, ще ти вземат пари я за прочитане на това, което си написал или за печата.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
$100 написа:Пробвай да го направиш. Недей само да съчиняваш идеи.
Аз СЪМ го правил. Имай предвид, че пред някои нотариуси има офиси, които се занимават само с оформяне на документи. Например до нотариуса, където ходих последно, имаше едно офисче, което се занимаваше само с оформяне на бланки и попълване на документи. И взимат за това пари. Отделно от нотариуса бяха те.
Щом те могат, аз ли не мога? И аз не съм го опитал, аз съм го правил. За разлика от теб не празнословя. Познавам поне 2-ма нотариуси, които нямат нищо против.
А който ме изгони - да си *** ******. Само това ще ти кажа. Писна ми от селки тарикати, които само търсят лесни пари. Да не само той уникален и единствен? Писна ми от мафиотски изпълнения. Станал нотариус и докато не пукне, никой не може да му застане на мястото. И се взимат много на сериозно някои.

- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Плякторе,не се ядосвай...ще вдигнеш кръвното!
Тези неща,които казваш са интересни,но не винаги може да минеш "тънко" навсякъде......

Тези неща,които казваш са интересни,но не винаги може да минеш "тънко" навсякъде......

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
vlado_tonev написа:Тези неща,които казваш са интересни,но не винаги може да минеш "тънко" навсякъде..
Аз минах. Аз отивам да ми удостоверят материален интерес. Не отивам да ми съставят бланка. Никъде не пише, че за да напечата бланка у вас на принтера се изисква да си дипломиран правист. Аз със спестените 50лв тогава реших да си обслужа някои неща по колата. Дали не ми беше по-добре?
Не е редно да ни гърбят, а ние да търпим. Така никога нещата няма да се променят.
Щом има такива нагли кръвопийци - нотариуси, които ако ти вземат за печат и подпис 60лв, ще ти вземат 60лв да ти напечатат първата бланка за покупко-продажба, която намерят в гуглето и да ти искат 60лв, защото по правилник могат... На принтер, където листът и мастилото общо са 10 стотинки... Би било редно подобни неща да са част от услугата на нотариуса, къмто удостоверяването на интерес, ама нейсе...
инжектопляктор написа:Аз минах. Аз отивам да ми удостоверят материален интерес. Не отивам да ми съставят бланка. Никъде не пише, че за да напечата бланка у вас на принтера се изисква да си дипломиран правист.
Ти си минал, но това е частен случай. "Никъде не пише", но не можеш да се оплачеш на КЗП от нотариуса. А като му носиш напечатана бланка му казваш "искам да ти платя по-малко". При положение, че цените на МПС са занижени с много в повечето случаи и от това занижаване нотариусът губи пари (неговият дял беше 2% или 5% - не помня кое беше за общината). И ти му казваш да се откаже от още 50лв... Ти кола ли прехвърля с тая напечатана бланка?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
$100 написа: Ти кола ли прехвърля с тая напечатана бланка?
Да. И ако си мислиш, че съм съгласен да платя за 700лв(примерно) кола(колкото й е реалната стойност, като изключим фенските и колекционерските изгъзици) 100-120лв за прехвърляне - не, не съм съгласен. Аз ако смятах, че тия 120лв не са ми проблем, нямаше да си купувам кола за 700лв.
Преди това взех една кола за 450лв и платих 125лв прехвърляне. Как мислиш, добре ли ти се вижда?

Като искат да гърбят някого, да гърбят тия с имотите. Малко има дето продават имоти за милиони, нали??
п.п Не ме питай защо такива морги ги избирам..без коментар...
$100 написа:А като му носиш напечатана бланка му казваш "искам да ти платя по-малко".
Напротив. Писането в бланката изисква известна занимавка. На него му е по-лесно да дойдеш с попълнени документи, да ти удари печата и да влиза следващия. Никой не му се мота 2 часа с нередовни документи, с които да се бави, като може да вземе от още 5 човека пари.
А в белите страни, за да се прехвърли кола, не ти трябва нотариус!
Последна промяна от инжектопляктор на Съб 01 апр 2017 23:25, променено общо 1 път.
Последно 2015г платих 60лв за прехвърляне (в Карнобат - твоя район) без да си нося бланки. Тия 125лв са достойни за София - кой те оскуба така в Бургас?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
$100 написа:Тия 125лв са достойни за София - кой те оскуба така в Бургас?
Мога да ти кажа един нотариус до трета поликлиника. Аз докато бланка не си взех, по-малко от 100лв за прехвърляне не съм плащал. Ако бях плащал всеки път по 60, нямаше въобще да го повдигам тоя въпрос! Кола 450лв, прехвърляне 125!

Ако питаш няма ли да ти кажат нищо? Явно приемат готовите бланки за да минават максимално мързеливо - хвърлят едно око и бият печатите за същите пари, за които би трябвало и да въвеждат данни.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
$100 написа:...хвърлят едно око и бият печатите за същите пари, за които би трябвало и да въвеждат данни.
Не очаквах таксата да е толкова висока. А за готовите бланки - съгласен съм.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”