Въпрос за купуване на хладилник

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Съб 26 май 2007 20:03

на либхер и горение май само лепенките им са различни :wink:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Съб 26 май 2007 21:28

Взех си преди 2 месеца - Аристон -точно какъвто искаш ти - с системата но фрост, с един компресор, с електроклапа, клас А+, и с вентилатор на хладилната част - много му се кефя, взех го от Зора - Люлин за 860лв - ако имаш интерес ми пиши на ЛС ще ти дам снимки.
Електроклапата прави така, че можеш да изключиш или фризера или хладилника, има функция за бързо замразяване и функция ТРАВЕЛ-демек когато заминеш някъде. Успех
http://appliances.market.dir.bg/xoffer. ... shop_id=18

Последна промяна от hristian37 на Нед 27 май 2007 9:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 27 май 2007 9:13

ама колеги.... вие за 2 ра ръка ли ми говорите ?! хахаха ..... както и да е ..... само мааалко да кажа :
1 Либхер се правят в Пловдив - да и новите доколкото ми е известно са 100% с " озонобезопасно и взривоопасния R600 на основата на пропан- бутан :wink: " Който иска - нека си взема .... не че ще гръмне, ама ремонтите могат да се правят ( както трябва) само от мнооого специализирани сервизи
2 Компресорите - ами в различните периоди на едни и същи модели се слага различен мотор .... на партиди е ... само с гледане на място става , защото това е стандартна част - има ли тази мощност - слага се , а чий е производителя .....кого му дреме на запад, като ще го изхвърли след 1 вия проблем След гаранция ?
3 Либхер и Горение - ха, само лепенките ли :D :lol: :roll:

Потребителски аватар
sleeper
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sleeper » Нед 27 май 2007 10:07

аз съм с този от 3г. и съм мноооого доволен...............http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09019217

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Нед 27 май 2007 10:34

Mustang GT-R написа:Аз имам от 5 г. GORENJE с 2 компресора "Данфос" и съм много доволен.
Когато го избирах ми обясниха, че тези компресори "Данфос" били доста качествени :!:
Успех :wink:
Danfoss - много сериозна фирма и много качествена продуция е тяхната

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пет 03 авг 2007 10:59

Колеги и на мен ми предстои да купувам хладилник с фризер, прочетох темата - понаучих тва онова, но не съм сигурен какво да купя до 1000лв., как стоят нещата в момента като цени и качество, нека пишем няколко конкретни марки и модели и да обсъдим пак, ако трябва... :wink:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 03 авг 2007 11:18

прочети ми поста по нагоре - ако имаш въпроси ще отговоря :lol:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пет 03 авг 2007 13:44

Ами доста неща изчетох и не видях нито едно задълбочено и качествено мнение, подкрепено с факти, някои само оплюха либхер (въпреки че са много висококачествени хладилници), други се захванаха за 2-та компресора като панацея ..... с две думи бла бла.

Аз и аз да си изсипя помийката, ще ти кажа че съм работил дълго време с хладилници, и всяка марка има слаби и силни модели. Зависи също така дали имаш късмет. Каквото и да вземеш от всички представени на пазара марки, все ше е правено в региона на източна европа , без високия клас на либхер (мисля че тях ги правят все още в германия) мен лично не ме кефи дизайна на либхер.

Та аз бих се взел Аристон от към 1000 -1200 лв, имат 3 г. гаранция, или пък Уърпул. Мисля че и Елетролекс са качествени хладилници.

Ама като цяло ти препоръчвам да не набиваш много пари за хладилник, така като ти писме можеш да го смениш когато пожелаеш без да ти е гадно ;) И последно, колкото по малко електроника има , токлкова по трудно се разваля ;)

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 03 авг 2007 14:15

relaxxx написа:Ами доста неща изчетох и не видях нито едно задълбочено и качествено мнение, подкрепено с факти, някои само оплюха либхер (въпреки че са много висококачествени хладилници), други се захванаха за 2-та компресора като панацея ..... с две думи бла бла.

Аз и аз да си изсипя помийката, ще ти кажа че съм работил дълго време с хладилници, и всяка марка има слаби и силни модели. Зависи също така дали имаш късмет. Каквото и да вземеш от всички представени на пазара марки, все ше е правено в региона на източна европа , без високия клас на либхер (мисля че тях ги правят все още в германия) мен лично не ме кефи дизайна на либхер.

Та аз бих се взел Аристон от към 1000 -1200 лв, имат 3 г. гаранция, или пък Уърпул. Мисля че и Елетролекс са качествени хладилници.

Ама като цяло ти препоръчвам да не набиваш много пари за хладилник, така като ти писме можеш да го смениш когато пожелаеш без да ти е гадно ;) И последно, колкото по малко електроника има , токлкова по трудно се разваля ;)

Подкрепям с две ръце твоето мнение - точно поради описаната от тебе причина за дизайна не си взвх Либхер и Горение.

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Пет 03 авг 2007 14:49

Аз съм с Уърлпул от 6 години, за сега работи добре, с един компресор е и отделни врати за камера и хладилник. От Техномаркет го взех и повечето техника в къщи е от там и добре се представя.

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Пет 03 авг 2007 21:42

Шефа ми е хладилен техник. Миналата година търсих да купя хладилник за родителите ми и го попитах какъв да взема. Отговорът му бе, че ако искам хубав хладилник, да си купя Горение или Либхер.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 03 авг 2007 22:06

Аз имам някаква информация дано да ти е полезна:
Либхер : правят се както в Пловдив така и в Германия (там имат 3 фабрики) един модел хладилник Либхер се прави само в един завод и се продава в цял свят (България, Германия т.н) имам телефона на представителя им за София ако се стреш на такъв. Та по малките модели Либхери се правят в България (правят силно казано по точно сглобяват с исключение на огъването на ламарините), а по луксозните са внос (распознават се по дръжките на вратите ама е далго за обяснение)
Компресорите са им ACC (но ACC се правят както в Австрия така и в Турция). Либхер с два компресора няма. Но по скъпите Либхер имат отделение за плодове и зеленчуци (с температура 0 градуса) кадето те се запазват много по дълго.

Лърпул: Правят ги в Полша и в Италия. Комтресори - АCC но съм виждал и с други не ги помня. Имат няколко модела двукомпресорни.

Горене: са с компресори данфус и според мен по-добър избор от горепосочените (имат марков магазин някаде в младост)

Предимства на двукомпресорните: могат да се командват фризера и хладилника поотделно, по малко натоварване на компресорите (по дълъг живот), консумацията им е еднаква с еднокомпресорните.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Въпрос за купуване на хладилник

Мнениеот petko5 » Пет 03 авг 2007 22:54

luciuz написа:Тъй като знам, че има доста хора форума, които работят в Технополис, Техномаркет и пр. искам една консултация за избор на хладилник.

Най-общо искам да е с фризерна част (долна), с 3 чекмеджета, да е има No Frost система. Цената 800 - 1000 лв.

Харесал съм си този http://www.whirlpool.bg/index.asp?actio ... rod_id=414

Има го Техномаркет, на Технополис не им работи сайта и не знам дали го имат.

Ако може запознатите да си кажат мнението за този или да ми препоръчат нещо друго.

Моят съвет е да си вземеш, хладилник с компресор на марката "Данфос" :wink:
Не е важно, как изглежда на външен вид , важното е какъв е компресора :wink:
Ако е с компресор на "Данфос" , на практика хладилника е ВЕЧЕН :wink:

Нашия хладилника-фризер е на повече от 15г- марката е "ИГНИС"-Италия ( взет 2-ра употреба, от преди 10г) и е с ДВА компресора "Данфос"
Наскоро, забравих отворена врата на фризера и компресора взе че спря :( , помислих че е изгорял :( , пълен ад, в тия жеги без фризер :( :( :( , знаеш как е :(
Оказа се че компресора има ЗАЩИТА от прегряване :wink: и сега всичко е ОК :wink:
Фризера, работи перфектно :wink:

Не гледай външния вид на хладилника, а неговото сърце-компресора, трябва да е с марката"Данфос"
:wink:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Съб 04 авг 2007 1:26

Много благодарности :D , сега благодарение на вас вече съм отворен на тема хладилници 8) . Днес гаджето намерила тва:http://www.whirlpool.bg/index.asp?action=product&prod_id=367&picid=&type=1&typ=2 :shock - внос Германия, лек коэметичен дефект, гаранция 1г., преоценен на 1200лв. - эаслужава ли си?... :wink:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 04 авг 2007 8:38

BuGmaN написа:Много благодарности :D , сега благодарение на вас вече съм отворен на тема хладилници 8) . Днес гаджето намерила тва:http://www.whirlpool.bg/index.asp?action=product&prod_id=367&picid=&type=1&typ=2 :shock - внос Германия, лек коэметичен дефект, гаранция 1г., преоценен на 1200лв. - эаслужава ли си?... :wink:

ако наистина струва 3 хилки (без дефекти) и дефекта е козметичен, бързай да не те изпревари някой!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”