Индустрията не е парализирана от вируса. Индустрията е парализирана от хората.
Една интересна извадка от "статистиката"/"официалните данни". Смъртни случаи на 100 000 жители по страни:
Швеция - 21. Както е известно без lockdown.
Швейцария - 20
Холандия - 25
Англия - 29
Франция - 34
Италия - 43
Испания - 48
Белгия - 57
Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
Най ми харесва как и от НОЩ ,и мисирките от новините,постоянно и "случайно" бъркат "заразени",и "болни" ! Ако можеше да се докаже,колко е реалната бройка на вече преминалите през инфекцията и носещи я в момента,то щеше да се разбере,че процента на стигналите до болница /и особено тежките случай/ е нищожен 

- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Доколкото ми е известно при епидемия от грип е необходимо да има над 300 заразени на 10 000 души население.Тогава просто се затварят детски заведения и се ограничават посещенията за консултации на майки с деца.Тук имаме 1300 заразени уж,които никой от обикновения народ не ги е виждал,нито чувал и блокират половината икономика на страната и затварят хората по домовете им!Лошото е,че българинът е свикнал да вярва пряко на казаното от големите медии на първите 3 канала на телевизора.За мен този вирус чисто икономически е много по-опасен за хората,отколкото медицински!
Аз също съм на мнение, че тук покрай вируса върви и някаква друга лудост, просто нямам обяснение за това, което се случва... в началото изобщо не си представях, как една държава ще си блокира икономиката, за да опази благоденствието на друга държава (която ѝ е конкурент), а се оказа, че всички решиха да го направят заедно, за да няма прецакани. Луда работа ...
Иначе чисто медицински по въпроса за грипа ... официалните данни, с които работят щабове, медии и тн, са абсолютна стъкмистика и главата не ми го побира, защо се допуска това. Предвид ограничените и непълни данни, с които се работи, за мен има само два смислени индикатора: споменатият от Кайзен (който някои го водят жертви на 1 милион население) и дори още по-точния стандартен годишен коеф на смъртност. За вторият ще трябва да изчакаме края на годината, и ако там данните излезнат много по-различни от тези, които ни се представят в момента, очаквам настоящите ТВ звезди да си направят сепуко в ефир.
ПС. За Италия съм се заровил доста навътре в данните, щото нали я водят най-пострадалата страна, та ми е интересно колко зле реално е там положението ... но все още не мога да събра достатъчно официални данни за сравнение. За България излезе официална статистика за първите 15 седмици, че тази година има като цяло по-малко починали от миналата, независимо от грип, ковид, щабове и тн. Само дето сме десетки хиляди безработни отгоре и незнам си колко още колко с намалени доходи.
ПС2: на въпроса за епидемията от щаба чух следното: няма ясни критерии, когато става дума за нова и непозната болест, епидемия може да се обяви и при 3 случая.
Иначе чисто медицински по въпроса за грипа ... официалните данни, с които работят щабове, медии и тн, са абсолютна стъкмистика и главата не ми го побира, защо се допуска това. Предвид ограничените и непълни данни, с които се работи, за мен има само два смислени индикатора: споменатият от Кайзен (който някои го водят жертви на 1 милион население) и дори още по-точния стандартен годишен коеф на смъртност. За вторият ще трябва да изчакаме края на годината, и ако там данните излезнат много по-различни от тези, които ни се представят в момента, очаквам настоящите ТВ звезди да си направят сепуко в ефир.
ПС. За Италия съм се заровил доста навътре в данните, щото нали я водят най-пострадалата страна, та ми е интересно колко зле реално е там положението ... но все още не мога да събра достатъчно официални данни за сравнение. За България излезе официална статистика за първите 15 седмици, че тази година има като цяло по-малко починали от миналата, независимо от грип, ковид, щабове и тн. Само дето сме десетки хиляди безработни отгоре и незнам си колко още колко с намалени доходи.
ПС2: на въпроса за епидемията от щаба чух следното: няма ясни критерии, когато става дума за нова и непозната болест, епидемия може да се обяви и при 3 случая.
Последна промяна от VWGT на Пон 27 апр 2020 13:56, променено общо 1 път.
И как точно си представяте , че целия свят е блокиран , а нашата икономика продължава да работи ? Със или без ограничения от щабове , политици , и т.н. . Когато се рестартират нещата за запад , тогава ще стане и тук. А и в досегашните "ограничения" не виждам нищо кой знае колко страшно . По страшно е мрънкането , ама това е друга тема....
остави я нашата, защо се блокира световната икономика е питанката
официалната версия е заради високата смъртност, която е ... тук вече никой няма отговор
официалната версия е заради високата смъртност, която е ... тук вече никой няма отговор
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Много се залага, че реално бройката заразени е друга, но шанса за голяма грешка е сравнително малък.
Просто на някои места тестват доста, и въпреки това има много отрицателни тестове.
.
Просто на някои места тестват доста, и въпреки това има много отрицателни тестове.
.
Последна промяна от cecoa1 на Пон 27 апр 2020 19:45, променено общо 1 път.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
hvp800 написа:И как точно си представяте , че целия свят е блокиран , а нашата икономика продължава да работи ? Със или без ограничения от щабове , политици , и т.н. .
Дори само идиотските КПП-та водят до милиони лева загуби за бюджета всеки ден ! Първо директно от загубата на акциз и ДДС от горивото /трафика е намалял в пъти/ ,второ че хората не могат пътувайки да изкарват и харчат пари /отсядане в къщи за гости и малки хотели,пазаруване в местните магазин,ползване на услуги...и много други/ като с това въртят по малко икономиката. Знам че темата не трябва да се политизира,но точно с това ограничаването свободата на хората,Борисов се простреля здраво в крака ,за следващите избори

- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Прострелял се е,да,но е повърхностна рана.На предстоящите избори ще разчита на тези,които вярват пряко на казаното от него и щаба му,а те за съжаление не са никак малко!
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Политиката е в разрез с правилата за писане във форума.
Но няма как да не бъде намесена в темата.Правилата ги налагат политиците,които управляват държавата.
Точно.
Но няма как да не бъде намесена в темата.Правилата ги налагат политиците,които управляват държавата.
hvp800 написа:И как точно си представяте , че целия свят е блокиран , а нашата икономика продължава да работи ?
Точно.
- ivuchev
- Автомобил: Vw polo 1 4 8v + vw sharan 1 8 T
- Двигател: АКК -2000 --------АWC -2004
Е, има и хубави неща покрай " корона вируса ", sars 1 , covid 19 или там както се казва.
Вече усещам мириса на тревата и на планината.
Природата малко си отдъхна от враминците наречени хора , които просто прекалиха за пустата стотинка. Време е малко за баланс.
Мама винаги ме е учила да изваждам позитиви от негативите и да посрещам проблемите като даденост и урок .
Пожелавам само здраве на всички , а създателя на световете си знае работата. Бог да ни пази и недейте позволява да ви премиват мозъците.
Вече усещам мириса на тревата и на планината.
Природата малко си отдъхна от враминците наречени хора , които просто прекалиха за пустата стотинка. Време е малко за баланс.
Мама винаги ме е учила да изваждам позитиви от негативите и да посрещам проблемите като даденост и урок .
Пожелавам само здраве на всички , а създателя на световете си знае работата. Бог да ни пази и недейте позволява да ви премиват мозъците.
Последна промяна от ivuchev на Пон 27 апр 2020 15:20, променено общо 1 път.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
cecoa1, нямам представа от кой извор черпиш данни..
Аз, както казах, не вярвам в момента на сегашните данни. Затова поглеждам в миналото. Изборам си два епидемиологични бюлетина на Robert Koch-Institut - от 14. März 2011 и 19. Januar 2015.
В тях са описани за грипен сезон
2008/2009 - около 29 на 100 000 починали от грип
2012/2013 - около 35 на 100 000 починали от грип
Източник: https://www.rki.de/DE/Content/Infekt/EpidBull/Archiv/2015/Ausgaben/03_15.pdf?__blob=publicationFile
Към момента в Германия умират по-малко хора от колкото е "нормално" за този период. В България е същото. Причините може би са повишената хигиена на населението и намалените контакти.
Към днешна дата, пак според Robert Koch-Institut, в Германия с Covid 19 са починали около 7 на 100 000.
П.П.: Не ме разбирайте погрешно - нито искам да омаловажавам актуалната ситуация, нито да всявам паника. Аз само сравнявам свободнодостъпни данни. Всички вирусни заболявания са опасни и в резултат на това умират хора. В момента обаче някои се опитват дани убедят, че напр. някои вируси (т.нар. обикновен грип) са безопасни, а други (напр. Covid 19, SARS и т.н.) са много опасни. На база проверените от мен данни до сега, нито едното - нито другото твърдение е напълно достоверно.
Използвайте свободното време са самоусувършенстване. Мислете с главите си, а не с телевизорите.
Аз, както казах, не вярвам в момента на сегашните данни. Затова поглеждам в миналото. Изборам си два епидемиологични бюлетина на Robert Koch-Institut - от 14. März 2011 и 19. Januar 2015.
В тях са описани за грипен сезон
2008/2009 - около 29 на 100 000 починали от грип
2012/2013 - около 35 на 100 000 починали от грип
Източник: https://www.rki.de/DE/Content/Infekt/EpidBull/Archiv/2015/Ausgaben/03_15.pdf?__blob=publicationFile
Към момента в Германия умират по-малко хора от колкото е "нормално" за този период. В България е същото. Причините може би са повишената хигиена на населението и намалените контакти.
Към днешна дата, пак според Robert Koch-Institut, в Германия с Covid 19 са починали около 7 на 100 000.
П.П.: Не ме разбирайте погрешно - нито искам да омаловажавам актуалната ситуация, нито да всявам паника. Аз само сравнявам свободнодостъпни данни. Всички вирусни заболявания са опасни и в резултат на това умират хора. В момента обаче някои се опитват дани убедят, че напр. някои вируси (т.нар. обикновен грип) са безопасни, а други (напр. Covid 19, SARS и т.н.) са много опасни. На база проверените от мен данни до сега, нито едното - нито другото твърдение е напълно достоверно.
Използвайте свободното време са самоусувършенстване. Мислете с главите си, а не с телевизорите.
Ще добавя малко данни за Италия (къде нещата са "най-зле")
https://www.macrotrends.net/countries/I ... death-rate
https://www.statista.com/statistics/110 ... -in-italy/
последните години на зимен сезон от грип умират около 60 000 италианци, за тази година все още няма официални данни, нищо че всички бяхме заляти с информация (незнайно от къде).
https://www.macrotrends.net/countries/I ... death-rate
https://www.statista.com/statistics/110 ... -in-italy/
последните години на зимен сезон от грип умират около 60 000 италианци, за тази година все още няма официални данни, нищо че всички бяхме заляти с информация (незнайно от къде).
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
ivuchev написа:Е, има и хубави неща покрай корона вируса.
Оптимизмът е много важен днес.
Оптимизмът е и много важен фактор в икономиката, която се дискутира!
Кайзен - принуждаваш ме да се включвам е дискусията, а не искам. Анализ на данни е хубаво нещо, но когато взима всички фактори. Отваряне на няколко източника и сравняване на някакви данни не е анализ!
Липсва много информация, която в момента се получава от учени по цял свят.
Само една идея - за този вирус се знае твърде малко. Буквално всеки ден излиза нещо ново - къде оптимистично, къде не. Независимо, това е болестта, за която е събрана най-много информация за период от време. Историята помни, че отнема години, понякога много години, за да се стигне до познание за нова болест.
В този ред на мисли, наивно е да смяташ, че сегашната информация е достатъчна за анализ. Особено от лаик!!!
Няма да се впускам в примери, защото нямам намерение да споря за нещо, което не знаем.
Важно, което искам всички да разберем е, че самото незнание плаши всички - учени, лекари, политици!
Хубаво е да мислим, ама е хубаво и да не мислим, че знаем твърде много.
Едит: иначе става това https://news.bnt.bg/news/rekorden-broi- ... 5news.html
Върни се в “ОФФ-Топик - други”