Да съм убав у VW-то - Скоби за зъбки?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 05 юни 2007 11:16

didoriginal написа:Колега, от почти 3 месеца нося брекети. Най-евтино ги намерих на 1200лв. за 2-те челюсти. Носят се 2 години, без сваляне. Проблема е обаче, че ти си в Пловдив, тъй че не мога да ти препоръчам ортодонт... :roll:

ако ми е крива само горната? 1200лв е цялото "лечение"? Какви са твойте? Виждат ли се? Болят ли сърбят ли?

te4eto88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот te4eto88 » Вто 05 юни 2007 11:26

и аз нося брекети,вече две години и нещо,600 евро ми е за двете челюсти + всеки месец на преглед и пристягане на теловете/титаниева тел-поставена в специални улеи които се лепят на зъбите и т.н./
Колега отиваш на зъболекар прави ти отливка на челюста и се почва,не е страшно.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 05 юни 2007 11:38

te4eto88 написа:и аз нося брекети,вече две години и нещо,600 евро ми е за двете челюсти + всеки месец на преглед и пристягане на теловете/титаниева тел-поставена в специални улеи които се лепят на зъбите и т.н./
Колега отиваш на зъболекар прави ти отливка на челюста и се почва,не е страшно.

никак не ме е страх...по скоро се подготвям

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Вто 05 юни 2007 14:05

НЕ си закъснял за брекети.
Трудно е без да те погледна да преценя,но ако само един зъб ти е напред и има място за него в зъбната редица може да се оправи и с металокерамична коронка,която ще имитира зъб,който вече няма да е крив-пили се зъба и се циментира върху него коронка.Най-евтиния вариант и най-бързия - 120- 150 лв - 7-10 дена.Но това е доста условно.
Добри ортодонти в Пловдив:д-р ДРАГАНОВ Д-Р ЙОВчЕВ ДОЦ.ЙОРДАНОВ.ще ги търсиш в сградите на стоматологичния факултет-на бул.,,Руски" или новата сграда на коматевско шосе -под тепето(вероятно са вече там).ДОЦ.ЙОРДАНОВ е най-добрия.Значи тази работа не е за кварталния зъболекар.Брекети се носят с години ,трябва да поддържаш перфектна хигиена -храната се задържа по тях и после си мирише,зъбите се развалят и т.н.Но всичко е много индивидуално..Естествено ще избереш скритите зад зъбите брекети -иначе 2 год ще ходиш с метална усмивка-а не всички мадами имат чувство за хумор...
АКО имаш въпроси пиши ми л.с. да ти дам скайп и да ти кажа някои неща...

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Вто 05 юни 2007 18:28

chefito, имаш лично!

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 05 юни 2007 18:51

chefito написа:
didoriginal написа:Колега, от почти 3 месеца нося брекети. Най-евтино ги намерих на 1200лв. за 2-те челюсти. Носят се 2 години, без сваляне. Проблема е обаче, че ти си в Пловдив, тъй че не мога да ти препоръчам ортодонт... :roll:

ако ми е крива само горната? 1200лв е цялото "лечение"? Какви са твойте? Виждат ли се? Болят ли сърбят ли?

И при мен само горната е крива, но тъй като горната се прибира, долната ще излезе по-напред и ставаш с обратна захапка... тъй че най-добре е на 2-те челюсти. Иначе да, виждат се. И болят след като ти го поставят и при смяна на ластиците. Трудно ядеш твърди неща почти през цялото време... но така е, красотата изисква жертви :)

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Вто 05 юни 2007 19:51

Аре бе ти па за 1 зъб,знаеш това брекетите къв са к*р.Като ситен от 6-8ми клас носих.Една ябълка неможеш да изядеш,отлепват се в най неподходящия момент,постоянно ходиш с раздрани бузи и болка в челюста докато се наместат зъбите.А и ти кога се сети дрът пръчин сега да си оправяш зъбките? Дай ше решим проблема по друг начин :076: .Пък после ще почерпиш :beer mhihi mhihi mhihi

п.с. сега сериозно,ако искаш да имаш бисерна усмивка,хвърляй се в джаза,ама пак ти казвам ,голям зор е :!:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 14 май 2008 13:03

Развитие:

Най-накрая реших проблемото...ЦИРКОНИЙ!

Изрязва се старото криво зъбче и се превръща в основа за новичко циркониево...Ценичките варират от 450 до 1000...зависи къде се поръчва кепето. Отне 15 минути махане на стария зъб...изливане на нов временен пластмасов 15 мин с монтажа...10 дни чакане за циркония и сега съм вече с ново зъбенце...утре чакам от лабораторията да ми пратят снимката да видите къв съм убавец.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 14 май 2008 13:49

Аз като чуя за зъболекар и направоооо :eyecrazy

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Сря 14 май 2008 14:21

chefito написа:Развитие:

Най-накрая реших проблемото...ЦИРКОНИЙ!

Изрязва се старото криво зъбче и се превръща в основа за новичко циркониево...Ценичките варират от 450 до 1000...зависи къде се поръчва кепето. Отне 15 минути махане на стария зъб...изливане на нов временен пластмасов 15 мин с монтажа...10 дни чакане за циркония и сега съм вече с ново зъбенце...утре чакам от лабораторията да ми пратят снимката да видите къв съм убавец.

Е ти 1 година ли чака докато предприемеш нещо? :roll: Дано резултата да си заслужава чакането.

Потребителски аватар
ZLaTa_KiFLa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZLaTa_KiFLa » Сря 14 май 2008 14:31

Аз също носех брекети преди 2-3 години.Проблема е,че си в Пловдив иначе тука във ВМА има някви скоро завършили които се учат (повечето са Гърци) и те не взимат пари за труд, защото си им опитно зайче.Излиза доста по-евтино, но ако трябва да идваш до София за всяко стягане и тн.... се обезмисля

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 14 май 2008 14:59

ZLaTa_KiFLa написа:Аз също носех брекети преди 2-3 години.Проблема е,че си в Пловдив иначе тука във ВМА има някви скоро завършили които се учат (повечето са Гърци) и те не взимат пари за труд, защото си им опитно зайче.Излиза доста по-евтино, но ако трябва да идваш до София за всяко стягане и тн.... се обезмисля

кифле, ти за здравето си би ли отишла при чирака :roll:
аз предпочитам мастера

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Сря 14 май 2008 15:21

Еее щом след една година има развитие , ще чакаме да видим резултата ;)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 14 май 2008 15:38

Stefan написа:Аз като чуя за зъболекар и направоооо :eyecrazy

Пиши ми ЛС и ще забравиш за този проблем...зъболекар е най-приятното ми изживяване от 3-4 години...упойка + красиви зъболекарки ПОВЯРВАЙ - НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ДА СЕДНА НА СТОЛА. Клиниката е извънземна...само плазмата в чакалнята струва колко всичката техника на другите кабинети...8 стола...абе филм...

п.с. цени народни...за да не правя реклама...няма да споменавам къде и какво е..лошото е че за час се чака 1-2 седмици...:(

има винаги опашки въпреки многото столове...просто хората масово са наплашени от едновремешния начин на работа и остарялата машинка от лятото на 72-ра...тресяща цялата ти глава...болката все едно ти ровят в задстомашната жлеза...ужас...не искам да си спомням кварталните зъболекарки...работещи дори без сестра...за слюносмукател да не говорим :evil:

Потребителски аватар
DanZki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DanZki » Сря 14 май 2008 19:51

Ако нямаш нищо против пиши ми едно ЛС къде са ти правили тази интервенция :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”