Отваряне на автомивка на самообслужване
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Отваряне на автомивка на самообслужване
Внимавайте с безконтактното по тия мивки. Че пада лака. И препарат никога не се ръси на суха кола. Първо изплакване, ръсене с препарат, търкане по желание, и яко вОда.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
fur1ous написа:Къде ги намирате тия мивки по левче, в София знам само една. Всички други за които се сещам, а те са над 20, всичките са по два лева.
Да, забравил съм да спомена, в Берковица е по левче, събота и неделя като си ходя я ползвам
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
alpinab написа:2-4 пъти месечно, според зависи. Сезон, свободно време, колко мизерия се е натрупала.
Само 2 програми откак ползвам самообслужване - изплакване високо налягане и безконтактен препарат/пяна ниско налягане.
4-7лв, София - Дружба и/или Младост. Това го споделям, защото според района има разлика в ставките.
П.с. Така съм се ошлайфал, че за тези пари си я мия все едно от шоурума излиза.
Къде в дружба остана мивка на левче, тая 5 минутката до Къра отдавна е 2 лева, тези до Практикера на цариградско също.
Сподели моля.
В Дружба жълтата до Джъмбо беше левче последно като ходих преди няколко месеца. Тя е сравнително ок, може да паузираш програмата на изчакване докато търкаш и да сменяш в движеше програмите.(на повечето не можеш да паузираш). Обикновено е доста натоварена и се чака, особено в почивните дни при хубаво време.
Една, на която не бях ходил отдавна, но ходих сега преди 2-3 дни и все още е левче - на паркинга на “голямата” Била на Младост(където е и хепи). Там е 1 лв за 60 секунди, също може да се паузира, а може и да пуснеш 50 ст за 30 секунди или 2 лв за 2 минути, което пък също се среща рядко. Препаратите са слаби, т.е разбирай разредени, ама то къде ли не са.
Като цяло не съм успявал да я измия моята кола никъде без да я търкам с четката от-до. Не изтъркам ли - като изсъхне все едно нищо не съм направил.
На повечето успявам да вляза за около 6 лв, само за външно, за вътре си ползвам мобилната прахосмукачка от вкъщи. Доста по-добре е особено при редовно миене, при все, че няма автомивка дето да мие за под 25/30 лв на кола вътре и вън вече, а по моловете гони 50-60 лв тая услуга.
Една, на която не бях ходил отдавна, но ходих сега преди 2-3 дни и все още е левче - на паркинга на “голямата” Била на Младост(където е и хепи). Там е 1 лв за 60 секунди, също може да се паузира, а може и да пуснеш 50 ст за 30 секунди или 2 лв за 2 минути, което пък също се среща рядко. Препаратите са слаби, т.е разбирай разредени, ама то къде ли не са.
Като цяло не съм успявал да я измия моята кола никъде без да я търкам с четката от-до. Не изтъркам ли - като изсъхне все едно нищо не съм направил.
На повечето успявам да вляза за около 6 лв, само за външно, за вътре си ползвам мобилната прахосмукачка от вкъщи. Доста по-добре е особено при редовно миене, при все, че няма автомивка дето да мие за под 25/30 лв на кола вътре и вън вече, а по моловете гони 50-60 лв тая услуга.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Авгомивката, която ползвам има програма изплакване без петна, ниско налягане. Като я ползвам, почти не остава за бърсане. Стартова цена 2 лв, за 6 лв я измивам, като се има предвид, че е комби. Препаратите им са хубави.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Аз така и не получих отговор от @alpinab, къде са тия мивки на по левче в дружба. Така че приемам,че такива вече няма.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
То при нас в Шумен няма отдавна, какво остава за София.
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Аз си мия колите всяка седмица по 1 път. Аз използвам тази на лукойла на летището или на лукойл орландовци. Там има програма само вода, програма миене вода-пяна-вода, още една водя-пяна-вода-вакса. Използвам винаги програма 2 за 4лв и ако остане пяна програма 1 2лв. Доволен съм. Тези другите с многото маркучи и цветове за мене са дразнещи и скъпи. То като дадеш 10 лв за такава няма смисъл се гърбиш.
При мен където ходя програмите започват с препарат под налягане. Реално докато тръгне шампоана от пистолета има десетина секунди чиста вода, с които намокрям половината кола. Обикалям я веднъж и сменям на вода за оставащите секунди. После слагам още 2 лева за обилно изплакване. Както и да го правиш винаги нещо си сбъркал - дали с препарата, дали слънцето е силно, дали с четката и парцала ще надереш, винаги има компромис някакъв, то и с храненето правим куп компромиси. Идеята е за 5 минути и 5 лева да я изплакнеш на прибиране от работа, а перфектното миене е в някаква къща с двор :)
Върни се в “ОФФ-Топик - други”