Новата хиперкола Алиено Сантиеро

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Irnik
Автомобил: Бора
Двигател: АКЛ 1999

Re: Новата хиперкола Алиено Сантиеро

Мнениеот Irnik » Нед 20 окт 2024 8:53

Не е ясно каква е целта на тази реклама на възможностите и иновациите в колата от клипа /привличане на инвеститори или куповачи / , но ако има такива иновации и те не са патентовани , то обявяването им е глупост /големите фирми ще ги откраднат и ще ги включат в производството си , ако вече не са ? / . Теакива иновации са тайна и трябва да се пазят повече от пари . Иначе , като гледам клиповете , си мисля , че има недостиг на здрав разум . С това окачване на предното колело от снимката , аз не бих вдигнал и 100 км/ч . Това е , като да не можеш да плуваш и да скочиш в най дълбокото . В Българиия имаше сигурно над 10 завода за производство на електрокари . От тях до завод за електроавтомобили има една крачка . Не знам дали и един от тях е оцелял . Вместо да се направи завод за достъпни за българите електроколи , ще произвеждаме хиперавтомобили ???

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 20 окт 2024 10:24

Irnik написа:Не е ясно каква е целта на тази реклама ...

Точно. И аз това казвам.
Или е лудост.
Или е отчаян опит да се намери финансиране на нещо започнато, но невъзможно за довършване.
Или добре преценен ход.
Времето ще покаже.

Irnik написа:... патентовани...

Това също не знам, а доста важно за да си изградя мнение.

Irnik написа:...ще произвеждаме хиперавтомобили ???

Е тук идва най-голямата ми критика към крайните 'критични' мнения:
Няма да ги произвеждаме ние!
Не съм чул към момента да се иска/дава финансиране от бюджета. Някой си има някакви пари и си прави нещо си. Негов си е проблема, не наш.
Доколкото разбирам, даже дава препитание на 20тина човека. Тоест вкарва нещо към 'нас'.
Оттам нататък, да се оправя.
Ако съм инвеститор, ще ми се направи представяне, какво има и какво ще се прави. Патенти, развита/развиваща се технология и т.н. Тогава ще си реша дали има нещо, за което да се хвана. Сигурно е едно - високорисково начинание. Има си играчи и за такива.
Мога само успех да пожелая!
Ако се включа и аз в голия хейт, не виждам, какво ще (ми) помогне. :rolleyes

п.с. мечтите и невъзможните цели са в основата на прогреса и икономиката. И Америка е открита с кредит, а много са се и удавили в опити.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Нед 20 окт 2024 10:53

Ам то няма лошо човек да си прави нещо, ама когато си грифтър тогава идва проблема.

Прави ли някакви неща- да. Но по-скоро случая тук е. Аз казвам, че ще направя нов АЕЦ за България, дайте ми пари и почвам работа и наистина ще почна и теоретично все някога ще направя проект, но примерно вместо да струва 5млрд, ще струва 30 и вместо да отнеме 8 години ще отнеме 80.

alienofinance.PNG

Виж му ГФО-то преди 2 години.

Вижте видеото в предходното ми мнение с EDIT-a има я цялата "фабрика" от месец май тази година. Ако някой някога е влизал в производствено хале, ще му стане ясно, че тези машини са взети и струпани там. Има бисери, като калъпа за окачване, стойките на които принципно седи колата, как ще има пикова мощност от 2-3 Мегавата и още много бисери.

Има капацитета и идеята да купи 300 машини, ама ги е закупил всичките последните 2 години или приемаме, че машините не са негови, а са подарък. + всичките роботи KUKA им трябва страшно голямо пространство и с размерите на тези халета, не може да вкараш повече от 2 + факта, че половината машини не са му необходими. Всичко показано може грубо да се сведе до заваряване на метална конструкция, а в електрическата кола същественото е батерия + електромотори и никъде не видяхме, нито хале, нито наченка на нещо което да свърза производството им.

Просто всичко изглежда като огромен стартъп, който гори страшно много пари и срещу него няма нещо съществено. Ако наистина се произвеждаше хиперкар съм склонен да споря, че дори и завод не му трябва. Защото може да се колаборира и да си ползва поддоставчици за всичко докато направи работещ прототип и получи заявки.

Ама директно в сайта на фирмата, да има токен за крипто валута, която не се търгува никъде и която по никакъв начин няма стойност зад себе си и да се пускат само рендъри на дизайн краден от Ламборджини.....

https://alieno.io/alieno-press-releases/ Разгледай им публичните постове.

https://www.youtube.com/watch?v=Jp71LabxM9k Ето го пак видеото с фабриката и обяснения какви машини и какво се случва.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Нед 20 окт 2024 12:39

Вижте аз 99% съм сигурен,че това е ЛОДКА с гуми.

Не знам вие какво виждате, но аз съм сигурен,че това е лодка. :exclaim

447568932_810270784533317_5639382029862194500_n-1.jpg

А е тия документи, не знам някои дали е обърнал внимание, написани са като от десетокласник.
Човека очедино не е наред с главата.

https://alieno.io/pressreleases/20240129BG/ALIENO-Order_declaration-20240127BG.pdf

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 20 окт 2024 13:07

В момента има над 10 000 криптовалути, които се търгуват. За голяма част от хората, които ги купуват това са едни символи, зад които седи нещо или някой, някаква идея. Един вид хазарт, в който можеш да заложиш на десетки коне по малко пари и да чакаш някой от тях да пробие и да се умножат по хиляди. Флуктоациите са огромни, както и обемът пари, които сменят собствениците си.

Всеки, който се интересува от крипто знае, че през 2010 човек от Флорида е купил пица за 10 000 биткойна с днешна стойност близо 700 милиона долара и всеки чака да излезе новата такава валута, която да го направи богат.

И как да привлечем вниманието на един такъв дребен "инвеститор/комарджия", който живее в щатите например?

Организаираме "проект" в България на първата хипер-мега-дупер кола. Правим сайт с хубави картинки и умопомрачителни заявки за технически прогрес. Доказателства няма, но те не са важни. Хората гледат главно опаковката и обещанията. Тия, които се интересуват по-сериозно не са ни важни - те не са масовката, която ще даде по малко от сърце.

После строим бутафорна производствена база, правим премиера, която се отразява във всички медии, телевизии, дори национални - обширно, с интервюта и т.н. Истински шедьовър е колко много национални медии са публикували дословно прес съобщението, което им е било спуснато... СлОчаеноС?! Не мисла!

И после John Doe от щатите удобно попада на новината за проекта в някой банер онлайн. Става му интересно, защото темата с хипер електромобилите е гореща и е бъдещето. Що пък да не се включи в "новата Tesla" или "новия Rimac", докато още е на жълти стотинки? Проверява в нета - всичко изглежда много реално - статии за колата има във всички големи български медии, интервюта в национални телевизии и т.н. "Sounds Legit - що да не дам $20"?

Да не забравяме откъде тръгва OneCoin и къде стигна.

Да не забравяме и случая NIKOLA с фамозното представяне - камионите, които щяха да преобърнат индустрията с превозите. Там потънаха доста сериозни суми пари, а човекът, който води презентацията в момента е в затвора и излежава ефективна присъда от 4 години за заблуда на инвеститорите.

И след толкова медиен шум и интервюта не чух някоя мисирка, наричаща се "журналист", да попита елеметарни технически въпроси като например каква е тази батерия, която има такъв капацитет, кой я разработва и произвежда, колко ще тежи и къде ще се позиционира в колата, също и какво е охлаждането на батериите, колко тежи, каква е трансмисията, какви са електромоторите, къде ще са позиционирани и колко ще тежат... Спирачки? Как спира от 500+ км/ч? Системи за сигурност, контролери, електроника... Тия тонове батерии, електроника и електромотори как ще се местят? Все "маловажни въпроси". Важното е да има картинки, генерирани на компютъра и още по важното е, че американската мечта се сбъдва в никому неизвестно село в България :flag_bulgaria

thanis

Мнениеот thanis » Пон 21 окт 2024 8:42

Българският извънземен токен (alieno) в Pancakeswap и Sushiswap не може да бъде победен ! Ние сме гадни завистливи българи, затова хейтим човека изобретател/архитект.

Толкова е скамърски тоя токен, че дори в големите борси не се търгува и никъде не можеш да го намериш, освен през тях (Алиено).

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Вто 22 окт 2024 7:33

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Вто 22 окт 2024 7:34

Не всичко е загубено :Mr Green Fun

Пламен Тодоров
Автомобил: Vw Sharan
Двигател: AVG 2000

Мнениеот Пламен Тодоров » Вто 22 окт 2024 12:51

И всичкия този хейт е насочен срещу човек,който не е направил нищо лошо,и когото хейтърите му даже не познават лично :gruebel

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 22 окт 2024 13:11

А какво релно е направил този човек? Съдейки по снимките и видеото - нищо специално и неповторимо, а още по-малко нещо, което да заслужава дори да го споменават в медиите :h020

Хейтът всъщност не е срещу този човек, а срещу измамата, която сътвориха мисирките в медиите, че се е случило кой знае какво, а то - картонен макет, изпълним от всеки ученически кръжок.

Тя и Ружа не беше направила "нищо лошо" нали? :h020

thanis

Мнениеот thanis » Вто 22 окт 2024 13:51

Общо взето всичко тръгна от медийното представяне и изключително умишлено и целенасочено цитиране на новината, че това е "произведен"/"създаден" автомобил.

Тук не можем да говорим за журналистическа небрежност, освен ако не приемем, че всички новини копират първия. При положение, че става дума за фирма създадена преди 10 години и образно казано събирала инвеститорски пари и за тези 10 години няма работещ прототип, обаче се тръби за "завод" с машини и оборудване, все едно вече има 300 заявки за по 2 милиона и видиш ли не могат да насмогнат. + факта, че лицето е замесено с 5 други фирми със съмнителен бизнес и начин на опериране. + факта че обективно погледнато, това не е проект с лични средства, а си се търсят инвеститори + факта че за толкова тръбене по интернет пространството, нито една медия не отиде и не направи репортаж на място, а единственото което имаме е от ютюбър

Иначе не знам, като имаш налети над 3 млн. лева по този проект (официално уж) и де факто нямаш почти нищо насреща. От видеото на car life by dani може да се провери сметне почти целия им инвентар и да се направи справка колко пари са тези машини на фона на капитала, който е вложен във фирмата.

Има търговски регистър, човек лесно може да види кои са свързаните лица, колко пари има в тази фирма и сам да си направи изводи дали и как това, което се рекламира е възможно и може да се случи.

Как през годините има продажби в размер на 30-40-50-80 хил лева, а кола няма. Да кажеш да продава тениски/чаши да си събира пари - окей. Ама то токени и рендъри на вече 5 модела коли. Демек в пайплаина си имат 5 модела на коли, а макета заварен с тръбни профили и джанти на BMW....

Теранос поне получаваше някакъв резултат, нищо че се обещаваше "машината на века" с проекта и за анализ на кръв.

Ружа Игнатова, Елизабет Холмс, Сам Банкман-Фрийд, Тревър Милтън и още куп други лица, обективно не са направили нещо "лошо"

Просто събират капитал, това което го обещават не се случва и на 10% и си кешират.

С проекта му за хуманоиден робот до къде стигна ? С бизнеса с метал детектори до къде стигна ?

https://metaldetecting.eu/index.php/topic,105.0.html Ей ви тема 49 страници за металдетекторите от преди 14 години, тогава г-н Мерчев е бил на грубо казано 26 години

Аз ще си създам фирма, ще си събера инвеститори и ще кажа, че правя квантов ядрен реактор за производство на топлинна и електрическа енергия и ще почна да си работя, ама какво ще се случи накрая божа работа. Как ще се обяснявам пред инвеститори, божа работа. Това което го казвам, реално възможно ли е, божа работа.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Вто 22 окт 2024 15:21

А тема за исторически парк ще има ли?
Не правя паралел , а само питам. И пак не правя паралел , но има ли сайт дето да предлага акции от Алиено?
При всички препратки в темата , аз измама не виждам ( засега ) виждам един човек ( вероятно мечтател , а може и измамник да е) вложил собствени средства. Тук е разликата с Безличие …. и тази разлика е съществена.
Дали вярвам в Алиено- абсурд , дали мисля че Ахмед Мирчев е измамник - по-скоро не!
А какво мисля за парка на двуличие - абсолютна измама , и парка , и партията му! Но докато има овце ще има и кой да ги стриже. Тугедар :mhihi

thanis

Мнениеот thanis » Вто 22 окт 2024 17:57

Ей тоя пост върши ли работа или ?
https://www.facebook.com/alienohypercar ... 694542874/

For funding its activity, ALIENO has an ongoing open investment round, with which it aims to attract 2 million EUR foreign investments for 10% equity stake in the company, at a current market value of the brand of 20 million EUR. Currently, the minimum possible investment opportunity is with 1000 EUR, for a share of 0.005% of the company.

Our current expectations are that the brand's market value will continue to grow, so: at the end of the next year to be 2 times greater, i.e. in 2019 to amount to 40 million EUR; after 3 years to be 4 times greater, i.e. in 2021 to amount to 80 million EUR; and after 5 years to be 6 times greater, i.e. in 2023 to amount to 120 million EUR.

Contact us and let us discuss in detail the opportunity to invest in ALIENO. Contacts: Email: investment@alienohypercars . com

Ей тука си има бисерите - https://www.facebook.com/@alienohypercars/

Иначе, ако това им е пилота със заваръчна маска и ръкавици за аргон, не ми се мисли другите "извънземни технологии" кавки са
Capture.PNG

Ето техен маркетингов материал спрямо другите електрически хиперкари
67114659_713629199076322_8267470612079837184_n.jpg

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 22 окт 2024 19:19

hvp800 написа:Дали вярвам в Алиено- абсурд , дали мисля че Ахмед Мирчев е измамник - по-скоро не!

Ако случайно си пропуснал, преди 15+ години същият Ахмед, но на по-млади години имаше аналогични болни амбиции как ще прави робот. Всичко в бъдеще време "ще". Просто измисля си въображаема функционалност и смята, че е свършил трудната част с измислянето - остава по-лесната да се реализира. Човекът не може да проумее как практически се решава проблем от типа "искам двигател с 2000 конски сили". Смята, че щом се е изхвърлил с идеята за числото, значи вече е изобретател - никой по света не може да се сети да поиска двигател не с 500 или 1000, а с 2000кс. Както се казваше в поговорката (перифразирано) "Колкото повече научавам, толкова повече разбирам, че нищо не знам". При Ахмед нещата са на обратно - минимални знания и усещане, че е гений. Има си название това нещо Ефект на Дънинг-Крюгер.

Потребителски аватар
hi4umir4uu
Автомобил: Passat b7
Двигател: EcoFuel

Мнениеот hi4umir4uu » Сря 23 окт 2024 8:13

Vlad777 написа:А какво релно е направил този човек? Съдейки по снимките и видеото - нищо специално и неповторимо, а още по-малко нещо, което да заслужава дори да го споменават в медиите :h020

Хейтът всъщност не е срещу този човек, а срещу измамата, която сътвориха мисирките в медиите, че се е случило кой знае какво, а то - картонен макет, изпълним от всеки ученически кръжок.

Тя и Ружа не беше направила "нищо лошо" нали? :h020

Всъщност е направил не малко. Купил е имот, в село, които е пустеел. Инвестирал е собствени средства, за да го облагороди, построил е халета (за някои хора парници), закупил е разни машини. Дава препитание на екипа, които работи по идеята му. До колкото виждам подавал е някакви отчети, тоес най-вероятно плаща и данъци. Та не виждам какво лошо е направил за момента. В крайна сметка нали знаете, мъжете не порастват, просто играчките им стават по скъпи. Предполагам, че голяма част от форума и това не можем да направим, било то от картон, пластмаса или фибростъко.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”