Kaizer Soze написа:
Да, колега, използван е. Аз съм грамотен, но не съм коректор, а LLM се справя прилично с длъжността на коректор. Всъщност в описанието на книгата е написано, че коректорът е ChatGPT, в професионалния му вариант.
По принцип би трябвало да ползвам и редактор, но това може да е само човек, а подобна услуга струва ужасни пари, които към момента нямам. По-нататък се надявам да плащам на хора - редактори и коректори, за техния труд, но засега това не е възможно.
Благодаря, че сте прочел книгата :)
Благодаря за отговора. Въпреки че се усеща, е по-добре от чисто генериран текст и вторият ми въпрос щеше да бъде, а какъв туул за хюманизиране на текста е използван, или е преглеждан от редактор човек, но получих отговор.
Иначе аз напълно подкрепям използването на AI, още повече когато се прави с цел и умисъл за създаване на творческо съдържание, а не просто разпространяване на AI халюцинации.
Книгата e леко четиво в модерното сега алтернативно историческо фентъзи. Хареса ми, че си избрал точно лекар с военна подготовка за профил на героя, защото това наистина е може би най-добрата професионална квалификация за оцеляване в средните векове или назад във времето. Даже съм разсъждавал на подобна тема, ако някога човечеството придобие технология за трансфер на ограничено количество информация назад във времето, щото цели хора е ясно, че няма как да стане, каква да е тази информация, която да бъде в най-голяма полза ... дали да са числата от тотото, или какво да правим за да избегнем даден апокалипсис, или знания за технологии, медицина и тн.
В този смисъл, не разбирам на petrolhead какво точно не му харесва. Т.е. може и да разбирам, но за да не пристъпим форумните правила за политика, можем да си говорим за постапокалиптично фентъзи за разпадането на руската империя, след като последния ѝ император падна от балкона по време на СВО.