Терен Без Канализация - Решения?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 05 юли 2007 13:54

Грубия строеж е 90-150 евро/на къща е около 120/.После довършителните почват от 150-200 и стигат до мнооого.Ако искаш да я направиш добра без прекалени луксове грубо ми се въртят 400 евро на квадрат и малко под тая сума.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 05 юли 2007 13:55

ъъъ
освен това къде е това
Пловдив, София някое селище до Пловдив-прованса е малце по -евтинко
абе тури го 450 :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 05 юли 2007 13:56

Ей цена нямате.........рабите и пи мнооооооого благодаря............... :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 05 юли 2007 14:01

Pichaga написа:ъъъ
освен това къде е това
Пловдив, София някое селище до Пловдив-прованса е малце по -евтинко
абе тури го 450 :wink:

Ми чесно казано когато стройш къща не е от голямо значение /стига да не е в планината де :lol: /-просто щото малкия обект си викаш отделни майстори и е на колкото се спазариш.Иначе в големите обекти се уговаряш със стройтелна фирма и ти дават разбивка и там са принудени да изпилят докрай.Отделно в Сф материалите са по евтини.Труда тука е по-скъп ,но нещата най-накрая почти на кантар излизат.От особенно значение при малките обекти е къв майстор ще намериш за довършителните и ак ще се спазариш.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 05 юли 2007 14:03

chefito написа:Ей цена нямате.........рабите и пи мнооооооого благодаря............... :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Ако си се решил серизно да стройш питай квото има и ако ти ще се занимаваш с това мога да ти напиша 2-3 книжки/непрофесионални/ да се светнеш в някой лъжи и измами.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 05 юли 2007 14:04

без да се знае терена какъв не може да се каже цена спппоред мене .... има си терен и терен ....иначе горе долу към 300 - 400 евра на квадрат

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 05 юли 2007 14:06

hooligans написа:без да се знае терена какъв не може да се каже цена спппоред мене .... има си терен и терен ....иначе горе долу към 300 - 400 евра на квадрат

не споря...просто за ориентир... :roll:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Терен Без Канализация - Решения?

Мнениеот parno » Нед 20 мар 2016 16:56

малък ъп на темата - харесал съм малка вила с възможност за изграждане на вътрешна баня и тоалетна (в момента няма и външна)
някой скоро занимавал ли се е с копаенето на яма ?
до колкото съм запознат трябва да е затворена и да не изтича нищо от нея - нещо като един голям ковчег за лайна който периодично ще трябва да се източва.
двора на къщата е 500м2 като самата къща е близо до оградата която граничи с пътя - имота е с денивелация в посока не към пътя - т.е. трябва ли ямата да бъде направена в ниското на двора и ако да ,фекалката трябва ли да стигне баш до ямата или има вариант за маркучи през двора и т.н.
гледам се продават някакви готови бидони от полипропилен и други материали - купуваш,копаеш и го заравяш или?
експлоатационни срокове на такъв тип съдове?

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 20 мар 2016 17:46

Щом терена е с денивилация,това е определящо за мястото на ямата.Трябва да спазиш определен наклон на каналната тръба до ямата-1%-3%.Струва ми се че с тръбата до ямата ще имаш повече ядове,отколкото със самата яма.Иначе можеш да я изкопаеш и да поставиш 3 или 4 бетонни "хилядарки",може и гуми от фадрома,и разни други по-евтини варианти.Но за да определиш най -подходящото място за яма,викни някой познат който разбира от тия неща,за да не хвърляш излишни пари,време и нерви.Дето се казва "л...няна работа",ама и тя си иска майстора.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 20 мар 2016 19:03

parno написа: трябва да е затворена и да не изтича нищо от нея - нещо като един голям ковчег за лайна който периодично ще трябва да се източва.

Не трябва да е затворена :exclaim
Трябва да е достатъчно укрепена, за да не се срути. Но водата трябва да може да си попива в почвата. Ако подпочвените води са високо и смяташ да ползваш повече вода от 10 кубика годишно, по-добре си търси друг парцел.
Дори подпочвените води да са дълбоко, с времето почвата се запушва и започва да попива по-бавно, затова е важно да има голяма повърхност, демек да е дълга и тясна.
На село ямата е около 10 кубика, ползва се около 10 кубика вода месечно. За 14 години още не се е напълнила. Ямите всъщност са две, тръбата влиза в малката, тя служи за утайник и от нея прелива в голямата, където попива водата. Малката е покрита от 50см пръст и цветя, а върху голямата има бетонна плоча, има малък бетонен капак, но никога не е отварян, даже кофражът му си стои вътре.
Много зависи от конкретният район, най-добре да разпиташ комшиите как са решили въпроса.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Нед 20 мар 2016 19:22

В кой век живеете бе хора - http://www.biorock.bg/ (мога и отстъпка да направя, че познавам вносителя). :th_up

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 20 мар 2016 20:07

Аз в 21ви, за теб не знам.
Лъскав сайт с много глупости в него. Само дето не разбрах какво предимство има тая чудесия пред моята яма на село. Макар, че са пропуснали да го споменат ми се струва, че чудесията има поне 2 твърде важни недостатъка:
1 Водата трябва да отива някъде, само не почвай да ми обясняваш колко е чиста. Ще имаш ли нещо против, ако съседът излива тази чиста вода в твоя двор?
2 Нелепа цена.
Поне за мен това си е маркетингова педерастия за хора с много пари и малко акъл.
ПП Просто хвърлих едно око на картинките за минутка и е възможно нещо да не съм разбрал, ама едва ли.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 20 мар 2016 20:20

Kuncavia написа:В кой век живеете бе хора
....

В който и век да сме ,каквото и да говорим,накрая винаги става въпрос за пари.
Хубаво е да имаш локална за имота ПСОВ ,ама специално на мен още ми "миришат чорапите" за такава екстра. Само като се сетя какви пари ми трябват за ремонти на покриви и др. текущи подръжки на два вилни имота които са на моите ръце,тази опция за пречистване на отпадни води ми звучи като нещо космическо.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Нед 20 мар 2016 20:26

Ямите са доста скъпи но работят. Идеята им е да може да се ползва водата отново (естествено за не питейни нужди). Просто са новост в България, реално ако ти спрат алтернативите, искаш или не искаш ще опреш до такъв тип системи. Не съм достатъчно запознат с тях, карали сме доста по обекти, включително по обществени поръчки. Ако някой се интересува мога да го свържа с човека, който може да даде повече информация. :th_up

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 20 мар 2016 20:59

Kuncavia написа: да може да се ползва водата отново

Много обичам реклами, в които най-големите недостатъци се изтъкват, като някакво предимство.
Изобщо не е въпрос на желание дали да използваш повторно водата. Просто си длъжен да я използваш. И това се изтъква като предимство :screwy
Конкретният търговски продукт може да е нов за България, но технологията е адски стара. Няма нищо особено. Всъщност технологията не е много по-различна от моите 2 ями. Разликата е, че при мен водата попива (имам късмет с подпочвените води), а при тях трябва да се изпомпва. Реално мръсната работа и в двата случая се върши в утайника от едни и същи бактерии.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”