Уж в европата ама не баш... Аман от малки търговцииии
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
One написа:или все пак го изчакай да ти докара това независимо след колко време
и му направи солидна удръжка за закъснението
мен едни така ме завлякоха за кухнята със сроковете, правиха се на много хитри и накрая си останаха само с капарото 30% а аз с кухня с много нерви и закъснение, но със 70% отстъпка
И как така после не им плати остатъка.
Те какво нищо не направиха от тяхна страна така ли да го разбирам ? Много съмнително освен ако не си някой много як и си ги уплашил здравата.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да и това е вариант както One е споменал.
Но поне нека се научат, че клиента е клиент, и поне могат да се отнасят любезно с него...
А по въпроса.. твърдо с две ръце,
аз бих му пратил комисията за защита на потребителите...
като преди това бих му се обадил учтиво да го помоля да ми върне капарото, защото в противен случай, ще предприема мерки, от които той ще загуби далеч повече от 160 лв...
Но поне нека се научат, че клиента е клиент, и поне могат да се отнасят любезно с него...
А по въпроса.. твърдо с две ръце,
аз бих му пратил комисията за защита на потребителите...
като преди това бих му се обадил учтиво да го помоля да ми върне капарото, защото в противен случай, ще предприема мерки, от които той ще загуби далеч повече от 160 лв...
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Апропо, не апропо -> договор има ли писмен? Ако има в него трябва да пише. Не само на малките, и на по-големите фирми се случва да просрочват. Фирмата в която работя сключва договори с 0,1% на ден неустойка(максимум до 0,5% в зависимост от клиента или обекта) за всеки просрочен ден. Процента не може да надхвърля общо 5% от сумата по договор или с други думи -> в общия случай максимално 50 дни просрочване
Ако няма договор подписан -> то трябва да има поне фактура/разписка за плащане и могат да се търсят законодателни институции. В общия случай е сложна работа.
В най-общия случай съветвам да се ползват услугите на хора дето ги познавате или друг ги познава, а не да търсите най-евтиния вариянт или първия срещнат търговец.

Ако няма договор подписан -> то трябва да има поне фактура/разписка за плащане и могат да се търсят законодателни институции. В общия случай е сложна работа.
В най-общия случай съветвам да се ползват услугите на хора дето ги познавате или друг ги познава, а не да търсите най-евтиния вариянт или първия срещнат търговец.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: Уж в европата ама не баш... Аман от малки търговцииии
Jogo_1 написа:Та така имаме си предварително сключен договор, с упомената цена, колко капаро съм дал и кога точно трябва да е извършен монтажа.
лудия койот

Шетииии
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
а`а.... ако нема договор, и то свестен - нема нищо, требе да мине на варианта с 10-те човека, ако пък има договор да си трае, докато му докарат спалнята и при плащането да изкара договора и като ОНЕ
а кво пише в частта неустойки, просрочие и т.н.
Jogo_1 написа:има договор за поръчка с упоменато капаро,обща цена на спалнята и дата на монтаж
а кво пише в частта неустойки, просрочие и т.н.
Последна промяна от batmilko на Вто 10 юли 2007 12:19, променено общо 1 път.
Adnan написа:
И как така после не им плати остатъка.
Те какво нищо не направиха от тяхна страна така ли да го разбирам ? Много съмнително освен ако не си някой много як и си ги уплашил здравата.
просто им казах, че те не са си спазили договора и са го просрочили доволно и са завършили не когато са обещали , а когато те са решили , съответно и аз не съм длъжен да спазя моята част да им платя веднага - и ако искат да почакат когато реша ще им платя осататъка
ако имат претенции да ме съдят
документи по цялата сделка съотвено не е имало - уж познати бяха...
и така

Върни се в “ОФФ-Топик - други”