Проблем с капацитета на хард диска !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 18 юли 2007 9:13

Според мен проблема е в систъм ристора

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 18 юли 2007 9:22

Освен да изключиш Рестор поинтс е добре да почистиш тези, които е натрупал до момента. Макар, че 40-50 Гиги едва ли се губят от това... Уинбоза трябва да е на години, в които непрестанно да си инсталирал разни щуротий... :) Такъв Уинбоз няма оцелял... :) Виж все пак Старт-Аксесоари-Систем тоолс-Диск клийнъп - огледай хубаво къде-какво ще покаже и изчисти старите рестор поинтс. Ако не си сигурен какво триеш - не го трий, въпреки, че отиваш на формат С и нов Уинбоз, като гледам...

П.П. Извинявам се за кирилицата /там, където трябва да си е латиница/, но ме боли главата в момента - май се опитва да ми пада кръвното, ще ходя за студена кока-кола...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 18 юли 2007 12:46

Чудомир написа:Е то бива за тва да ходиш на доктор :wink:

Я пробвай това

Мдаааа като пуснах програмката ми показва че размера на целия диск е 19,6 GB ,определено някъде са изчезнали много гигабайти ! Ще се ходи на доктор да видим дали има лечение или ще се ампутира :( Аааа сега видях че има опция -Show unknown и като я включих се показаха 50GB оцветени в жълто демек непознати ! Може ли да се направят познати или това ще стане само след форматиране ?

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Сря 18 юли 2007 13:43

Колега , до колкото разбрах диска ти не е делен - има само един локал .Опитай това : свали си Partition Magic и през нея се опитай да разделиш диска на две половини да речем . Според мен диска ти не е форматиран (освен тази част която ползваш ) след като ти дава останалата част като unknown :wink:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Сря 18 юли 2007 20:19

Stivi написа:За съжаление нищо не помага-след всичко направено от съветите дотук няма резултат ! Тези малките файлове даже и да заемат двойно място пак не стигат и до 40GB а на мен ми е пълен целия диск,както изглежда ще послушам съвета на titi 28 и ще се обърна към специалист. Само дето в Поморие /тук е лаптопчето/ едва ли ще намеря и ще се разхождаме до Бургас за целта :wink: Благодаря за помоща все пак !
:да: ето това е приказка!точно това нещо всеки да се занимава с това което не му е работата за да спести 5 или 10лв. е проблема на българина!ако успеем да го преодолеем мисля че нещата ще се оправят донякъде в таз държава!евала колега че ще отидеш на майстор който ще ти оправи проблема!и аз мога да си правя сам колата но досега и видичка не съм завил по нея има си майстори който да я правят и те хляб ядат :idea:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 18 юли 2007 20:37

titi28 написа::да: ето това е приказка!точно това нещо всеки да се занимава с това което не му е работата за да спести 5 или 10лв. е проблема на българина!ако успеем да го преодолеем мисля че нещата ще се оправят донякъде в таз държава!евала колега че ще отидеш на майстор който ще ти оправи проблема!и аз мога да си правя сам колата но досега и видичка не съм завил по нея има си майстори който да я правят и те хляб ядат :idea:

Хахахах смеееееееееееееееех! Нали за това е този форум да си помагаме бре! имало майстори...е кво от тва баси!

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Сря 18 юли 2007 20:43

да си помагаме да!да се посъветваме за определена марка масло резервна част кое качествено кое не! съвет за дадено нещо но да се правим на велики че разбираме от всичко НЕ!това е компютър а не е телевизор с много копчета :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 18 юли 2007 21:05

titi28 написа:да си помагаме да!да се посъветваме за определена марка масло резервна част кое качествено кое не! съвет за дадено нещо но да се правим на велики че разбираме от всичко НЕ!това е компютър а не е телевизор с много копчета :shock :shock :shock

Ти като не разбираш това не значи,че тук няма хора които разбират!Кви са тея глупави съвети от рода на "намери си майстор" "отиди при някой който разбира" ? човека пита как да си реши проблема сам!Ти като не можеш да помогнеш защо пишеш? :evil:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 18 юли 2007 21:16

Пробвай с CCleaner да позачистиш, но..
споделям мнението на NE_KAZVAM.
Запътил си се към нова инсталация, но цепни диска на 2.за операционната с-ма 2О ГБ са и достатъчни .

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Сря 18 юли 2007 21:21

kris11 написа:Пробвай с CCleaner да позачистиш, но..
споделям мнението на NE_KAZVAM.
Запътил си се към нова инсталация, но цепни диска на 2.за операционната с-ма 2О ГБ са и достатъчни .

Да наистина може да пробваш с CCleaner , бях забравил за нея . При ако не съм я пускал от 10-ина дни ми чисти по 100 - 150 Мб ненужни файлове :shock Така че опитай нещо , не тичай веднага при "майстор" :wink:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 18 юли 2007 21:32

Stivi написа:се показаха 50GB оцветени в жълто

Ти погледна ли както ти казах под Computer Management -> Disk Management дали харда не ти разделен на 2? Я дай за всеки случай и IBM номера (отдолу на лаптопа като обърнеш една черна лепенка с 7 цифрено-буквен код)

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 18 юли 2007 21:36

System Hybernation също заема двойно размера на РАМ паметта... и то може да бъде изключено, но точно в момента изключих откъде...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 18 юли 2007 21:50

The_Machine написа:System Hybernation също заема двойно размера на РАМ паметта...

Заема размера на RAM-a :idea: И се изключва от control panel -> Power Options

Колегите които предлагат да се действа с partition magic - просто няма идея от това - диска е 1 партишън целия, има 50GB скрити (unknown) файлове и няма как да се раздели пълен диск без да се посере информацията :wink:

Stivi, ти сугрен ли си, че не си пускал някаква програма за backup на диска? (norton ghost, acronis true image и подобни)

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Сря 18 юли 2007 21:57

musura написа:
Колегите които предлагат да се действа с partition magic - просто няма идея от това - диска е 1 партишън целия, има 50GB скрити (unknown) файлове и няма как да се раздели пълен диск без да се посере информацията :wink:

Musura не искам да започвам тъп спор защото няма смисъл :wink: Но мисля че точно с Partition Magic може да се реши проблема - след като 50 Гб са unknown , се правят на нов дял и информацията на досегашния дял се запазва . Но има едно условие - ДИСКА ДА Е ВСЕ ОЩЕ ЧИТАВ ! защото ако харда има bad sector няма спасение ....

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 18 юли 2007 22:50

NE_KAZVAM написа:като 50 Гб са unknown , се правят на нов дял и информацията на досегашния дял се запазва

Unknown на мен не ми звучи като Free :wink: В случая имаме работа с един дял, който е 80ГБ и на него има някакви "непознати" файлове 50ГБ, които не са свободно пространство. За да разделиш диска с partition magic ти трябва свободно пространство или си мислиш, че той (partition magica) тези "непознати" файлове ще ги сметне за свободно място и ще раздели диска? :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”