Питане , за Румъния и продължение.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Smurfette
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: 2006

Мнениеот Smurfette » Пет 10 авг 2007 10:50

Айде бе, объркал си се!

Последна промяна от Smurfette на Пет 10 авг 2007 11:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Smurfette

Мнениеот Smurfette » Пет 10 авг 2007 10:57

Айде бе, объркал си се!
Зелената карта е разширението ти за чужбина, когато си правил зелена карта си казал на застрахователя ще карам в БГ, сега той ти иска пари за ЕС и Сърбия, ЧГ и тн.
Твое си е решението дали ще се притесняваш, ако не направиш зелена карта и стане нещо кой ще плаща на др. кола.
А относно каско, ако и то е направено при същия застраховател (който и да е той) имаш покритие и за ЕС, ако си направиш зелена карта.
Пак казвам ти решаваш!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 10 авг 2007 11:25

kpacu23 написа:А относно каско, ако и то е направено при същия застраховател (който и да е той) имаш покритие и за ЕС, ако си направиш зелена карта.

:no-no Абсолютно погрешно.

Потребителски аватар
Smurfette

Мнениеот Smurfette » Пет 10 авг 2007 11:30

dobrinb написа:
kpacu23 написа:А относно каско, ако и то е направено при същия застраховател (който и да е той) имаш покритие и за ЕС, ако си направиш зелена карта.

:no-no Абсолютно погрешно.

Това например е според официалните указания на Булинс:
За всички МПС, които имат сключена застраховка “Автокаско” - Клауза “Р” за България и задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите при ЗД "Булинс" АД с издаден Сертификат “Зелена карта” за страните от ЕС и всички или част от Третите страни в ЗД “Бул Инс” АД, за периода на валидност на застраховката "ГО" с издаден Сертификат “Зелена карта” ЗАСТРАХОВАНИТЕ получават безплатно разширение на териториалното покритие по застраховка “Автокаско” за страните от чужбина, за които имат покритие по застраховката "ГО".
За горепосоченото разширение на териториалното покритие няма да се издава отделен Добавък. Покритието за чужбина ще влиза в сила автоматично с издаване на Сертификат "Зелена карта" и ще важи за срака на валидност на Сертификата. При регистриране на щета по застраховка "Автокаско" ще се изисква представяне на Сертификат "Зелена карта".

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 10 авг 2007 11:39

Аз съм в ДЗИ, май ще трябва да им дам още 45 кинта ... пфу.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пет 10 авг 2007 11:53

maiz написа:Аз съм в ДЗИ, май ще трябва да им дам още 45 кинта ... пфу.
Кви 45лв :?: Не ти трябва Зелен карта :!:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 10 авг 2007 12:03

GodLike написа:
maiz написа:Аз съм в ДЗИ, май ще трябва да им дам още 45 кинта ... пфу.
Кви 45лв :?: Не ти трябва Зелен карта :!:

Ходих днес да ги питам.И ми обесниха така.Когато съм сключвал ГО при тях с/у 128лв имал съм отстъпка, т.е важи само за България.Сега като искам да излизам извън страна трябвало да платя още 45лв... а анекса към каското е безплатен и ще важи в EU , точно както важи и в България.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 10 авг 2007 12:12

maiz написа:Сега говорих с застрахователя, цитирам:
Зелена карта 42лв. за Европейския съюз + още 5 държави.
+Анекс към каското (безплатно) важи за целия европейски съюз, пълно покртие.
Нали от 1 ви авгус отпаднаха го питам, и този ми казва не ги проверявали но си трябвали.Някой да е в час с това?

Нещо те будалкат с тази такса от 42лв за зелена карта. Преди няма и месец вадих и зелената карта е само 12 лв. ОТ "Витоша"
Аз съм ходилв Констанца , Галац и Браила. За Букурещ нямам инфо , но на моста се плаща такса и в 2 те посоки.Седмична винетка беше към 5,89-6 лв.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 10 авг 2007 12:19

kpacu23 написа:...

Аз съм в грешка, признавам :oops: , но не знам да го има при други застрахователи. :dontknow:

А по отношение на зелената карта, аз съм също в ДЗИ, и аз платих толкова за ГО, но зелената карта ми я додоха без пари...

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 10 авг 2007 12:54

dobrinb написа:
kpacu23 написа:...

Аз съм в грешка, признавам :oops: , но не знам да го има при други застрахователи. :dontknow:

А по отношение на зелената карта, аз съм също в ДЗИ, и аз платих толкова за ГО, но зелената карта ми я додоха без пари...

Следователно искат да ме направят на маймуна?! :evil: :evil:

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пет 10 авг 2007 13:39

maiz написа:Следователно искат да ме направят на маймуна?! :evil: :evil:

Аз от 5 часа това се опитвам да ти обясня :lol:

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 10 авг 2007 15:48

Съветвам те да си доплатиш заради спокойствието. Случи ли се нещо - спукана ти е работата. Не си играй с огъня!!! Не забравяй, че все пак си ДЕКЛАРИРАЛ, че автомобилът ще бъде управляван само на територията на България. Това, че ще минеш границата безпроблемно принципно не ме съмнява, но поемаш определен риск. Напоследък мамалигарите карат скъпи коли и си представи ако се блъснеш с такъв как лесно ще бъдеш натопен дори и да не си виновен, а после ще връщаш парите на гаранционния фонд тук в България. :cry: :cry:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 10 авг 2007 15:51

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
Съветвам те да си доплатиш заради спокойствието. Случи ли се нещо - спукана ти е работата. Не си играй с огъня!!! Не забравяй, че все пак си ДЕКЛАРИРАЛ, че автомобилът ще бъде управляван само на територията на България. Това, че ще минеш границата безпроблемно принципно не ме съмнява, но поемаш определен риск. Напоследък мамалигарите карат скъпи коли и си представи ако се блъснеш с такъв как лесно ще бъдеш натопен дори и да не си виновен, а после ще връщаш парите на гаранционния фонд тук в България. :cry: :cry:

И моето мнение клони на там.Имам още 1 седмица да си помисля, моля модераторите да не заключват темата, колкото повече мнение видя толкова по-добре.

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Пет 10 авг 2007 15:59

Ако ще минаваш през Силистра бака струва някъде около 15лв. Бак има на всеки час или нещо такова. Пътя до Букорещ после е добър.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 10 авг 2007 16:12

teo_ss написа:Ако ще минаваш през Силистра бака струва някъде около 15лв. Бак има на всеки час или нещо такова. Пътя до Букорещ после е добър.

Това в едната посока ли е??? Ако е толкова по-добре през Русе или Кардам. :roll: :roll:
Бака нали е въпросното фериботче???

Върни се в “ОФФ-Топик - други”