Питане , за Румъния и продължение.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Smurfette
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: 2006
Айде бе, объркал си се!
Последна промяна от Smurfette на Пет 10 авг 2007 11:03, променено общо 1 път.
- Smurfette
Айде бе, объркал си се!
Зелената карта е разширението ти за чужбина, когато си правил зелена карта си казал на застрахователя ще карам в БГ, сега той ти иска пари за ЕС и Сърбия, ЧГ и тн.
Твое си е решението дали ще се притесняваш, ако не направиш зелена карта и стане нещо кой ще плаща на др. кола.
А относно каско, ако и то е направено при същия застраховател (който и да е той) имаш покритие и за ЕС, ако си направиш зелена карта.
Пак казвам ти решаваш!
Зелената карта е разширението ти за чужбина, когато си правил зелена карта си казал на застрахователя ще карам в БГ, сега той ти иска пари за ЕС и Сърбия, ЧГ и тн.
Твое си е решението дали ще се притесняваш, ако не направиш зелена карта и стане нещо кой ще плаща на др. кола.
А относно каско, ако и то е направено при същия застраховател (който и да е той) имаш покритие и за ЕС, ако си направиш зелена карта.
Пак казвам ти решаваш!
- Smurfette
dobrinb написа:kpacu23 написа:А относно каско, ако и то е направено при същия застраховател (който и да е той) имаш покритие и за ЕС, ако си направиш зелена карта.
Абсолютно погрешно.
Това например е според официалните указания на Булинс:
За всички МПС, които имат сключена застраховка “Автокаско” - Клауза “Р” за България и задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите при ЗД "Булинс" АД с издаден Сертификат “Зелена карта” за страните от ЕС и всички или част от Третите страни в ЗД “Бул Инс” АД, за периода на валидност на застраховката "ГО" с издаден Сертификат “Зелена карта” ЗАСТРАХОВАНИТЕ получават безплатно разширение на териториалното покритие по застраховка “Автокаско” за страните от чужбина, за които имат покритие по застраховката "ГО".
За горепосоченото разширение на териториалното покритие няма да се издава отделен Добавък. Покритието за чужбина ще влиза в сила автоматично с издаване на Сертификат "Зелена карта" и ще важи за срака на валидност на Сертификата. При регистриране на щета по застраховка "Автокаско" ще се изисква представяне на Сертификат "Зелена карта".
- maiz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
GodLike написа:Кви 45лвmaiz написа:Аз съм в ДЗИ, май ще трябва да им дам още 45 кинта ... пфу.Не ти трябва Зелен карта
Ходих днес да ги питам.И ми обесниха така.Когато съм сключвал ГО при тях с/у 128лв имал съм отстъпка, т.е важи само за България.Сега като искам да излизам извън страна трябвало да платя още 45лв... а анекса към каското е безплатен и ще важи в EU , точно както важи и в България.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
maiz написа:Сега говорих с застрахователя, цитирам:
Зелена карта 42лв. за Европейския съюз + още 5 държави.
+Анекс към каското (безплатно) важи за целия европейски съюз, пълно покртие.
Нали от 1 ви авгус отпаднаха го питам, и този ми казва не ги проверявали но си трябвали.Някой да е в час с това?
Нещо те будалкат с тази такса от 42лв за зелена карта. Преди няма и месец вадих и зелената карта е само 12 лв. ОТ "Витоша"
Аз съм ходилв Констанца , Галац и Браила. За Букурещ нямам инфо , но на моста се плаща такса и в 2 те посоки.Седмична винетка беше към 5,89-6 лв.
Съветвам те да си доплатиш заради спокойствието. Случи ли се нещо - спукана ти е работата. Не си играй с огъня!!! Не забравяй, че все пак си ДЕКЛАРИРАЛ, че автомобилът ще бъде управляван само на територията на България. Това, че ще минеш границата безпроблемно принципно не ме съмнява, но поемаш определен риск. Напоследък мамалигарите карат скъпи коли и си представи ако се блъснеш с такъв как лесно ще бъдеш натопен дори и да не си виновен, а после ще връщаш парите на гаранционния фонд тук в България.maiz написа:Следователно искат да ме направят на маймуна?!![]()

- maiz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Съветвам те да си доплатиш заради спокойствието. Случи ли се нещо - спукана ти е работата. Не си играй с огъня!!! Не забравяй, че все пак си ДЕКЛАРИРАЛ, че автомобилът ще бъде управляван само на територията на България. Това, че ще минеш границата безпроблемно принципно не ме съмнява, но поемаш определен риск. Напоследък мамалигарите карат скъпи коли и си представи ако се блъснеш с такъв как лесно ще бъдеш натопен дори и да не си виновен, а после ще връщаш парите на гаранционния фонд тук в България.maiz написа:Следователно искат да ме направят на маймуна?!![]()
![]()
И моето мнение клони на там.Имам още 1 седмица да си помисля, моля модераторите да не заключват темата, колкото повече мнение видя толкова по-добре.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”