Залагам само на голяма фирма.
4 г. бях в голяма преместих се в малак уж за по-добри условия и сега на бегом отидох в друга още по-голяма фирма. Нали чно бих ти споделил + и -
Къде е по-добре да работиш?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
моето мнение е, че в голяма фирма е по-добре!
В малката фирма отгорностите са повече, и работа е повече. За една малка фирма да пробие на пазара са нужни много повече усилия от колкото в една вече остановила се там, съответно приготви се да работиш извънредно без да се надяваш на кой знае какъв бонус. Просто няма кинти ако имаше кинти нямаше да е малка фирмата!
На така общо зададен въпрос ето ти един така общт оговор. Ествено че има изключения.
Където и да отидеш да работиш пожелавъм ти късмет!
В малката фирма отгорностите са повече, и работа е повече. За една малка фирма да пробие на пазара са нужни много повече усилия от колкото в една вече остановила се там, съответно приготви се да работиш извънредно без да се надяваш на кой знае какъв бонус. Просто няма кинти ако имаше кинти нямаше да е малка фирмата!
На така общо зададен въпрос ето ти един така общт оговор. Ествено че има изключения.
Където и да отидеш да работиш пожелавъм ти късмет!
- rossko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ludia написа:за синдикат не съм чувал, ако може да се даде пример с някоя фирма с такава организация, ще ми е интересно.....
Аз работя във фирма със синдикати(даже два)
не че виждам няква файда от тям ама това е друга тема за разговор,а по темата естествено че в по-голямата фирма ще има по-голяма възможност за реализация и развитие но парата на първо място

Аз пък бих защитил малката, но естествено много зависи какъв е собственика и каква е дейността. Като цяло в малка и "бързоразвиваща се" фирма имаш шанс да получаваш съществено по-сериозна заплата от масовите. Когато фирмата е доста голяма трябва да си на много висок пост за да вземаш нещо по-стабилно. Всички надолу получават едва ли не "средното за страната" и никакви компромиси (освен ако 20-30лв отгоре ги броиш за нещо). В малката фирма всичко е пред погледа на шефа и ако е по-енергичен и мислещ може спокойно да ти вдига заплатата колкото си иска. Докато в голямата фирма заплатите се определят от друг служител, който естествено въобще не се интересува кой колко е доволен и мотивиран. За него е важно да покаже на началството как е уредил нещата с неголеми разходи и евентуално да се надява на него да дадат премия за добре свършената му работа. Вече ако дейността на фирмата е нещо помиярско и шефа е не особено платежоспособен тогава ще получиш големи обещания и малка заплата, че може и нередовна.
Затова един съвет от личен опит - от самото начало се разбираш много точно и ясно какво се иска и какво ще получаваш. При поява на разминаване отправяш едно предупреждение и ако не последва корекция започваш тихо да търсиш друга работа. Компромиси много не трябва да се правят, защото накрая губиш ти - до такъв извод съм стигнал и гледам да не цепя басма.
Затова един съвет от личен опит - от самото начало се разбираш много точно и ясно какво се иска и какво ще получаваш. При поява на разминаване отправяш едно предупреждение и ако не последва корекция започваш тихо да търсиш друга работа. Компромиси много не трябва да се правят, защото накрая губиш ти - до такъв извод съм стигнал и гледам да не цепя басма.
Последна промяна от ГLГLГL на Сря 29 авг 2007 20:31, променено общо 1 път.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
rossko написа:Ludia написа:за синдикат не съм чувал, ако може да се даде пример с някоя фирма с такава организация, ще ми е интересно.....
Аз работя във фирма със синдикати(даже два)
не че виждам няква файда от тям ама това е друга тема за разговор,а по темата естествено че в по-голямата фирма ще има по-голяма възможност за реализация и развитие но парата на първо място
Аркус трябва да е

Иначе най-добре в собствена .Ако не може в малка , но не в централата а в изнесен офис -където бог високо цар далеко.
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, прочетох всички постове и пак стигам до извода, че всичко е относително...фирмата, в която преди работех, бях постигнал почти максималното стъпало - имаше само едно стъпало нагоре, но там заплата не беше много по-голяма от тази за моята длъжност, а отговорностите и напрежението бяха в пъти повече. Сега където работя съм на най-високото стъпало(почти няма на къде да се развия). В малката фирма в която ми предлагат работа също е високо стъпалото, а и фирмата няма какво да се налага на пазара просто, защото няма конкуренция. Лошото е, че не мога да оценя всички + и - на сегашната работа и на предлаганата ми от другото място.
Но ще гледам да проведа дълъг и обстоен разговор и с двамата работодатели и...който предложи повече
Но ще гледам да проведа дълъг и обстоен разговор и с двамата работодатели и...който предложи повече

Това е най-важно.Все пак сме за кинти а не за добро впечатление!!!!
Фирмата в която работя (от 11 год) мина стъпалата-в началото бяхме 6 човека(барабар с шефа,сега сме около 100 човека,Еми първите 5 години беше Супер-отношение,пари... а сега-интриги,взискателност към едни и пълна разпасаност към други....
То вярно е че и всичко зависи и от отношението на човека(демек-шефа),ама....
Аз залагам твърдо на малка,но супер коректна фирма...Ееееех мечтииии....

Фирмата в която работя (от 11 год) мина стъпалата-в началото бяхме 6 човека(барабар с шефа,сега сме около 100 човека,Еми първите 5 години беше Супер-отношение,пари... а сега-интриги,взискателност към едни и пълна разпасаност към други....
То вярно е че и всичко зависи и от отношението на човека(демек-шефа),ама....
Аз залагам твърдо на малка,но супер коректна фирма...Ееееех мечтииии....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”