Къде е по-добре да работиш?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 29 авг 2007 17:35

Залагам само на голяма фирма.
4 г. бях в голяма преместих се в малак уж за по-добри условия и сега на бегом отидох в друга още по-голяма фирма. Нали чно бих ти споделил + и -

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Сря 29 авг 2007 18:33

Мисля ,че при всеки е различно.От моя опит мога да кажа-голяма фирма

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 29 авг 2007 18:41

Зависи от фирмата и това, какво ще работиш :roll:

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Сря 29 авг 2007 18:44

Няма универсален отговор на тоя въпрос (личното ми мнение е че в малка или средно голяма фирма е по - добре)

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Сря 29 авг 2007 18:51

където ти дават повече пари разбирасе нали за пари работим

Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavcata » Сря 29 авг 2007 18:54

Ами и аз от понеделник съм в нова фирма,доста по-голяма от бившата.Като събера впечатления ще пиша

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 29 авг 2007 19:36

Аз досега съм бил в една (може да се каже семейна) малка, а сега съм в голяма ама самото подразделение пак не е голямо и само нерви.И аз искам да пробвам в някоя по голяма ама нямам право на грешки щото съм семеен.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Сря 29 авг 2007 19:57

моето мнение е, че в голяма фирма е по-добре!
В малката фирма отгорностите са повече, и работа е повече. За една малка фирма да пробие на пазара са нужни много повече усилия от колкото в една вече остановила се там, съответно приготви се да работиш извънредно без да се надяваш на кой знае какъв бонус. Просто няма кинти ако имаше кинти нямаше да е малка фирмата!

На така общо зададен въпрос ето ти един така общт оговор. Ествено че има изключения.
Където и да отидеш да работиш пожелавъм ти късмет!

Потребителски аватар
rossko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rossko » Сря 29 авг 2007 20:18

Ludia написа:за синдикат не съм чувал, ако може да се даде пример с някоя фирма с такава организация, ще ми е интересно.....

Аз работя във фирма със синдикати(даже два)
не че виждам няква файда от тям ама това е друга тема за разговор,а по темата естествено че в по-голямата фирма ще има по-голяма възможност за реализация и развитие но парата на първо място :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 29 авг 2007 20:24

еми за синдикат съм чувал само в кремиковци, и то след някоя авария с умрели.....за това колко са полезни не споря :lol: :lol:

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Сря 29 авг 2007 20:27

Аз пък бих защитил малката, но естествено много зависи какъв е собственика и каква е дейността. Като цяло в малка и "бързоразвиваща се" фирма имаш шанс да получаваш съществено по-сериозна заплата от масовите. Когато фирмата е доста голяма трябва да си на много висок пост за да вземаш нещо по-стабилно. Всички надолу получават едва ли не "средното за страната" и никакви компромиси (освен ако 20-30лв отгоре ги броиш за нещо). В малката фирма всичко е пред погледа на шефа и ако е по-енергичен и мислещ може спокойно да ти вдига заплатата колкото си иска. Докато в голямата фирма заплатите се определят от друг служител, който естествено въобще не се интересува кой колко е доволен и мотивиран. За него е важно да покаже на началството как е уредил нещата с неголеми разходи и евентуално да се надява на него да дадат премия за добре свършената му работа. Вече ако дейността на фирмата е нещо помиярско и шефа е не особено платежоспособен тогава ще получиш големи обещания и малка заплата, че може и нередовна.

Затова един съвет от личен опит - от самото начало се разбираш много точно и ясно какво се иска и какво ще получаваш. При поява на разминаване отправяш едно предупреждение и ако не последва корекция започваш тихо да търсиш друга работа. Компромиси много не трябва да се правят, защото накрая губиш ти - до такъв извод съм стигнал и гледам да не цепя басма.

Последна промяна от ГLГLГL на Сря 29 авг 2007 20:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 29 авг 2007 20:29

Всичко е според зависи, не може да се конкретизира точно.

Аз съм работил и в малки и в големи фирми, като навсякъде съм се чувствал добре.

Но е грешна и представата на много хора, че колкото е по-голяма компания толкова по-добре.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 29 авг 2007 21:25

rossko написа:
Ludia написа:за синдикат не съм чувал, ако може да се даде пример с някоя фирма с такава организация, ще ми е интересно.....

Аз работя във фирма със синдикати(даже два)
не че виждам няква файда от тям ама това е друга тема за разговор,а по темата естествено че в по-голямата фирма ще има по-голяма възможност за реализация и развитие но парата на първо място :wink:

Аркус трябва да е :wink:
Иначе най-добре в собствена .Ако не може в малка , но не в централата а в изнесен офис -където бог високо цар далеко.

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Сря 29 авг 2007 21:41

Колеги, прочетох всички постове и пак стигам до извода, че всичко е относително...фирмата, в която преди работех, бях постигнал почти максималното стъпало - имаше само едно стъпало нагоре, но там заплата не беше много по-голяма от тази за моята длъжност, а отговорностите и напрежението бяха в пъти повече. Сега където работя съм на най-високото стъпало(почти няма на къде да се развия). В малката фирма в която ми предлагат работа също е високо стъпалото, а и фирмата няма какво да се налага на пазара просто, защото няма конкуренция. Лошото е, че не мога да оценя всички + и - на сегашната работа и на предлаганата ми от другото място.
Но ще гледам да проведа дълъг и обстоен разговор и с двамата работодатели и...който предложи повече ;)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 29 авг 2007 21:58

Това е най-важно.Все пак сме за кинти а не за добро впечатление!!!!
Фирмата в която работя (от 11 год) мина стъпалата-в началото бяхме 6 човека(барабар с шефа,сега сме около 100 човека,Еми първите 5 години беше Супер-отношение,пари... а сега-интриги,взискателност към едни и пълна разпасаност към други....
То вярно е че и всичко зависи и от отношението на човека(демек-шефа),ама....
Аз залагам твърдо на малка,но супер коректна фирма...Ееееех мечтииии....
:D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”