към компютърните специалисти

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 13 сеп 2007 10:17

hilqdarka написа:
Чудомир написа:Компютъра ти ще чака около 3 до 5 % по-бавно да натиснеш следващия клавиш.

Разликата е минимална и реално погледнато незабележима за потребителя

Клавиатурата си има свой собствен контролен и буфер за натиснати клавиши така, че незнам как поставянето на допълнителна RАМ ще забависканирането на клавиатурата (обоснови се защото може и аз да греша).

Това беше иронично казано - има една приказка "ПЦто чака 2 пъти по-бързо да натиснеш следващия клавиш", отнася се за хората, дето ползват Ворд и Интернет предимно, а сменят 1гхц ПЦ за 2-3 гхц, щото им било бавно... Колегата не беше специфицирал точно за кво ползва ПЦто, та затова...

Останалото което си написал на теория е вярно, но:

1. Моето сравнение беше 333 vs 400 МхЦ РАМ, ти сравняваш 512 vs 1024 МБ
2. На практика разликата не може да се почувства, а се вижда само при benchmarks.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Чет 13 сеп 2007 10:53

Чудомир написа:
hilqdarka написа:
Чудомир написа:Компютъра ти ще чака около 3 до 5 % по-бавно да натиснеш следващия клавиш.

Разликата е минимална и реално погледнато незабележима за потребителя

Клавиатурата си има свой собствен контролен и буфер за натиснати клавиши така, че незнам как поставянето на допълнителна RАМ ще забависканирането на клавиатурата (обоснови се защото може и аз да греша).

Това беше иронично казано - има една приказка "ПЦто чака 2 пъти по-бързо да натиснеш следващия клавиш", отнася се за хората, дето ползват Ворд и Интернет предимно, а сменят 1гхц ПЦ за 2-3 гхц, щото им било бавно... Колегата не беше специфицирал точно за кво ползва ПЦто, та затова...

Останалото което си написал на теория е вярно, но:

1. Моето сравнение беше 333 vs 400 МхЦ РАМ, ти сравняваш 512 vs 1024 МБ
2. На практика разликата не може да се почувства, а се вижда само при benchmarks.

Съгласен съм че "ПС-то ще чака по бавно" 400MHz-овата памет в сравнение с 333MHz-овата но тъй като дъното потдържа 333MHz (и паметта и процесора ще чакат дъното) ускорението на компютъра няма да дойде от от по бързата памет а от по малкото на брой обръщения към хард-а

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 13 сеп 2007 12:49

Значи: Кингстън, PQI, Патриот, Самсунг, А-дата, V-дата, Туинмос, Викинг, К... му Янков :lol: и т.н. ДДР на 400 би трябвало да вървят безпроблемно с дъното на 333, по-скоро провери дали няма да се наложи да сложиш 2х512, защото 1х1024 неще да го разпознава... Старата ще ти я изкупят на някаква там цена, 2х512 или 1х1024 - разликата в пари не е никак голяма, стига да не ти "забият" някой кит 2х512 Кингстън /примерно.../ за 2-канално дъно, с "доживотна" гаранция до 2099 год. :lol:

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Пет 14 сеп 2007 9:54

щом се освободя на майстор ще се ходи явно.а дали да е марков или може и нещо по непретенциозно.много ми хвалят Лидер-магазин.било най-евтино и т.н.

Gal

Мнениеот Gal » Пет 14 сеп 2007 10:26

Ако е този на сточна гара и смяташ да ходиш, кажи да ударя едно рамо ;)

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Пет 14 сеп 2007 10:30

Gal написа:Ако е този на сточна гара и смяташ да ходиш, кажи да ударя едно рамо ;)
незнам къдее само ми го похвалиха.иначе благодаря за уточнението и по всяка вероятност ще се въэползвам.

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Пет 14 сеп 2007 10:32

Хехех взимаш си просто ДДР на 333 или на 266 мхз слагаш 2 банки по 512 и си работиш.Много ме съмнява тъйкато си просто потребител да гониш производителности т.н искаш просто да върви по добре и една нова инсталация на хп да не забравиш да направиш.

Gal

Мнениеот Gal » Пет 14 сеп 2007 10:41

jbussines написа:Хехех взимаш си просто ДДР на 333 или на 266 мхз слагаш 2 банки по 512 и си работиш.Много ме съмнява тъйкато си просто потребител да гониш производителности т.н искаш просто да върви по добре и една нова инсталация на хп да не забравиш да направиш.

Kолегата иска 1гб, ако не тръгне, много ясно,че ще вземе 2*512.
KIT 2 X 512MB KINGSTON DDR400 е около 60$, толкова някъде е и 1GB Kingston. Не разбрах за връзката с новата инсталация...? :) За настройки се съгласявам веднага, но чак нова инсталация...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”