ups-каде

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 13 яну 2008 1:50

Забрави,че ще минеш тънко....
Моя е 150кинта,най малкия възможен...
1ч-1.5ч му дават да работи със собствените бактерии,неуточнено време с външен акумулатор...Дори и зарежда аку-то....Има и по-добри варианти...като за 220кинта :roll:
Тва бучене на помпата си се чува,ама досега(3г) няма яд с помпата...Като се има впредвид,че на 1вата година имаше чести и за дълго спирания на тока....-местеха електромерите на стълбовете...знаеш как е....
Магазина се намира на южната дъга на околомръсното-м/у светофара на Суходол и автокъща "Марио5"-"Фокс" се казва-само неща за отоплителни инсталации продават.Малко невзрачно е отвън,дано да го намериш!
П.с.Същия този в Люлин на "Руския пазар" струва 180тина лв...

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Нед 13 яну 2008 3:37

musura написа:
Plarol написа:Казвам ти тези неща, защото са изпробвани многократно.И не се притеснявай, при авариен режим (на акумулатор) понеже напрежението не е синусоидално (май е трионообразно) от помпата се чува бръмчене, до сега на никой на когото съм сложил такъв UPS не е горяла помпата включително и на мен, а и не съм чувал за такъв случай.

Само се чудя, как са оцеляли самоте UPS-и с тези автомобилни акумолатори... И това, че няма изгорели помпи не е голям критерии, те тепърва ще горят, а и в крайна сметка тока не спира толкова често, обаче въпроса е, ако започне да спира, колко часа ще изкара помпата на такова напрежение... би трябвало да се тества, защото все пак си е бомба със закаснител и лично аз не бих си сложил такова нещо в къщата, дето не го знам ще гръмне ли или няма... все пак само на честна дума "не се притеснявай" няма как да се доверя :wink:

По специализираните магазини за такива техники (парни иснталации, горелки и т.н.) продават и такива истински инвертори с автомобилен акумолатор, които 100% работят и се знае, че няма да прецакат нищо, обаче струват около 150+ лева.

:D :D :D

Изобщо нямаше да го напиша това мнение ако не бях го тествал.Живея в къща с локално парно с циркулационна помпа и аз имам такъв UPS и е работила помпата по цял ден.
И защо да изгори UPSа от външен акумулатор при положение, че e 12V и не объркаш поляритета.
Така направени UPSи (1200VA, използвам ги за друга цел) с външен акумулатор (забележи: 180Аh) имам 4бр. и до сега от 2г. не съм имал никакъв проблем.Да не уточнявам, но заряда на тези акумолатори е решен по друг начин и все пак и стандартната "зареждачка" на UPSа работи паралелно (като аварийна :D )
А с UPSи (500VA и 600VA) с външен акумулатор съм оборудвал много познати (около 30) точно с тази цел (за циркулационна помпа) и до сега никой не се е оплакал от някакви проблеми.Това в рамките пак на 2г.,да не би да си помислите, че съм ги оборудвал всичките вчера.
Никой не искам да убеждавам, просто споделям опит.

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Нед 13 яну 2008 12:16

УПС може да не е синусоидален - помпата малко ще ручи ,но върши ралта.По-добре да бъде само с външен акумулатор,без вътрешен.За 90 ватова помапа е добре УПС-а да е около 300-350 вата поради това,че на помпата и трябва по-силен пусков ток.Интиел не ста'ат
wili98 написа:В Джар поне съм чувал, че имат някакви UPS преработени, специално за ел. мотори.
Повечето инвертори внасяни в БГ са така

Потребителски аватар
valcosel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valcosel » Нед 13 яну 2008 12:53

Моят е BBPS-100Е въртял е помпата на парното 70-80мин.Нямаше никакъв проблем има и клеми за външен акумулатор.Цената и сега е 155лв.Наистина тоя модел са добри!!!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 13 яну 2008 13:29

Plarol написа:Да не уточнявам, но заряда на тези акумолатори е решен по друг начин и все пак и стандартната "зареждачка" на UPSа работи паралелно (като аварийна :D )

Е това е друга работа, но пробвай с оригиналната зареждачка на УПС-а да видиш колко време ще работи :wink: И в крайна сметка, като ще има външен акумолатор, външна зареждачка за какъв чеп е UPS-a, като може да се сложи приличен инвертор за същите пари?

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Нед 13 яну 2008 14:07

Провери колко пари е в Комел Софт и ако почерчиш бира може да уредиме отстъпка около 10-20 процента ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”