Климатика избран моля споделете преди да се броят парите ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 15 сеп 2007 15:21

chefito написа:12 000 /пише го в кода на продукта/

гледай над 5kw да е..за това голямо помещение ако вземеш малък ще хаби повече ток, няма да изключва ще се мъчи по бъзро ще се скапе и накрая ще съжаляваш...по-голям по-добре!

Значи това AQV-12VBA R410 => където 12VBA = 12000 ?

И това означава самото число. Сега вече зацепих.

Значи аз да се стремя към това :
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09026168

Заебавам и външния вид само да е топло у назе с това малко дете :?

Последна промяна от Adnan на Съб 15 сеп 2007 15:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 15 сеп 2007 15:23

накрая ще съжаляваш...по-голям по-добре!

Не ,че малък е по добре ,ама и много голям също не е далавера ..проблема идва от това , че ако е твърде преоразмерен, се включва, бързо си завърта и засмуква собственият си въздух и изключва под претекст , че е стоплил ..а ако не е много фирмен , това води до подвеждане на системата за обескрежаване и пропускане на цикли, което в леко мъгливо време понякога е супер гнусно... замръзва и после ....духа супа ама не само той за съжаление :wink:
( това се отнася за конвенционалните клими ..за инверторите е друго....)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 15 сеп 2007 15:25

juve написа:

Не ,че малък е по добре ,ама и много голям също не е далавера ..проблема идва от това , че ако е твърде преоразмерен, се включва, бързо си завърта и засмуква собственият си въздух и изключва под претекст , че е стоплил ..а ако не е много фирмен , това води до подвеждане на системата за обескрежаване и пропускане на цикли, което в леко мъгливо време понякога е супер гнусно... замръзва и после ....духа супа ама не само той за съжаление :wink:

:idea: Това не го знаех. :idea:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 15 сеп 2007 15:27

juve написа:

:shock :shock Баси филма в който влезах да играя

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 15 сеп 2007 20:10

Shocked Shocked Баси филма в който влезах да играя

Споко бе , няма се плашиш.... :wink: Интересното беше преди някоя и друга година и климатиците ( обикновени ) Хаиер ( Ексел ) ( те са един и същ де ... ) та тези винаги са правили топло супер добре за обикновени клими ( то това за съжаление излиза през носа с експлоатациония срок ) обаче когато се случи да е мъгливо и температура около 0 градуса ( има яко влага във въздуха ) ела да видиш кюлчета лед ...... пак казвам - ако ще ползваш кредит ЕЕ няма начин да си вземеш обикновен - няма нужния клас А .... а инвертора то е друга бира .... а ремонта му - това даже не е бира :evil:
Успех :D

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 17 сеп 2007 8:03

juve написа:
Shocked Shocked Баси филма в който влезах да играя

Споко бе , няма се плашиш.... :wink: Интересното беше преди някоя и друга година и климатиците ( обикновени ) Хаиер ( Ексел ) ( те са един и същ де ... ) та тези винаги са правили топло супер добре за обикновени клими ( то това за съжаление излиза през носа с експлоатациония срок ) обаче когато се случи да е мъгливо и температура около 0 градуса ( има яко влага във въздуха ) ела да видиш кюлчета лед ...... пак казвам - ако ще ползваш кредит ЕЕ няма начин да си вземеш обикновен - няма нужния клас А .... а инвертора то е друга бира .... а ремонта му - това даже не е бира :evil:
Успех :D

Колеги поръчах си този климатик след всички ваши пояснения. Разбира се на кредит. Продукта ще пристигне след 2 дена.

http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09026231

Щях още вчера да го взема но нямаше в наличност. Още не съм задължен с покупката му и мога да се откажа по всяко време. Можете ли да споделите вашето мнение ?

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 17 сеп 2007 16:24

:arrow:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пон 17 сеп 2007 17:32

ееее колега как си се метнал на най големия боклук в техномаркет ако не си го платил смени го с нещо друго по добре изчакай да докарат панасоник Е15 и да си нямаш грижи :wink: ако някой почне да те къпи че няма да ти стигне една 15ка не ги слушай пишат това което са чули но на практика няма да имаш проблеми!

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 17 сеп 2007 18:24

Еми ..Самсунг :evil: Аз няма да кажа нищо повече от това, че съм те предупредил и си измивам ръцете.... може пък и да се окажеш доволен :wink: Във всеки случай ти пожелавам Успех и късмет - ще ти са нужни :)

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 17 сеп 2007 21:57

juve написа:
bluefen написа:
сигурен ли си че искаш samsung

Не просто той ми хареса като външност и най вече като цена

Колега , сигурен съм че не искаш и няма да поискаш Самсунг...довери се на гласа си :!:

Подкрепям колегата !!! В технополис има един ХАРИЕР за около 700 мисля беше карам на изуст защото не мога да дам линк не им бачка тъпия сайт но климата и много ефективна някаде COP 4 , да не говорим че гледах некъв пак ХАРИЕР с СОР 5 и някъв японски за голямо съжаление не помня името но с СОР 6....

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 17 сеп 2007 22:17

аз съм с хайер18 -трета зима ще му е!-досега никакви ядове-замо добри неща за него...като изключиме че е шумен де!!!!Панасоник-мнооого добре,ама си трЕбе кинта,митсубиши,хитачи-тоже...
Самсунг-незнам,ама не бих си купил-не съм чувал нищо за тяхни климатици!!!
Аз купих инверторен хайер 18 за 1399лв,дадох още 180 лв за монтажа
от 280 лв сметка за ток паднах по 140 :D
толкова от мен,незнам дали съм от полза,ама все пак е някакво мнение

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пон 17 сеп 2007 22:42

Набързо пиша марките на качествените климатици и тези на "некачествените" (според мен разбира се)
Качествени:
Mitsubishi
Daiki
Fujitsu - да не се бърка с Fujico
Panasonic
Hitachi

Некачествени или климатици които не си заслужават покупката:
Samsung
Midea
Fujico
Nippon
Neo
KTN
и други търговски марки на братята китайци

LG и др попадат някъде в средата

Съвет Щом ще е на изплащане вземи си някой по-скъп за да нямаш ядове Успех :)

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 18 сеп 2007 8:00

Аууууу баси как щях да се подлъжа за този Samsung :oops:

Като гледам всички препоръчват : http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09006435
Има го в наличност дори. Сега се замислих наистина над него.

Щото неговия по голям брат : http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=00000087 малко ми надвишава нормите :(

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Вто 18 сеп 2007 8:02

НЕ си взимай Samsung!

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Вто 18 сеп 2007 9:12

един съвет относно 15 ката на Panasonic по принцип лошо няма да е по голям ще има повече запас , но голям недостатък е струята която ще прави и най вече шума /дори и на тих режим който тази машина има се чува дразнещото фучене говоря за 12 инвертор на 25 кв./
та мисълта ми е че ако помещението ти е с свястна дограма и нямаш намерение да правиш 28 градуса зимата да си вземеш 12 инвертор малайзия /1425 лв с златна крта/ ,ще ти върши идеална работа.

п.п Взех си втори Panasonic за 30 квадрата познай дали съм доволен от първия. :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”